Test Mitsubishi Outlander 2,2 DI-D 4WD: do not feel like Van?

Du vet spontant, vilket är den mest framgångsrika plug-in hybrid fordon i Tyskland? Den kommer från Japan, särskilt från Mitsubishi och är Outlander. Vilket är det fortfarande liksom bensin och diesel.

Icke desto mindre, erbjudandet förblir glatt hanterbar, eftersom det för var och en av driv det bara finns en effektsteg, vilket i båda fallen med 110 kW / 150 hk är också fortfarande densamma. Vi körde den 2,2 Di-D 4WD, varvid kapaciteten är närmare 2,3 liter.

Mitsubishi Outlander.

Mitsubishi Outlander.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Mitsubishi

Facelift för 2016

Serien har gjorts för detta år. Av de cirka 100 förändringar, särskilt den nya front design och speciellt bumerangformade krom bar på vardera sidan av den modifierade stötfångaren slående. tillbaka och SUV bidrar nu lite mer lyster. Allt som allt sker både ädla och dynamisk på Outlander.
Interiören har också uppgraderats. att se bra ut är insättningar på instrumentpanelen och dörr inredningen som förmodligen kommer ihåg korn av bambu. Det finns också en liten piano. men annars går till lite mer rustik trots ansiktslyftning. Detta gäller särskilt för ganska avskalade utformade mittkonsolen. Där hittar du också på knappen för val av fyrhjulsdrift, med oss ​​har mycket bättre gillade vredet från föregående generation, var det möjligt att se var hjulet roterar när nyckeln inte avslöja något, men bara Bordcomputeranziege utan lika. Det finns tre lägen: Eco-läge (bakaxeln är påslagen endast när det behövs), permanent fyrhjulsdrift och körning med differentialspärr på marken.

driv

Efter en paus för diesel hoppar till trycket vid startknappen. Sex-växlad automatisk (1800 Euro kostnad) ändrar växlar behagligt mjuk och reagerar snabbt till gas- kommandon som krävs kan ingripa manuellt via växlingspaddlar. Outlander upphetsad också av en exakt styrning och bekväm fjädring med inte fastare dämpning. När det gäller assistanssystem Mitsubishi erbjuder ett paket. Den innehåller för 1400 euro, en adaptiv farthållare och Kollisionsvarnare med bromsingrepp och filbytesvarningssystem som fungerar relativt tillförlitligt men loggar lite sent i vår mening.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander
Copyright: Auto-Medienportal.Net

interiör

En av de stora styrkorna med Outlander är hans plats. Således kan passagerarna klagar brist varken knapp eller knä rum eller för kort benstöd på den andra raden. Även med outworked tillbaka bänk - det har ett justeringsomfång på 25 centimeter - det är fortfarande för kommod. Eng är emellertid i serie tre, vilket är standard med diesel (bensinmotorn är endast tillgänglig med fem platser). De två ytterligare platser är verkligen bara bra som en kortsiktig stopgap, men står för den stora variationen av japanerna. Det är inte ens så mycket hög vinklade knä eller benet, men framför allt bristen på höjden för huvudet, som är i storleksordningen bakluckan konsolen kräver undantag. Bagaget är naturligtvis oavsett en nästan 1,70 meter lång lastyta och över 1754 liter lagringsvolym tillgänglig när det behövs.

Outlander har också relativt stora fönster, som nu inte längre en självklarhet. Även de tredje sidorutorna bakom C-stolpen tillåter trots tjock D-stolpen vid manövrering helt annan blick snett bakom. I vilket fall som helst, när fordonsdimensioner in i eller lämnar en parkeringsplats kan uppskattas relativt väl.

Slutsats: Outlander, förresten, inte är försedda med plattan, men som Land Rover Discovery modellnamn på den främre huven, är en av de SUV som rekommenderas som ett alternativ för dem som söker utrymme och flexibilitet, där en van men mycket bild av familjens bil följer. Och fem års garanti, det finns också. (Ampnet / JRI)

Specifikationer Mitsubishi Outlander 2,2 DI-D 4WD Aut.

Längd x bredd x höjd (m):4,70 x 1,81 x 1,68
motor:4-cyl diesel, turbo, 2268 cc
effekt:110 kW / 150 hk vid 3500 U / min
. Max vridmoment:360 Nm vid 1500-2750 varv / min
ECE förbrukning:5,8 liter
CO2-utsläpp:154 g / km (Euro 6)
effektivitet:B
maximal hastighet:190 km / t
Acceleration 0-100 km / t:11,6 sek.
Tjänstevikt / nyttolast:min. 1736 kg / max. 524 kg
Trunk Storlek: 145-1754 l
Max dragkapacitet .:2000 kg
Vändradie:10,6 m
däck:225/55 R18
pris:35,290 €
Bookmark the permalink.