Flex-Fix uuden Opel Astra

Opel tarjoaa hänen -pyöräteline järjestelmä Flex-Fix uuden Astra. Se voidaan vetää ulos, kun tarvitaan kuin laatikon takaosasta ajoneuvon. Tämä on mahdollista kompakti suunniteltu takana Astra, tulee marraskuussa markkinoille. Käytettävissä pyörä teline on jo mallien Corsa ja Antara.

Reagoivat juna Flex-Fix-vapautusvipua istuu suoraan takakonttiin reunalla Flex-Fix uuden Opel Astra

Se voidaan vetää ulos, kun tarvitaan kuin laatikon takaosasta ajoneuvon
Copyright: auto.de

ja se on saatavilla myös täyteen kuormattuna. Työkalua ei tarvita. Käytön jälkeen, Flex-Fix laatikko liukuu helposti takaisin sen taka- esiliinat säilytyslokero.

Zeiot ja tilaa säästävä FlexFix operaattorin viittaa kaksi polkupyörää tavanomaisten renkaat koot 18-28 tuumaa. Hyötykuorma on suunniteltu 40 kg, niin että jokainen pyörä voi tuoda enintään 20 kg.

Turvallisuuden kannalta varustetussa kanssa takavalot oma järjestelmä on esimerkinomainen: Heti kun Astra-ohjain siirtyy peruutusvaihde, muistaa signaalin taakse laajennetun kantajaa.

Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen

Tuotemerkin sisäisen myynnin kaksintaistelu, Volkswagen Caddy kaulan ja kaulan kisassa T5 toimitukset tässä maassa nyt. VW johdonmukaisesti laajensi malleja kompakti van ja pakettiautojen. Näitä ovat paitsi enää liki puoli metriä maxi versioon tai juuri esitellyt kaikki pyörät variantti, mutta myös laitteiden liftari.

Se riippuu siitä, miten Kalifornian sarjan isoveli T5 leiriläisten jotka myös haluavat käyttää ajoneuvoa normaalisti jokapäiväisessä elämässä. Tämä pätee erityisesti Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI.

aggregaatti

Vaikka vielä koskee pumppu-suutin versio, moottori on moitteetonta. Hän on vilkas ja taloudellinen. 2-litran diesel ei osoita lähtö- heikkoutta ja kiinnittää Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen

Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen
Copyright: auto.de

vähiten 1,7 tonnin Maxi jatkuva voima eteenpäin. Alkaen 80 km / h kuudes vaihde voidaan jo asetettu turvallisesti ilman asiassa VW ulos hengityksen ja on kytkettävä takaisin ohitettaessa maantiellä. Auton tämän kaliiperi, Caddy Maxi menee yllättävän dynaamisia ja yllättävän neutraali. ESP mutta VW vaatii 435 euroa ylimääräistä. Eristys 2-litran dieselmoottorilla on esimerkillinen, ja valtatie neuvoa nopeus hukuttaa tuulen melua A-pilarin moottorin. Ohjaus reagoi hyvin suoraan ja muuntaa komennot tarkasti.

sisusta

Sisällä on myös Caddy Maxi Life Tramper ole aivan salata kuljettaja juuret Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen

Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen
Copyright: auto.de

mutta käsittely ja instrumentointi ovat tuttuja VW tasolla. Operaatio on intuitiivisesti selvä. Tämä koskee myös erinomainen helppo käyttää vakionopeussäädin. Hyllyihin vallitsee ansiosta hyötyajoneuvon alkuperää ei ole pulaa, ja löytyy sivuosastot etuoven jopa 0,7 litran pulloissa helposti lisätä. Kojelauta on valmistettu kovasta mustaa muovia, mutta näyttää kaksiemäksinen.

Jatkuu sivulla 2: video &# 8211; VW Caddy Ecofuel &# 8211; Ajo kohtaukset; vaihtelu; hyvää yötä&# 8230 ;; Ylösalaisin maailmassa; päätökseen; Techn. data & hinta

{PAGE}

Video: VW Caddy Ecofuel &# 8211; ajo kohtaukset

{VIDEO}

vaihtelevuus

Sen sijaan, että istuimet 6 ja 7 liftari johtaa kanssa taitettu kokoontaitettava sänky. Ne on asennettu niin, että syvyyteen on saatavilla kokonaisuudessaan noin 45 senttimetriä, runko. Täällä, Maxi on ratkaiseva etu verrattuna hitchhiker normaalin akseliväli on 2000 euroa halvemmalla. Sängyn runko on myös edelleen tilaa matkatavaroille. Yöpymistilassa voi mutta laajentanut täyden tavaratila sekä tarvittaessa korvata lisäpaikkaa. Metalli pidin taitettu ylösFahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen

Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen
Copyright: auto.de

Takaistuin ovat vakaita, mutta valitettavasti myös maksaa ruumassa. Laajempaa esineitä nopeasti puuttuu vain 30 senttimetriä pitkä. Caddy tuntijat ovat tukipylvään mutta silti tällaisissa tapauksissa yksinkertaisesti käyttämätön ja kiinnitä taitettu paikkaa helppoa kuljettaa lastin.

hyvää yötä&# 8230;

Valmistcllaan leirin yöksi on hieman käsistä ja vaatii hieman harjoittelua hieman yli minuutin. selän istuimet on vain ungeklappt ja etuistuinten työnnetään eteenpäin ja jo taittuu ulos 1,10 metriä leveä patja. Pisin kiinnittämistä verhon, joka suojaa nukkujan edestä ja sivulta vastaan ​​katseilta kestää.

käänteinen maailma

Lisäksi nukkuvan liftari johtaa kummallakin puolella neljä suurta Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen

Fahrbericht Volkswagen Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI: loma ja arjen
Copyright: auto.de

Vetoketjutaskut, jossa myös löytää villapaitoja tai housut paikka. Ne kuitenkin peittää näkymän takaapäin sivuikkunat ja niin vaikeita katselu viistosti taaksepäin. Ansiosta selkeä muotoilu ja suuret sivupeilit, Maxi lehtiä, mutta sijoittui suhteellisen hyvin. 340 euroa takana pysäköintitutka työn helpottamiseksi edelleen valtavasti. Vähemmän hyvä: Peilit eivät lämpene. Mikä on sitäkin käsittämätön, koska se on tuulilasiin. Käänteinen maailma. Avoimessa viistoperä, joka on varustettu kaksois-LED-valot, voidaan myös perustaa leirintäalueen pöytä ja kaksi tuolia. VW tarvikkeet myös ulomman teltta, joka on asennettu avoimessa takaluukku.

johtopäätös

Jotta Caddy Maxi Tramper ei lopuksi ole vain ulkopuolelta, mutta myös kotona vielä melko helposti tehdä supermarketissa matkustaa Campingvan luokalla ostoksia.

