Hålla den ren: Biltvätt på söndag

I många stater bilister är söndagar vid biltvätt deras förtroende framför stängda dörrar. Detta är irriterande, eftersom många människor saknas i den ökade arbetsbördan under veckan helt enkelt tid för bilvård.

En majoritet av tyskarna är positiv till att lyfta förbudet biltvätt på söndagar.

En majoritet av tyskarna är positiv till att lyfta förbudet biltvätt på söndagar.
Copyright: ARAL

Eftersom det inte finns egentligen ingen överraskning att tala ut i en färsk Aral undersökning 56 procent av tyskarna motsätter sig ett förbud mot biltvätt på söndag. För endast 26 procent av söndag är fortfarande off-limits som en bil-tvätt dag, 18 procent är tveksamma i denna fråga.

tvättanläggningar är stängda på söndagar i följande stater: Baden-Württemberg, Bremen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz och Saarland. I Bayern och Hessen beslutar kommunen eller planerar myndighet. I alla andra stater, är biltvätt tillåten på söndag, vilket för övrigt i alla grannländer i Europeiska unionen (EU), delar Aral experter.

Fördelen med en upphävande av förbudet är för Ralph Sikora, Aral ansvarig för biltvätt affärer, är uppenbara: En landsomfattande utsläpp av biltvätten på söndag, skulle efterfrågan spridas över sju dagar i veckan, särskilt på helgerna, de långa väntetiderna vid biltvätt förkorta. Samtidigt tvätt turism inom Tyskland eller i grannländer skulle undvika experten säger. Eftersom tvättsystem nästan uteslutande styrs automatiskt och bensinstationer är öppna på söndag ändå tillverkas enligt Ralph Sikora ingen ytterligare belastning på personalen servicestationen.

Tillbaka till översikt

Bookmark the permalink.