Test Honda Civic 1.8 i-VTEC livsstil – Det senaste århundradet

En av Honda Civic är definitivt: annorlunda. Detta börjar med den futuristiska utseende, den matchande cockpit, och slutar med motorn som lyfter sig med variabel ventilstyrning mot trenden hos turbo överladdning.

optik

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC livsstil - Det senaste århundradet

Lika sportig som Civic är tillgängligt, inte 1,8 i-VTEC.
Copyright: auto.de

Honda Civic jag kom hit till test fungerar som fallit ur tiden. Tidigare kan exteriör styling och cockpit verkade futuristisk, nu arbetet ger Civic med mig samma känsla som en följd av "Star Trek: The Next Generation"; så har därför vid den tiden presenterade framtiden. Men medan Picard och Co. flämtade 27 år sedan för första gången på den lilla skärmen, ser Honda Civic bara sedan 2006 som denna, som det ser ut idag. Från utsidan var nionde generationen desarmerade trots allt, något som gör att tidigare kontinuerliga ljusenheter på bakre och främre ganska konventionell. Så Civic, samtidigt som skiljer sig mycket från de andra, men det är värt att se.

interiör

Till skillnad från den inre. Även inser du att Honda har åtagit sig att användarvänlighet i nuvarande modeller, men ovanligt utseende döljer detta. Alltför många annonser och alltför många olika former och färger förvirra helt enkelt för mycket att Honda nykomling, vilket också kan förklara de mycket hanterbara försäljning. Eftersom trots allt vad är ett talesätt? Bonden inte rör sig, att han inte vet. Eller nåt sånt &# 8230; Därför samma gamla tyska modeller säljer så bra, i vilken en generation ser ut som en mild ansiktslyftning av ovanstående.

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC livsstil - Det senaste århundradet

Utseendet och känslan av cockpiten inte längre är lämpliga.
Copyright: auto.de

Det hela gör en andra blick ganska mycket i cockpiten på Honda Civic förnuft. Den stora böjda display på instrumentpanelen, är hastigheten om digitalt visas. Eftersom annonsen var så långt förskjuten uppåt måste utsikten knappast tas ur trafik. En head-up display skulle vara onödig. Den färgglada ljus remsa intill det ändras beroende på körstil, färgen grön ( "exemplar sparsam körning") - till den djupröda ( "gamla lead fot!"). Även ombord dator, som annars kläms någonstans mellan hastighetsmätaren och varvräknare, återfinns på nytt. Om det var nödvändigt snabbt, kan diskuteras de runda instrumenten med blå fjäll, vita siffror och symboler i rött, vitt och grönt sikt.

Platzangbeot

För detta Honda Civic Square och även om det inte ens få andra tillverkare att tänka på. Således kan sätet för baksäte fällas upp, vilket gör tillräckligt med utrymme för två cyklar som uppstår om du har tagit bort framhjulen. Ändå står i den bakre delen av Honda Civic - bakom en inte obetydlig lastkanten - 467 liter förvaringsutrymme är tillgängligt; Top-värde i kompaktklassen. Om du lägger på baksidan av bakre bänk klassiska att passa en totalt 1,378 liter i femdörrars Civic.

körbarhet

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC livsstil - Det senaste århundradet

Geniala: Magic Seats
Copyright: auto.de

Den 1,8-liters i-VTEC bensinmotor i min text bilen passar perfekt med mitt intryck av interiören. För medan hela världen är i fara av nedskärningar och forcerad ventilation, där de första tre-cylindriga turbos är även i business class i kulisserna kan Honda fortsätter att andas fritt Civic. I dess 1,8-liters motor, den japanska förlita sig på variabel ventilstyrning i stället för en turbo. Som ett resultat, bör motorn teoretiskt kräver mindre underhåll (som i 14 dagar var inte verkligen testade) och till och med vara i kraftleverans. Dessutom skulle motorn lägre topp efterfrågan måste ha när det börjar bli dags ordentligt rakt på sak. I själva verket är emellertid, utvecklar bensinmotor dess kraft ganska harmonisk, dess maximala uppnås endast vid 4300 varv / min

Ändå gör Civic en stor bensinmotor dynamiskt driven ganska kul. För medan de japanska trycka med 132 kg tyngre diesel under huven i trånga hörn i stället för de främre hjulen, känns bensinmotorn mycket mer flexibelt. Chassit gör ett bra jobb här, och även de fem-dörren skulle se bra ut på den adaptiva stöt från kombinationen. Generellt Honda ska vända några skruvar så att veteranen japanska inte alltför mycket blir allt bakom. Eftersom konkurrensen i kompaktklassen är hårdare än någonsin. Och medan många konkurrenter lysa med modern teknik och optik, Honda Civic ser lite kvar från förra seklet.

Specifikationer Honda Civic 1.8i-VTEC

Femdörrars kompakt bil
Längd / bredd / höjd (m):4,32 / 1,77 / 1,47
Hjulbas (m): 2,60
motor:Fyrcylindrig in-line bensinmotor
förskjutning:1798 cc
effekt:104 kW / 142 hk vid 6500 U / min.
max. vridmoment:174 Nm vid 4300 varv / min
topphastighet:215 km / t
acceleration 0-100 km / t:9,6 s
Testet-Förbrukning:7,5 l / 100 km
Förbrukning Tillverkare:6,1 l / 100 km
CO2 Tillverkare:145 g / km
Emission standard:EURO 5
Energieffektivitetsklass:D
Vikt / nyttolast
Tomvikt:1336 kg
. Bruttovikt:1750 kg
nyttolast:414 kg
boot kapacitet:467 &# 8211; 1368 l
bas Prisfrån 16,950 euro
Pris testbil:30,550 €
Beräknad kostnad per år
skatt:106,00 Euro
bränsle:1767.00 €
avskrivningar:4582.50 €
Totala årliga kostnader:   6455.50 €
* Kostnad per år utgörs av bränslekostnader, vägskatt, tillräknade värdet förlust (15 procent s. A.)
** Bränslekostnader vid 1,55 euro / liter superbensin och en årlig körsträcka på 15.000 kilometer
Bookmark the permalink.