Testa Mitsubishi Space Star Facelift: Billigare är det inte

Nej, inte ASX och inte Outlander är storsäljare av Mitsubishi programmet, men den lilla Space Star. Nästan 4340 stycken har sålts under de tre första månaderna i år, enligt Federal Motor Vehicle Office förra året fanns 14,237 fordon. Efter tre år av micro blir nu i mitten av modellen cykel av en ansiktslyftning donerat.

Köpare kommer inte bara att dra nytta av en uppskattning av optiken, interiören och en annorlunda-fjädring, men - om de är snabba - även på en tillfällig fyndpriser.

Mitsubishi Space Star.

Mitsubishi Space Star.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Design och inredning

Med nydesignade framför Space Star måste nu ser mycket mer vuxit upp. Nya strålkastare, en klassisk galler i stället för den tidigare "Louvren" och en diskret, indikerade power dome på motorhuven är nya Mini, tillsammans med nya stötfångare väl mot ansikte. Baktill en nu också mer gjutna stötfångare och reviderade bakljus hittats. Beroende på utrustningen, finns det möjlighet LED-teknik. Den reviderade designen ger Space Star en ökning på minst 8,5 centimeter längd - men interiören dimensioner förblir desamma.

värdemässigt - lagt Definierar interiören har ändå. Det finns (uppvärmbart på begäran) stolar med bättre kvalitet klädsel och lite mer kontur i baksätet samt (beroende på utrustning), läderratt, massor av krom och piano svart och digitalradio.

Även om Mitsubishi Space Star är dess tendens att rulla alltid inte riktigt dölja, men styvare fjädrar och retuned stötdämpare ger tillsammans med den elektriska servostyrning för en betydande vinst. Även motorvägar tredje ordningens arbetar genom den lilla femdörrars slät förvånande mästerskap. kan övertyga precis som CVT i toppmodellen. Den automatiska omvandlar kraften med tilltalande liten fördröjning i framdrivning och kommer helt utan den ökända "gummibandseffekten" från.

Mitsubishi Space Star.

Mitsubishi Space Star.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Motorer och priser

Mitsubishi har inte förändrat motorprogrammet. Under huven, den kända tre-cylinder potter, den 1,0-liters motor med 52 kW / 71 PS i staden tillräcklig over men fortfarande lite ser trött. De nio hästkrafter starkare 1,2-lLiter s gör mycket bättre och ge begreppet villkors rör tack vare högre vridmoment betydligt mer körglädje. Men vem vill köpas med ett pris, på grund av den större motorn är reserverad för toppversionen. Det gör åtminstone 14,290 euro, medan basmodellen för 9990 Euro erbjuds.

Men listpriserna - åtminstone tillfälligt - rök och speglar. De som bestämmer sig för att slutet av augusti för en ny Space Star, vilket sparar 2.000 euro. Rabatten beviljas i sin helhet till alla Mitsubishi-modeller. Dessutom, till "Intro Edition" och "Intro Edition +" utrustningen programmet berika på marknaden. Den förstnämnda bidrar till grundversionen av klimat- och ljudsystemet och centrallås med fjärrkontroll. Plus version är du fortfarande läderratt och växelspaksknopp, redan nästan slösaktiga många kromdetaljer, uppvärmda backspeglar och höjdjusterbara framsätet på toppen. Höjdpunkten är den exklusiva Smart länk navigering med 6,5-tums pekskärm som har torka och zoomfunktion och smartphone-anslutning och Tom Tom kartor.

Spara är inget mer, det är också knappt. Ovanpå det beviljade Mitsubishi sedan 2015 fem års garanti på sina fordon.

Tillbaka till översikt

Specifikationer Mitsubishi Space Star 1,0 (1,2)

Längd x bredd x höjd (m):3,80 x 1,69 x 1,51
Hjulbas (m):2,5
motor:3-cylindrig bensinmotor 999 (1193), cc
effekt:52 (59) kW / 71 (80) hästkrafter vid 6000 U / min
. Max vridmoment:88 (106) Nm vid 5000 (4000) U / min
maximal hastighet:172 (180) km / t
Acceleration 0 till 100 km / t:13,6 (11,7) sekunder.
Förbrukning (EU-genomsnittet standard):5,0 (4,8) liter
CO2-utsläpp:96 g / km (Euro 6)
effektivitet:B
Tjänstevikt / nyttolast:920 kg / 370 (420) kg
Trunk Storlek:235-912 (209-881) l
Max dragkapacitet .:(200 kg)
Vändradie:9,2 m
däck:165/65 R14
Base Pris:9990 (14.290) Euro
Bookmark the permalink.