Data: VW Caddy Maxi Tramper 2.0 TDI

Pituus x leveys x korkeus: 4,88 m x 1,79 m x 1,83 m

moottori (Tyyppi, sylinteritilavuus): Nelisylinterinen turbodiesel, 1968 CCM
Maks. Teho103 kW / 140 hv 4000 r / min
Max. Vääntömomentti: 320 Nm 1750-2500 r / min

kulutus NEDC keskimäärin: 6,3 litraa
CO2-päästöt: 167 g / km

kiihtyvyys 0-100 km / h: 11,1 sekuntia
huippunopeus186 km / h

Hillitä paino / hyötykuorman: 1719 kg / 641 kg
Trunk: 510 &# 8211; 3700 litraa
Perävaunun paino: 1500 kg
Kääntösäde: 12,2 m

perushinta: 26 739,30 EUR

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B – miljonäärit keskus

Odotukset Uuden Opel keskisuurille ei voinut olla enemmän 40 vuotta sitten. Onhan sen edeltäjä oli ensimmäinen tuotanto miljonääri tuli ennätys ennätys katkaisijat alle Opelin ja meni tähän asti myydyin Opel kaikkien aikojen. Siksi oli vain johdonmukaista, että seuraaja otettiin käyttöön nimellä Rekord II aikaisin vuonna 1972 seuraajaksi valtaistuimelle, vaikka sisäinen nimitys mutta oli Rekord D. Kuitenkin stand "D" aika jo dieselin ja uusi ennätys tulee toimittaa ensimmäisenä Opel auton dieselmoottorilla. Ennen kaikkea levy II tulisi ohjata sulavalinjainen, ajattoman tyylikäs linjat.

Seuraava Sivu 2: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa II
Seuraava sivu 3: Mallin historia 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B

"Älä vain sano: 'Se on kaunis!' Viekää hänet!"

Näin alkoi Rüsselsheimer oli taas Commodore voimakkaiden kuusi voimanlähteitä, kun taas onnistunut vastakohta lähes barokki-muotoinen äveriäs kilpailijat Köln, samanaikaisesti käynnistänyt Fordin konsuli ja Granada. "Älä vain sano: '! Se on kaunis' Aja se" oli isokokoisia mainoksia ennätys II Noin 1,1 miljoonaa ostajat seuraa kesän 1977th Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

Tässä haussa niin oli ennätyksellisen II melkein rakentaa menestystä sen edeltäjän ja voittaa kilpailijat kentällä. ovat ratkaisevasti vaikuttaneet aina lähettää uusia erityisiä malleja, joissa tehtiin "miljonääri" tai "Maharajah" porvarillisen keskiluokan.

Piirretty kirkas muodot olivat nykypäivän klassisen GM-kultti suunnittelija Charles "Chuck" Jordan. Muodossa Taiteilija johti 1967-1970 Opel suunnitteluosasto ja esitetään pop-up ajovalot urheiluauto GT ja Manta kaksi ensimmäistä virstanpylväitä brändin salaman ennen kokonaan uudelleen muotoiltu porvarillinen keskiluokka. Jordan, joka oli tuonut Corvette muodossa ja numerot, koskaan katsonut paljon markkinatutkimuksia, mutta myös laittaa enemmän intuitioon. Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

Onnistunut kannalta mallin perheen Record II ja Commodore B.

Valo ja kirkas muodot sitten Tärkein tulonlähde Opel halunnut paitsi Euroopassa. Kansainvälisesti asetettu tallennus ja Commodore uran, koska Belgiassa, Sveitsissä ja Etelä-Afrikka, limusiini valmistettiin nimellä Ranger, Iranissa Chevrolet Royale, Koreassa kuin Shinjin Record ja lopuksi Opel toimittanut alustan Britannian sukulaisia ​​Vauxhall Victor ja Ventora että jopa suunnattu muotoilun tapaan ennätys. 
Tuskin vähemmän suuri kuin sen edeltäjä kehon eri Rekord D Commodore ja B. ennätys oli niin kaksi- ja neliovinen sedan, kolme ja viisiovinen farmari asuntovaunu pakettiautoiksi Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

(Caravan ilman takalasin), ja coupe. Kun Commodore oli kuitenkin vain valita coupe ja neliovinen sedan.

Myös tämän lajikkeen oli, mikä sai levyn nopeasti myydyin keskikokoinen malliston Euroopassa. Ensimmäisessä Opel diesel varoittivat sen toiminnasta ruma kyttyrä huppu: Optinen ei aivan yhtä onnistunut, vain yksi moottori versio, joka otettiin käyttöön syyskuussa vuonna 1972. Alle kyseenalainen valtaa kupolin ennätys 2100 D, 44 kW / 60 hv kehittää dieselit, sedan vuonna 23,5 sekuntia 100 km kiihtyi ja teki 135 km / h "nopeasti". Hid Rauhallinen tahti oli liitetty keskikulutus 8,7 litraa 100 kilometrillä.

