Minder is – waarom 3 beter dan 4-cilinder (deel 1)

Kleiner, lichter, kleiner: de auto-industrie kent het woord voor deze regel van drie &Downsizing; # 8222&# 8220;. De term staat voor kleinere en lichtere toch krachtige motoren met een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot van uitlaatgassen. De creatieve geesten hebben de voordelen van een drie-cilinder, die in het bereik van 1,0 tot 1,5 liter motoren op het punt om de dominantie van de vier-cilinder breken ontdekt.

<> In deel 2 hebben we een overzicht van de huidige 3-cilinder op de markt voor u <>

drie cilinder motoren De kosten kampioen uit Roemenië hebben een drie-cilinder te koop: de Dacia Sandero.© Dacia

Minder is - waarom 3 beter dan 4-cilinder (deel 1)
Copyright: Fabrikant

in de micro en kleine auto's voor het zeggen hebben. Met de EcoBoost in de Ford Focus gingen ze in de compacte klasse 2012th BMW ontwikkelde de eerste premie fabrikant die een driecilinder te bieden en getransplanteerd het in de nieuwe Mini, die begint om deze dagen te rollen bij de dealer. Dezelfde motor zal doen in 2014 2er in de nieuwe BMW Active Tourer service van de herfst. VW heeft de nieuwe Polo uitgerust met nog zuiniger te werken drie cilinders. Citroën, Peugeot en Toyota zet dit jaar in hun kleine auto's ook op gemoderniseerde kracht van drie potten. Ook Goedkope kampioenen Dacia komt met een trio. Wat gebeurt er in de motor? Kan drie cilinders echt wat eerder waren vier goed en goedkoop?

Kleiner, lichter, beter

De moderne auto is niet alleen gekenmerkt talrijke hulpsystemen om de veiligheid te verbeteren met name door inspanningen om gewicht te verminderen uit. Zo ondersteunen de motorfabrikanten de inspanningen om het brandstofverbruik, wat op zijn beurt leidt tot een lagere CO2-uitstoot terug te dringen. Aangezien drie-cilinder motor weegt minder dan een vergelijkbaar Komt met een verbruik van 4,3 liter: de EcoBoost driecilinder Ford Fiesta.© Ford

Minder is - waarom 3 beter dan 4-cilinder (deel 1)
Copyright: Fabrikant

Vier-cilinder motor, het brengt het gewenste gewicht te verminderen. Tegelijkertijd zijn kleinere structurele volume vergt minder ruimte, die voornamelijk kleine auto's ten goede komt.

En de innerlijke waarden? Zij liggen in de moderne drie cilinders met die van de conventionele vier-cilinder. Zij worden gekenmerkt door een betrekkelijk hoog vermogen en een hoog koppel bij lage toerentallen. zodat ze lijken op het karakter van de dieselmotoren. En het brandstofverbruik heeft de neiging in dezelfde richting. Deskundigen op te roepen deze ontwikkeling &Downsizing; # 8222&# 8220;.

Genen van een 6-cylinder

zie motor ontwikkelaars de voordelen van een drie-cilinder ten opzichte van een vergelijkbare viercilinder in een brandstofbesparende potentieel van vijf tot 15 procent en in een betere respons.In de Mini Cooper een driecilinder motor diesel en benzine gebruikt.© BMW

Minder is - waarom 3 beter dan 4-cilinder (deel 1)
Copyright: Fabrikant

Het komt ook met genen van de zes-cilinder, die is uitgegroeid tot de midden- en hogere klassen een symbool van goede werking, aangename akoestiek, hoge prestaties en merkbaar koppel. Half zes-cilinder verloren iets omdat de vurenorde drie cilinders veroorzaakt ook geen storende traagheidskrachten eerste en tweede orde. Met een balansas te bevrijden massa momenten kunnen domineren. Het geluid heeft de neiging te grommen dat kan, indien nodig, te transformeren van vandaag audio ontwerp in muziek voor de oren. Een turbo is een onderdeel van de toebehoren van moderne driecilinder en de directe inspuiting dat haar fijn regelbaar motorregeling de gewenste effecten mogelijk maakt.

baanbrekende Smart

De eerste drie-cilinder motor van de recente geschiedenis ingebouwde Smart uit 1997. Het was de enorme gebrek aan ruimte, die minder gedwongen in een cilinder. Deze motor heeft inderdaad een ontwikkeling doorgemaakt, maar niet één van de topproducten van zijn ambacht. Huidige drie-cilinder motoren 900 cc tot 1,5 liter, de meeste vertrouwen op 1.0-liter motoren. Het benzineverbruik onder standaardomstandigheden meestal vier tot vijf liter per 100 km, ongeveer 100 g tot 115 g CO2 / km. Dit zijn waarden die voorheen waren voorbehouden voor dieselmotoren. De moderne driecilinder dieselmotoren brengen consumptie standaardwaarden ver onder vier liter dieselolie en minder dan 100 g CO2 / km.

<> In deel 2 hebben we een overzicht van de huidige 3-cilinder op de markt voor u <>

Bookmark the permalink.