Presentatie Citroën C4 Cactus: Magic Carpet voor de compacte klasse

Fransen houden een bloemrijke taal, en zo is het nieuwe veersysteem dat Citroën de nieuwe C4 Cactus introduceert niet zomaar een innovatief comfortelement, maar kan de compact model op zijn minst een "vliegend tapijt", die met de DS werd geïntroduceerd in 1954 muteren hydropneumatische vervangt.

20 octrooien vering met progressieve hydraulische kussen

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

In tijden van platform strategieën, de hydraulische vering past niet meer in het totale concept van de groep, die nu ook alle maatregelen als "Citroën Uitgebreid Comfort", dat is het leven aan boord nog comfortabeler te maken. Concreet betekent dit dat de nieuwe C4 Cactus, waarin de C4-serie volgend jaar zal vervangen, naast de nieuwe ophanging en de introductie van nieuwe stoelen met "geavanceerde Comfort", die, volgens een woordvoerder van het merk, een "unieke hoge zit en rijcomfort" tot stand te brengen, maar dit kon niet verder op staande positie in Parijs worden geverifieerd. Dit geldt ook voor de "vering met progressieve hydraulische kussen" voor de ingenieurs van het merk hebben ingediend 20 patenten.

Zoals met zoveel dingen in het leven, is het nieuwe veersysteem gebaseerd op een eenvoudig principe - maar men moet eerst het idee en vervolgens implementeren. Terwijl een conventionele veerelement demper, veer en gecombineerde mechanische aanslag, ingenieurs aangevuld Parijs, het systeem twee hydraulische kussens, die leiden aan weerszijden van druk en leiden in het spel, zodat de suspensie werkt afhankelijk van de belasting in twee fasen.

Bij lage belasting veer en demper gezamenlijke controle van de verticale bewegingen van het lichaam, zodat zij zonder de steun van de hydraulische kussens. Echter, ze laten een grotere veerweg en het voertuig dat Citroën ingenieurs beloven, zweeft als een "vliegend tapijt" over het asfalt en zelfs de tekortkomingen van de infrastructuur.

In de C4 Cactus kan worden gevonden van de nieuwe lente-technologie

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus met overzichtelijk en ruim interieur dat veel innovatieve geest ademt.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

In de combinatie van grotere en sterkere drukontlasting veer en stoppen met werken met de hydraulische kussens, die verantwoordelijk zijn voor druk- en treinen zijn. Terwijl een mechanische aanslag volledig absorbeert de energie en slechts gedeeltelijk de hydraulische kussen om de energie te absorberen en voert het uit, zodat er geen rebound weerspiegelt. Tegelijkertijd is er echter geen gedifferentieerde reisprogramma's meer als de hydropneumatische. Samen met de nieuw ontwikkelde stoelen die te verlichten onder andere, de rug, het merk belooft superieur comfort in de compacte klasse.

Aangeboden is de suspensietechniek aanvankelijk alleen in het C4 Cactus. Later zullen ook andere model serie volgen, maar "zal waarschijnlijk niet het vliegende tapijt in kleine series worden aangeboden", zei een technicus van het merk. Het luxe merk DS zullen profiteren van de ophanging. De SUV Aircross C5, die momenteel uitsluitend in China worden verkocht, al opgesprongen als een "vliegend tapijt". Na de Paris Motor Show in oktober van volgend jaar zal het model rollen in Europa op straat.

Herziening echter verliest de C4 Cactus aantal van de originaliteit. een klassiek compact model waarin alleen de "Cactus" in de naam van het model aan het origineel "Straat Cowboy", herinnert is nu uit van de kenmerkende urban crossover. De Airbumps als bescherming tegen parking hobbels, maar toch onmiskenbaar teken van herkenning zijn geslonken tot een design element. Wat overblijft is een nette en ruime interieur dat veel innovatieve geest ademt, maar opnieuw geldt niet voor de achterste zijruiten die alleen kan worden geopend. "Onze klanten hebben tot nu toe niet geklaagd, dus we zijn niet veranderd," legt Citroën baas Linda Jackson, de klapramen.

Als een rit van drie benzine- en vier dieselmotoren om uit te kiezen, die nog niet is beslist welke motoren worden geselecteerd waarvoor de markt. De 4.14 meter lange C4 Cactus (wielbasis 2,60 meter) was ook uitgerust met de huidige conventionele connectivity-oplossingen en hulpsystemen.

Bookmark the permalink.