Oldtimer: Kostnadskontrollen och försäkring

Gamla metall på fyra hjul är trendigt. Detta gör inte bara i sin popularitet, men också i pris mer än någonsin känt. "Inte längre bara de vanliga misstänkta som stora katter från Coventry, snabb Schwaben pilar eller stjärnkryssare försvinna i ouppnåeliga prisområden", skrev nyligen facktidskriften "klassiska bilmarknaden", och klagade, "Bullis har blivit dyr, ankor satt hög flygning, och i staterna det finns knappast en auktion som inte kräver en tidig Toyota land Cruiser. "
I själva verket: "För oldie uppmanar oldie men beror allt" Johann Wolfgang von Goethe skulle förmodligen lämna sin Gretchen säger idag, skulle han ändra anpassa "Faust" i modern tid. Och det är inte längre bara samlare med djupa fickor eller hobby med svarta naglar som har upptäckt sin kärlek för fyrhjuliga antikviteter. Samtidigt spekulanter dra nytta av tidigare epoker för flygningen till verkliga värden kroppar.

Billig försäkring för klassiska bilar

Enorma kostnader för skatt och försäkring har inte alla att frukta. Tvärtom. Således årliga avgifter till skatten är från början mycket blygsam, förutsatt att fordonet har de eftertraktade H-plattor fram och bak på. Genom denna registreringsskylt den historiska fordon klassificeras som en kulturell och gynnsam skattebehandling. Men bara om det är minst 30 år gammal, den tekniska besiktningen har passerat, kan ha ursprungliga eller modern inredning och bra underhåll skick. Dessutom måste motorn åtminstone från samma serie har uppgraderats 30 år eller under de första tio åren. I rapporten föreslås för en bil med 100 euro. 191.73 euro är att styra då årligen på grund av - oavsett om det är en Mercedes SSK eller Volkswagen Beetle. Fordon med H-plattor kan också flyttas i miljözoner där annars gäller, villkor, är ett miljömärke inte behövs.

Volkswagen Beetle (1966).

Volkswagen Beetle (1966).
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wikipedia

Eftersom det kan antas normalt att lämpliga fordon är särskilt försiktiga och sällan rör sig, många försäkringsbolag erbjuder speciella vintage tullar på förmånliga villkor. Men vanligtvis under vissa ytterligare villkor. Till exempel kräver specialist OCC Assekuranzkontor från Lübeck som de flesta av sina konkurrenter, förutom de klassiska bilar, en bil ett dagligt bruk av oldies är uteslutet för dagligt bruk i hushållet och därmed för en privat garage eller carport vara närvarande. Hans föraren måste vara äldre än 23 år, körsträcka får inte överstiga 10 000 kilometer under året. Ansvarsförsäkring är anpassad till fordonet och startar vid 59.50 euro per år, samma gäller för partiell täckning med 150 euro överskott, börjar med 47,60 euro, med full försäkring&# 8230;

Bookmark the permalink.