Seuraava Sivu 2: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa II
Seuraava sivu 3: Mallin historia 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B

{PAGE}

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

Seuraava sivu 3: Mallin historia 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B
Takaisin Sivu 1: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa I

Arvot että nykypäivän näkökulmasta, aiheuttaa vain yllätys, mutta tuolloin, mutta vaikuttunut. Ei vain siksi, nelisylinterinen diesel kesäkuussa 1972 perustettu muokatussa Opel GT kaksikymmentä kansainvälistä kirjaa matkoilla enintään 10000 kilometriä. Mutta koska Opel diesel mahdollisti paremman suorituskyvyn kuin Stuttgartin diesel Urmass, Mercedes-Benz 200 D halvin tähti harjoittaja dieseliä maksaa reilusti yli 2000 markkaa enemmän kuin Opel, mutta oli 5 hv vähemmän virtaa Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

ja oli vastaavasti hitaampaa. Kuitenkin taksi asiakkaille pysyi uskollisena Benz, joten se nosti ennätys dieselin vain kohtalainen menestys. Noin 140000 yksikköä, saatavana myös asuntovaunujen ja pakettiautojen toimitettiin 1977 kanssa D takaluukkuun.

Lähes lihas auto oli jo verrattuna levy diesel Commodore GS / E. Sen 118 kW / 160 hv vapauttamalla 2,8-litrainen suora kuusi laukoi vielä arvostetun 200 km / h esteen ja sprinted alle kymmenessä sekunnissa pysyvän alusta 100 ilmaiseksi tietenkin pitäisi asettaa ylimääräisiä valoja ja räikeä Racing Stripes tehdä kun taas tunnistin "GS / e" ( "e", kuten sähköisen polttoaineen ruiskutuksen &# 8211; tai Express myös, kuten sanonta tarkoitti) kaikki ohittanut petti salaisuus voimalla. Itse asiassa se oli vahvin Commodore sedan ja coupe Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

ottamaan Autobahnüberholspur sitten vaikka huippuluokan Mercedes-Benz ja BMW. Mainonnassa Opel myös kirjoitti lyriikat "Jos halusi käyttää $ 20.000 autoa, et silti ajattele Commodore. Se on ollut noin DM 13955. "

Cheekily oli vain kourallinen Rekord Caravan ja pakettiautojen kanssa 160-hevosvoimaa voimalaitos, vaikka ei kirjata viralliseen Opel myyntiohjelmasta, mutta pyrki epävirallinen otsikko "nopein van ja nopein kuljettaja maailmassa". Käytännössä kuitenkin myynti Opel oli esittänyt mitään estettä suurin Granadan turnauksen 3,0-litrainen kuusisylinterinen.Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

Sillä oli yksi Rekord Caravan myydyin nelisylinterinen farmari maailmassa ja ylistettiin testeissä sekä sedan ja coupe onko sen turvallinen ja edistyksellinen alusta kaksinkertaisella tukivarret ja kierrejouset edessä ja kierrejouset progressiivinen korko taka elää akseli. Ansiosta suhteellisen edullinen nelisylinterinen, jotka olivat aluksi 1,7 ja 1,9 litran tilavuus ja ensimmäinen kehitetty välillä 49 kW / 66 hv ja 71 kW / 97 hv, oli mahdollista tallentaa jopa taloudellisesti vaikeaa aikaa ensimmäisen 1973-74 öljykriisin selviämään ilman kokemusta myyntiluvut katastrofi, koska se tapahtui jotkut kilpailijat.Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

1976 onnistui Opel kanssa asettaa uuden vuotuinen tuotanto ennätys 921696 ajoneuvoja ja levy on ollut ratkaiseva osuus siihen. Tästä hän oli huolellisesti hoidettu malli vuosimallista 1975th Sen lisäksi uusi 2,0-litrainen top moottori ja valinnainen, ylellinen Berlina laitteet, se oli lähinnä hinnoiteltu erikoismalleja kuten "loma ennätys" ja "Sport-Record" ja "ennätyksellisen", "Top ennätys "ja tyypit" Maharaja "ja" miljonääri "suuri määrä malli säilyttänyt suosionsa kautta Opeleita. Miljoonina menestystä loppukesästä 1977, vaihe antoi seuraajat ennätys E ja Commodore C muotonsa oli vielä tuore. ennenaikaisesti anna klassikoita yksin aikaa tyypillinen ruostetta lähes kaikkiin kehon osiin. Kauneus on, kun ohimenevä.

Seuraava sivu 3: Mallin historia 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B
Takaisin Sivu 1: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa I

{PAGE}

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus

Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B - miljonäärit keskus
Copyright: auto.de

mallin historia

Takaisin Sivu 1: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa I
Edellinen sivu 2: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa II

kronikka
1971: Joulukuussa tuotannon aloittamista Opel Rekord D

1972: Tammikuussa käynnistettiin ennätys II. Tällä Geneven Salon Commodore kantaesitys. Kesältä kirjaa voi tilata ensimmäisenä Opel henkilöautojen dieselmoottori

1973:
Tammikuussa yksityiskohtaisesti muutoksia kuin uuden oven kahvat ja siirtyy varusteet. Lokakuussa suuremmat levyjarrut ja lisävarusteena PVC kylkilistat

1974:
Syyskuu uusi vuosimallista laitteita versio "Berlina" sedan ja coupe

1975:
Tarkistaminen moottorin tarjonnan maaliskuussa. Lisäksi erityistä "Maharaja". Syyskuussa uusi 2,0-litrainen moottori

1976:
Special Edition Commodore erikoista vehkeillä

1977:
Tuotanto päättyy kesäkuussa. IAA, seuraaja ennätys E- ja C Commodore kantaesitys

Valitut tuotantoluvut
Yhteensä 1.128.196 yksikköä Opel Rekord D, siitä voivat olla
Opel Rekord sedan kaksi ovea 365079 yksikköä,
Opel Rekord sedan neliovinen 493 472 yksikköä,
Opel Rekord coupe 73987 yksikköä
Opel Rekord kaksi ovea 72789 yksikköä
Opel Rekord Caravan viertürig 110761 yksikköä,
Opel Rekord van 12108 yksikköä

Yhteensä 140827 Commodore B, joista
Opel Commodore sedan 4-ovinen auto: 98548 yksikköä
Opel Commodore Coupé: 42279 yksikköä

valitut hinnat
Opel Rekord 1700 sedan kaksi ovea (1972): alkaen 9285 Mark
Opel Rekord 2100 diesel sedan kaksi ovea (1972): alkaen 11520 Mark
Opel Rekord 1900 S sedan neljän oven (1972): alkaen 10515 Mark
Opel Rekord 1900 S Coupé (1972): alkaen 10965 Mark
Opel Rekord Caravan 1700 kaksiovinen (1972): alkaen 9765 Mark
Opel Rekord Caravan 1900 S neljä-ovi (1972): alkaen 11115 Mark
Opel Rekord 1700 sedan kaksi ovea (1974): alkaen 11200 Mark
Opel Rekord 2100 diesel sedan kaksi ovea (1974): alkaen 13880 Mark
Opel Rekord 1900 S sedan neliovinen (1974): alkaen 12890 Mark
Opel Rekord 1900 S Coupé (1974): alkaen 13375 Mark
Opel Rekord Caravan 1700 kaksiovinen (1974): alkaen 11780 Mark
Opel Rekord Caravan 1900 S neliovinen (1974): alkaen 13640 Mark
Opel Rekord 1700 sedan kaksi ovea (1976): alkaen 12690 Mark
Opel Rekord 2100 diesel sedan kaksi ovea (1976): alkaen 15490 Mark
Opel Rekord 2000 S sedan neliovinen (1976): alkaen 14705 Mark
Opel Rekord 2000 S Coupé (1976): alkaen 15350 Mark
Opel Rekord Caravan 1700 kaksiovinen (1976): alkaen 13315 Mark
Opel Rekord Caravan 2000 S neliovinen (1976): alkaen 15400 Mark
Opel Commodore 2500 S sedan neljän oven (1972): alkaen 12890 Mark
Opel Commodore 2500 S Coupé (1972): alkaen 13225 Mark
Opel Commodore GS / E 2800 coupe EY (1972): alkaen 16800 Mark
Opel Commodore 2800 SC sedan neljän oven (1973): alkaen 14345 Mark
Opel Commodore 2500 S sedan neliovinen (1977): alkaen 18025 Mark
Opel Commodore 2800 HC sedan neliovinen (1977): alkaen 20170 Mark
Opel Commodore 2500 S Coupé (1977): alkaen 18550 Mark
Opel Commodore GS / E 2800 GS / E Coupé (1977): alkaen 22950 Mark
tärkeitä moottoreita
Opel Rekord 1700 (1972-1974): 1,7-litrainen (49 kW / 66 hv) bensiinimoottorin -Vierzylinder
Opel Rekord 1700 (1975-1977): 1,7-litrainen (44 kW / 60 hv) bensiinimoottorin -Vierzylinder
Opel levy 1700 S (1972-1974): 1,7-litrainen (61 kW / 83 PS) -Vierzylinder bensiinin
Opel record 1900 (1975-1977): 1,9-litrainen (55 kW / 75 PS) -Vierzylinder bensiiniä
Opel record 1900 S (1972-1974): 1,9-litrainen (71 kW / 97 PS) -Vierzylinder bensiiniä
Opel levy 1900 SH / SR (1975-1977): 1,9 litran (66 kW / 90 PS) -Vierzylinder bensiinin
Opel record 2000 S (1975-1977): 2,0 litraa (74 kW / 100 hv) -Vierzylinder bensiiniä
Opel Rekord 2100 diesel (1972-1977): 2,1 litran (44 kW / 60 hv) diesel -Vierzylinder
Opel Commodore 2500 S (1972-1977): 2,5 litran (85 kW / 115 hv) kuuden sylinterin bensiinimoottorin
Opel Commodore 2500 H (1972-1973): 2,5 litran (96 kW / 130 hv) kuuden sylinterin bensiinimoottorin
Opel Commodore SC 2800 (1973-1975): 2,8-litran (96 kW / PS 130 ja (1975) 95 kW / 129 hv) kuuden sylinterin bensiinimoottorin
Opel Commodore 2800 HC (1973-1977): 2,8 litran (104 kW / PS 142 ja (1975) 103 kW / 140 hv) kuuden sylinterin bensiinimoottorin
Opel Commodore 2800 GS / E (1972-1977): 2,8 litran (118 kW / PS 160 ja (1975) 114 kW / 155 hv)

Takaisin Sivu 1: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa I
Edellinen sivu 2: Tradition: 40 vuotta Opel Rekord D / Commodore B &# 8211; osa II

auto.de Pääsiäinen arpajaiset: hengittävä ja täydellinen istuvuus – Päällystakki läheisillesi

Tuotemerkillä Soft autotalli moottoripyörän kansi juhlii onnistunut comebackin: Uudet materiaalit ja älykkäät ominaisuudet tekevät siitä nykyaikaisen huipputekniikan suojaa minkä tahansa auton.

All Weather

Haluat suojata ajoneuvon mahlan, lintujen jätökset tai jäljet ​​naapurin kissa? Rakkaimman klassinen auto tarvitsee päällystakin, joten hän ei einstaubt seuraavaan poistua? Ei enää Mummon Kukka sheet - eivät sovi muutenkaan. Ja he eivät voi suojella niin oikeassa. Aivan erilainen kanssa hengittävä kangas kannet pehmeää Garage - ne tarjoavat perimmäinen jokasään suoja auton ja jätä mitään toivomisen varaa.

Suojaa päällystakki ...

auto.de kolmesti lahjoittaa moottoripyörä kansi arvoista 74 euroa. Ainoa asia mitä tarvitsee tehdä: Ilmoittaudu alareunassa meidän kilpailun muodossa. Ja hieman onnella voit palauttaa mummo arkkia &# 8230;

Tiimi auto.de toivottaa onnea!

materiaali

Pehmeä autotallin tunnustettu materiaali 3-kerros polypropeenia, huokosten ydin. Etu: Ilma, joka on ajoneuvon ja kansi voi liikkua paremmin, lämmön kertyminen ja tiivistyminen on suurelta osin välttää - urheilijoiden tietää periaatetta sen toiminnalliset vaatteet. Pehmeä sisään pehmuste suojaa maali ja kestävä ulompi polypropeenin kerros suojaa syövyttävistä vaikutuksista. mielekäs auto.de Pääsiäinen arpajaiset: hengittävä ja täydellinen istuvuus - Päällystakki läheisillesi

auto.de Pääsiäinen arpajaiset: hengittävä ja täydellinen istuvuus - Päällystakki läheisillesi
Copyright: auto.de

Lisätoimintoja, kuten kuminauhoja päissä ja kehämäisen kaapeli, jossa johto tulppa helpottaa päivittäiseen käyttöön. Lisäksi laadukas käsittely on pitkän elämän kuin mahdollista.

Lyhyesti: uusista tapauksista pehmeän autotallin täynnä sisä- ja ulkokäyttöön - on minkä tahansa auton harrastaja, joka haluaa suojella hänen "vauva". Laaja valikoima erityisiä kokoja ja muotoja varmistaa, että 90 prosenttia kaikista autoista voidaan tarkasti kattaa.

Pehmeät autotallin takaa myös tilkka väriäEsivalmistetut Autotalli voi tilata molemmat ajatonta eleganssia vaaleanharmaa ja tulipalon punainen tai kuninkaallinen. Hinta: lähtien 74,00 euroa. Kiinnostuitko? Lisätietoja - myös tilauksen - Internetissä osoitteessa www.softgarage.de.

Ba-wu reagoi puhdistaa ilmaa toimintasuunnitelmaan ja pyytää sininen merkki

Valtionhallinnon Baden-Württembergin on vastannut puhdasta ilmaa suunnitelman luokitus ja sen hyppäyksenomainen. , Kuten onko maa voi toteuttaa kiellot omasta, jos liittovaltion hallitus ei toimi, vaikka hän on vastuussa - vaikka oikeudelliset kysymykset on selvennettävä. Auto Club Europa (ACE) vetoaa poliittisten johtajien aikaa kunnes oikeudelliset kysymykset on ratkaistu, aktiivisesti käyttää.

Ba-wu haluavat vammaisluvan

Ei pääsyä: Jos & quot; quot Blue &; Autossasi ainoastaan ​​kehittynein dieselpolttoaine kaupungissa.

Ei pääsyä: Jos &# 8222; sininen&# 8220; Autossasi ainoastaan ​​kehittynein dieselpolttoaine kaupungissa.
Copyright: ADAC

Näkökulmasta ACE mahdollisia toimenpiteitä välttääkseen uhkaa kieltojen Stuttgart tunnetaan. "Julkinen liikenne on enemmän, että tarvitsemme enemmän tarjouksia ja parantaa laatua. Ennen kaikkea meidän on toteutettava nopeasti lisäykset ruuhkainen S-Bahn reitti. Lyhyellä aikavälillä "saada aikaan esimerkiksi pidentämällä linja tarjous, ACE-tuoli Stefan Heimlich.

Jos lokakuun puolivälissä lisätään hiukkas- hälytys joukkoliikenne näkökulmasta ACE on vieläkin vaadittu.

Pitkällä aikavälillä badenwuerttemberg valtionhallinnon pitäisi edistää käyttöönottoa sinisen plakin liittovaltion tasolla. Sen täytyy olla yksi ensimmäisistä tehtävistä, jotka uusi liittohallitus luoda perusta käyttöönoton sinisen plakin jotta paikallisten viranomaisten tehokas väline taistelussa ilmansaasteiden, vaatii Auto Club.

Toyota / Lexus: turvatyynyn ongelmat ja Prius CT200h

Lexus CT200h on Primus VCD Ökoliste

hybrid drive &# 8211; Uuden sukupolven rullaa
Copyright: auto.de

Toyota ja Lexus soittaa Saksassa 13749 ajoneuvojen mallisarjan Prius, Prius Plug-in ja CT200h työpajoissa.

noin 1.430.000 autoja rakennusajan lokakuussa 2008 vaikuttaa vasta huhtikuussa 2012 maailman toiminnan, mukaan lukien 145000 Euroopassa. Syynä on mahdollista crack laukaisumekanismi on turvaverhot. Kautta halkeamia voi lykätä matkan yksikkö, valmistajan mukaan, mutta tämä ei tulisi olla vaikutusta sen toimintaan.

Omistajat ajoneuvojen on jo ilmoitettu ja pyysi tekemään ajanvarauksen kanssa Toyota kumppanin. Työpajat tuovat ylimääräistä kiinnityspidikkeestä, jonka pitäisi korjata ongelma ja ottaa enintään neljä tuntia.

Takaisin katsaukseen

Sporting hoitoon: Kia ilmoittaa Cee’d ja Pro Cee’d GT vielä elokuussa

Frankfurt / Main &# 8211; Kehittäminen Kias on merkittävä kuin brändin Hyundai sisar. Kauan sitten, korealaiset ovat kehittyneet agentti laatutuotteita, yhä useammin hyväksyvästi on itseohjautuva kilpailijat kuten VW. Hinta ja varusteet on hyväksytty ennen. mallit näyttävät nytkin urheilullinen chic. Ja tapa esittää itseään yhä enemmän nuori, dynaaminen merkki, Kia ilmoittaa nyt jopa elokuussa ympäröivällä alueella Ford Focus RS, Opel Astra OPC tai VW Golf GTI noin 23 000: sta lähes 27 000 euroa Cee&8217-d ja Pro Cee&8217; d klo myönteisempiä GT versioita.

Silmiinpistävää muutoksia

&# 8222; Sporting Leckerli&# 8220; kutsuu miestään Matthias tuote kaukalo kansallisella ajo esitys Frankfurt / Main. Viisi ja kolme-ovi perustuvat toinen malli sukupolven kompakti malli, tulevat pituus 4,3 metriä kiinteän käsitellään alempaan keskiluokkaan, siis erittäin oikeudenmukainen. Kuten GT näytä Cee&8217-d ja Pro Cee&8217; d muutoksia säleikkö, ajovalaisimien, autojen puskurit, sivuseinät ja pakokaasujärjestelmän. Jarrusatulat on maalattu punaiseksi. Kun pyörät valon metalli on suurempi 18-tuuman malli ja koko 225 renkaat.

&# 8222; Crown Series&# 8220;

Sisältä se tulee Recaro istuimet maksetut palkkiot osittain nahka / mokka, keinonahkaa Luukunreunalistan, punainen ompelemalla, Klavierlackoptik- ja pehmeät pinnat kilpa vastaaviin instrumentteihin urheilullinen päällä. Monitoimiohjauspyörän säädösten vielä ylikuormitettu. Näkymä on rajoitettu taakse. Paikka on siisti edessä esiintyy yli 2,6 metriä akseliväli. Sen takana on tietysti hieman ahdas. Tavaratilassa niin kaukalo, &# 8222; kruunu Cee&8217; d sarja&# 8220; sopivat kuitenkin edelleen 380 1318/1225 litraa sisälle.

Vain lyhyt listan valinnoista

Kaksi palvelut ovat saatavilla Cee&8217; d GT, kolme per Cee&8217; d GT. Jopa peruspaketteja lisäksi turvaominaisuuksia, kuten elektronisia luistonestojärjestelmä, sivu- ja pää turvatyynyt automaattinen ilmastointilaite tai yksikön sisällöksi audiojärjestelmän ja vakionopeussäätimen. Lyhyt vaihtoehto Lista vaihtelee metalliväri 530 euroa kyseisenä panoraamakattoluukun 900 euroa enintään 1000 euroa kalliita navigointi.

1,6 litran suora ruiskutus

Sekä huppu uprated on 150/204 kW / PS 1,6 litran suorasuihkutus bensiinimoottori on liitetty suurentunut paikan vääntöä vahvemman 265 Newton metriä vääntöä työssä. &# 8222; Sen erityispiirre&# 8220;, sanoo teknologia-asiantuntija Michael Winkler kehittämisestä keskustasta korealaiset Ruesselsheim, &# 8222; on twin-siirry turboahtimet, mikä parantaa yleistä tehokkuutta erityisesti alhaisen nopeuden alueilla.&# 8220; Nelisylinterinen nopeuttaa tyhjä noin 1360 hieman yli 1470 kg: GT niin alle kahdeksassa sekunnissa nollasta 100, mikä tekee niistä kärki 230 km tunnissa. Lyhyempi käännetty kuuden vaihteisto siirtää voimaa etupyörille. Tässä yhteydessä Kia määritellään Mixverbrauch noin seitsemän ja puoli litraa, ainakin tietojen mukaan arkki.

kiinteämpi jousitus

Kaiken kaikkiaan: Jos meidän tavoin ajo GT kunnianhimoiset, on asetettava korkeammalle polttoaineenkulutusta. Alustassa on suunnitellut kehittäjät työntekijä, jossa mukavuus ei aivan jäänyt. Sähköisesti ohjaustehostin voi silti olla suoraa palautetta tien. Levyjarrujen, tuuletettu edessä, vakaa viive. Sana tässä tapauksessa ovat seitsemän vuoden valmistajan takuun kanssa korealaiset.

Data Sheet: Kia Cee&8217; d GT / Kia Pro Cee&8217; d GT

moottoriNelisylinterinen bensiinimoottori
kapasiteetti1,6 litran
teho150/204 kW / hv
suurin vääntömomentti265 / 1750-4500 Newton metriä / rpm
kiihtyvyys7,7 sekuntia nollasta 100
huippunopeus230 km
ympäristöMukaan Kia Mixverbrauch 7,4 litraa 100 km, 171 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohden
hinta24 490, 26 990 euroa (Cee&8217; d GT), 22 990, 24 490, 26 990 euroa (Pro Cee&8217; d GT)

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen

On autoja ja on autojen kuvakkeet - klassinen suuri menneisyys ja jännittävä tulevaisuus. Golf GTI on ikoni. Yli 1,7 miljoonaa kertaa hänet myytiin, koska sen debyyttinsä vuonna 1976th Jo kuudentena vuonna aloittamisen jälkeen Golf GTI fanijoukko oli kasvanut niin suureksi, että se oli etsimässä yhteinen foorumi puhua ostoksia tapahtuman osoittaakseen GTI ja ajaa. Tuloksena oli 1982 GTI Meet Reifnitz am See. Sittemmin fanit juhlivat Itävallan maakunnassa Kärntenin viisi päivää Carnival toukokuussa.

Nyt on aika taas

Yksi perinteisistä kohokohtia: paljastus uuden GTI muunnelmia. Tänä vuonna se debytoi kantaesittänyt Golf GTI adidas - yksinoikeudella malli myynti alkaa kesäkuussa - ja Golf GTI Liiallinen - tutkimus tyylillisesti hieno reagoinut moottoriurheilun ilmeen. &# 8222; Mukana&# 8220; olla uusi Golf GTI adidas ja Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen
Copyright: auto.de

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen
Copyright: auto.de

GTI esitellään kaksi GTI klassikoita: Golf GTI ensimmäisen sukupolven (1976) ja Golf Citi Mk1, rajoitettu painos 1000 kappaletta viimeinen numero juuri päättyneen Etelä-Afrikka Golf, joka on myös ensimmäinen sukupolvi (!). Nämä kaksi kuvaketta Volkswagen Classic on tuonut Wörthersee. Motto: GTI historia kohtaa GTI läsnä ja-tulevaisuus.

Golf GTI adidas

Kolme maailman kuuluisin saksalainen etiketti - Volkswagen GTI ja adidas - sulautuu Golf GTI adidas kesäkuussa ensimmäistä kertaa samassa tuotteessa. Olennaista on se, että teknologia ja muotoilu GTI ja sisustus tyyliin adidas tuotemerkin Tee yhdessä hemmetin dynaaminen sekoitus. Golf GTI Adidas on todennäköistä, siis historiaa nykypäivän klassikoita kaliiperi kahden Golf Pirelli GTI (1983 ja 2007) tai Golf GTI Edition 30 (2006) näyttää sen - heti hankkia keräilijä aseman.

Ulkoa ja laitteet

Koska jokainen näistä kuvakkeista, uusi Golf GTI adidas on aloittaa kauaskantoisia yksilöllisiä ulkoa ja ominaisuuksia. Näitä ovat äskettäin suunniteltu 18 tuuman kevytmetallivanteet tyyppiä &Serron; # 8222&# 8220; ja erityisesti kehitetty urheilua istuimen muotoilu. Kuten Golf R ovat myös vakiona bi-xenon ajovalot ja LED takavalot aluksella.

Golf GTI Liiallinen

GTI-Meet Wörthersee, Volkswagen yllättää fanit henkeäsalpaavia vuosittain tutkimuksiin. 2007 se oli GTI W12-650, 2008, Golf Variant rave 270 ja 2009 Golf GTI Wörthersee esittelee 09 2010 Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen
Copyright: auto.de

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen

Wörthersee 2010: VW kantaesitystä Golf GTI adidas ja Golf GTI Liiallinen
Copyright: auto.de

Volkswagen Reifnitz Golf GTI Liiallinen. Tutkimus osoittaa, kuinka hyvä muotoilu potentiaalia Golf GTI.

Muotoja, säteet ja suorat viivat

Keskeistä on liitteitä pidetään kiiltävän pianomusta täällä. Painopiste on äärimmäisen tarkka, leikataan partaterällä muotoja, säteet ja suora. Liitteet itse ovat toisaalta filigran ja kevyt, mutta samalla erittäin pysyvä ja lähes veistetty kiinteää ainetta. ne suoritetaan optisesti alueella etuspoilerissa, puoli kynnykset ja (hehkuvan valaistu jarrutuksen aikana!) takana diffuusori ns jakaja, aerodynaamisesti optimoitu ilmanohjauspellit jotka on alun perin peräisin moottoriurheiluun. Koskaan aikaisemmin ei kuitenkaan lastut olivat yhtä laadukas ja tarkka siirrettiin tuotantomallia, kuten Golf GTI Liiallinen. Ovatko nämä liitetiedostot siirtyvät luettelo Volkswagen alkuperäisvarusteet? Puhaltimet päättää.

video: 29. GTI kokoontuvat Wörthersee

{VIDEO}

Autostadt näyttää VW T-Roc ja Polo GTI etukäteen

VW kokemus Autostadt Wolfsburg esitetään yksinomaan ennen virallista julkaisua Volkswagen paviljonki, uusi malli T-Roc ja uuden Polo GTI. Molempien autojen tämän vuoden kansainvälisessä autonäyttelyssä (IAA 2017) Frankfurtissa esiteltiin ensimmäistä kertaa.

VW Polo GTI.

VW Polo GTI.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Myös uusi Volkswagen paviljonki on niin sanottu "VR Experience". Kautta virtuaalitodellisuus suojalasit vieraat voivat nauttia esityksestä auton i.d. harkita Crozz ja virtuaalinen koeajolle. On simuloitu ratsastaa läpi Espanjan Barcelonassa, kävijät voivat kokea autonominen ajo, selittää ja ohjaavat hologrammi nuori nainen matkustajan paikalla.

VW Pavilion Autostadt on avoinna päivittäin klo 9 18 pM.

Volkswagen tuo Caddy Roncalli Edition

Volkswagen esitteli ensimmäisen erikoismalli perustuu uuteen Caddy markkinoilla. &# 8222; Roncalli Edition&# 8220; on kaikista eri onko jos käytettävissä lyhyellä tai pitkällä akseliväli kuin bensiini tai diesel tai 4Motion DSG. Hintaetu erityinen malli on aina 796,11 euroa.

Caddy Roncalli Edition on sumuvaloja lukien kaarreajossa valoa ja puistomainen lentäjä. Lisäksi on sivu- ja pää turvatyynyt kuljettajan ja etumatkustajan. Volkswagen Caddy Roncalli.

Volkswagen tuo Caddy Roncalli Edition
Copyright: auto.de

Varta materiaaleja sisätilojen ja osa nahkaverhoilu nahkapäällysteinen ratti ja ilmastointi ovat enemmän mukavuuksia. Myös selässä etuistuinten &Järj, # 8222&# 8220; taka matkustajille. Ulkopuolelta caddie &# 8222; Roncalli Edition&# 8220; osoituksena metalliväri, mukaan lukien puskurin.

Aikaiset linnut

Kahden seuraavan kuukauden aikana lomat ja Caddy Roncallin erikseen ausstattbare perusversio. Täällä, säästöt verrattuna standardi malli voi olla jopa 6,937.60 euroa.

Ford juhlii nolla prosenttia rahoituksesta

Ford juhlii voittaa kolmannen 1,0-litrainen EcoBoost moottori palkinnon &# 8222; kansainvälinen Engine of the Year&# 8220;: asiakkaat saavat nolla prosentin rahoitusta kolme vuoden maturiteetti kaikkien tuotemerkin malleja, jotka on varustettu EcoBoost-bensiinimoottorin 30. syyskuuta asti 2014.

Lisäksi toiminta verokantaa sovelletaan, kun Ka ja Fiesta kaikille moottoriversioissa. EcoBoost 1,0, 1,6 ja 2,0 litraa ovat sarjan Fiesta, B-Max, Ecosport, Touneo Courier ja Tourneo Connect, Focus, C-Max, Kuga, Mondeo, S-Max ja Galaxy käytettävissä. Joten on 12800 euron Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 74 kW / 100 hv on talletus 2900 euroa ja 30 000 km kilometrimäärä 36 kuukautta kuukausittain 89 euroa. Jäljelle jäänyt korko on sitten 6785 euroa.

Osana joustavan valinnan rahoitetaan sekä ennakkomaksun että vuotuinen ajokilometrimäärä voi vaihdella, minimitalletus vaaditaan. Asiakas voi palauttaa ajoneuvonsa kanssa sovitulla jälleenmyyjän takaisinostosopimuksella ja siirtää suoraan uuteen Fordin. Hän haluaa pitää auton, hän maksaa loput sopimuksen korko tai jos hän valitsee seurannan rahoitukseen jäännösmäärän Ford pankin.

Kia Sportage: Luksuspaketti ja erikoismalli aloittelijoille

Kia tarjoaa varten Sportage nyt "Premium +" - paketin, joka on vieläkin ylellinen suosittu Special "Dream Team Edition". Lisäksi lähtötasona 1.6 GDI "Edition 7" ulottuu perusversiossa houkuttelevat lähes 20 tuotetta.

"Premium +" - Paketti

Kun "Premium +" - paketin nimi kertoo kaiken - koska jopa standardin laitteet "Dream Team Edition" etu- ja takakansi, muun muassa automaattinen ilmastointilaite, lämmitettävät istuimet (reunapaikoilla), ohjauspyörän lämmitys, älykäs pysäköinti järjestelmä, peruutuskamera, audiojärjestelmän, valvonta välineitä, Bluetooth-handsfree-, sähköisesti taittuvat ulkopeilit, sumuvalot, LED-päiväajovalot ja 17 tuuman kevytmetallivanteet. Saatavilla oleva rajallinen "Premium +" - paketti sisältää jo ennestään runsas ominaisuuksia on Dream Team Edition myös 7-tuuman karttanavigointilevyn (mukaan lukien 7 vuotta Kia navigointikartta päivitys ja siirto peruutuskameran kuvien navigointinäytössä), musta osittainen nahkaa istuinsuojia, Infinity palkkio äänijärjestelmä bassokaiutin ja ulkoisen vahvistimen, LED takavalot, katto antenni Shark suunnittelu ja polttoainetta säästävien laitteiden Eco Dynamics (mukaan lukien start-stop-järjestelmä ja energian regenerointi järjestelmä).

"Premium +" - paketti on tarkoitettu moottoreiden 1.6 GDI ja 1.7 CRDi. Vaihtoehtoisesti panoraama katto ja julkisivun väri Deluxe valkoinen metalliväri (ei käytettävissä vakiovarusteet versiot) voidaan tilata yhdessä paketissa myös. Lisämaksu erikoislaitteet paketti on 1400 euroa. Se tarjoaa tuotetta etu 1140 euron kokonaiskustannukset etu voi olla jopa 4140 euroa. Kia Sportage 1.6 GDI Dream Team Edition maksaa 25690 euroa paketin, diesel-versio 27990 euroa.

"Edition 7" 1.6 GDI

Uusi erityinen "erä 7" 1,6 GDI sisältää noin laitteiden houkutteleminen myös standardin 2400 euroa ylimääräistä kahden vyöhykkeen ilmastointi, kuumennettiin edessä ja takana (ulompi paikkaa), Bluetooth hands-free-sarjaan, vakionopeussäädin, monitoiminen nahka ohjauspyörä (kahdessa suunnassa) , nahka nuppi ja takana pysäköintianturit. Lisäksi on sadetunnistin, LED-päiväajovalot, sumuvalot, kaarrevalo (staattinen), kromi säleikkö kiila suunnittelu, sivuikkuna kromi linja, ovenkahvat kromi ulkoasun ja kattokaiteet sekä ympäristöystävällinen Dynamics laitteita. Kia Sportage 1.6 GDI "Edition 7" maksaa 22990 euroa.

IAA 2015: Citroen näyttää kantaesityksiä

Citroen näyttää International Automobile Exhibition (IAA) Frankfurtissa (17.-27.9.2015), maailman ensi järjestelmä perustuu C4 Cactus ja Méhari käsite autoja. Lisäksi Ranskan ilmi Euroopan ensi-C4 Cactus. Lisäksi Citroën esittelee sen nykyisen mallin välillä.

Mitsubishi Space Star erikoisnumerona

Mitsubishi Space Star Diamond Edition.

Mitsubishi Space Star Diamond Edition.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Mitsubishi

Mitsubishin pieni auto Space Star on tulossa ulos kuin Diamond Edition syksyllä jatkoa erikoismalli Classic Collection. For-8290 euroa (plus kuljetuskustannukset) säädetään muun muassa ilmastointi, radio-CD / MP3 yhdistelmä ja keskuslukitus kauko-ohjauksella. Uutta on variantti Diamond Edition + varten 10290 euroa. Tässä ovat korkeudeltaan säädettävät etu- matkustajan istuin, piano viimeistely oveen, takaseinä sähköiset ikkunat, kevyt ja sadetunnistin ja kuumennettiin edessä vakiona.
on moottoroitu timantti Edition 52 kW / 71 hv kolmen sylinteri, timantti Edition + on 1,2 litran moottori 59 kW / 80 hv konepellin alla.

Kevyt enemmän hyötykuormaa Matkailuauton

Uuden Sawiko Wheely Basic painaa tyhjänä 150 kg. Yhdessä matkailuauto kokonaispaino on korkeintaan 3500 kg, sen vuoksi, ajokortti, kun perävaunu on siten ihanteellinen ratkaisu tähän matkailuauto luokan lisätä hyötykuormaa nopeasti, helposti ja edullisesti.

Basic kuuluu luistamaton pohjalevy on valmistettu alumiinista, Alkon-akseli ja galvanoitu runko, myös taittuva alumiininen ramppi ja kaksi V-hihna, joten se sopii kuljettamaan skootterin tai moottoripyörän. Jotta kuorma, yhteensä neljä silmukat ovat saatavilla. Ja kiitos sen 10-tuumainen renkaita, mikä mahdollistaa alhaisemman lastauskorkeus, voiko Wheely Basic yksinkertainen ja täynnä vähemmällä vaivalla. Lisäetu on takatuen. Jos Wheely Basic ei tarvita, se voidaan varastoida tilaa säästävä pystyyn. Caravan Salon Wheely Basic on käytettävissä 1499 euroa. ,