Fahrbericht Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge: Är det alltid måste vara Premium?

Om detta inte är en krigsförklaring: Mer än 5000 euro mellan lösenpriset för en Fiat Tipo kombination och en Golf Variant. Naturligtvis finns det andra skillnader, men är värt att summan? Vem behöver titta på det pengar bör också riskera en titt på den italienska familjen bilen kommer från Turkiet.

Fiat Tipo: Kombi utan premium tätning för bästa pris

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Axel bussar

Det har varit ungefär 22 år sedan den sista Fiat Tipo rullade namngavs till kunderna. Med återupplivandet av den berömda modellnamnet italienska företaget lanserar nu sin attack på kompaktklassen. Och självklart vet vi i Turin, det viktiga en priskänsliga kunder. Praktiskt och ekonomiskt bilen bör vara att ha en ordentlig utrustning och ovanpå det ta en hel del bagage. Design och jippon? Gratis! Den förmodade kvalitetsstämpel "premium" är uppriktigt bry sig mindre.

Hans kvaliteter som en användbar följeslagare genom dagen kunde bevisa i detta test, en Tipo 120 hästkrafter dieselmotor. Den 1,6-liters fyrcylindrig har visat dess stabilitet och belåtenhet även i vissa andra grupp modeller. Med 320 Nm maximalt vridmoment lovar han till tillverkaren ca 1400 kilo femdörrars modell med rimlig temperament försörjningen.

Inte spektakulära, men mycket tilltalande för yttre rekommenderas. Fronten har en självmedveten är bred och förseglad med svart plast galler diamanter har ingen av den lilla bilen blygsamhet, som var under många år kännetecknande för Fiat produkter. Den svartmålad B-stolpen och delas in i fyra segment fönster sträcker silhuetten, svansen med de delade baklyktorna kunde lika väl komma från en kombination av asiatiskt ursprung. Lastkanten är glädjande låg av 65 centimeter och klaffen öppnar upp till en fri höjd av 1,87 meter.

Avkall på kvalitet &# 8211; men med stor trunk

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Fiat

Önskan att ha starta Tipo med ett pris i hans andra liv, reflekterar cockpit. Även om den är konstruerad harmoniskt och praktiskt, storskalig användning av plastdetaljer, men var uppenbarligen inte undvikas av kostnadsskäl. När det gäller behandling och upplevd kvalitet ett steg framåt utan tvekan lyckats, men här och där för förbättringar fortfarande kan ses. Spännet för framsätena är så djupt lämpligt att mittarmstödet hindrar vägen dit. Hyllor - för en familjebil av stor betydelse - är riklig. Flaskhållare i dörrarna är på plats, med behållare 1,5 liter men överväldigad. Att det saknar säten för sidostabilitet, knappt märkbara, eftersom Tipo inte frestas att bit kurva jakt.

Där man fortfarande kan spara små mängder, visar Fiat tanklocket. Precis som det finns redan praktiseras Ford under en längre tid, är bakom dörren, ingen ytterligare låsning mer. De fyra dörrar är stora storlek och vidöppna, så det första steget är enkelt. Inte riktigt lika rymlig som framsidan är utrymmet i baksätet, men det skiljer sig inte från den i tävlingen. Det finns gott om svängrum och utrymme för knäna på vuxna är acceptabelt.

Vem ser dem närmare stammen måste inse att demontering och montering av insynsskyddet går ibland något hakelig. Om blinda ur vägen, är en oerhört mottaglig transportbrickan synlig. Med 550 liter (med fem-sitsig design) är bland de största i segmentet. De bakre ryggstöden är i förhållandet 40: 60 delas och sittdynorna separat infällbar. Med några enkla steg för att skapa en 1,60 meter lång lastutrymme med fullt plant golv. Han är mellan hjulhusen fot bred och rymmer upp till 1.650 liter. Nyttolasten är sådan att fem passagerare fortfarande kan bära omkring 100 kg bagage. Under lastgolvet är också fortfarande utrymme för småsaker.

Fiat Tipo förlitar sig på hög nivå av komfort och ingen onödig utrustning

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Fiat

När Tipo är det mest bekväma utrustning till "Lounge" och det ger fabriken följande detaljer med: Legeringshjul storleken på 16 inches, automatisk luftkonditionering med pollenfilter, pekskärm radio med 7-tums skärm, USB och AUX-uttag, ljus och regnsensor, dimljus kurvtagning ljus, centrallås, elektriska fönster, hastighetsreglersystemet, främre mittarmstöd, 12-volts uttag i bagageutrymmet och inre automatisk avbländning spegel.

Test bilen fanns med läderklädsel (+ 990 Euro), bakre parkeringssensorer, navigationssystem och backkamera (tillsammans 1990 euro) och stadsnödbromsassistans, hastighetsbegränsare och adaptiv farthållare (lägg. 600 euro) som tillhandahålls. För 26,570 euro så har du ganska mycket alla ombord vad prislistan kommer att bära, eftersom den högteknologiska Huberei annan kompakt biltillverkare inte Fiat. Varken LED-strålkastare och med elektriska säten erbjuds, Adaptivdämpfer heller.

I kraftöverföringen får man inte nöja sig endast med sex-växlad manuell växellåda är. Samtidigt finns en växellåda med dubbla kopplingar. Den manuella lådan är rena översättningar, löper smidigt genom gatorna och går bra med 1,6-liters dieselmotor. När påskynda ökning av vridmomentet märks tydligt i den andra och tredje växeln, är ljudnivån mycket begränsad. Upp till sjätte växeln de fyrcylindriga spinner tyst hög, är vindbruset dominant och toppfarten är intresserad egentligen inte en mer. Bara 191 km / t (GPS mätning) fanns i testbilen nio kilometer per timme mindre än databladet lovat.

Denna verklighet håller inte vad lovar specifikationerna, vi vet mer om bränsleförbrukningen. Och vem förutsätter att 3,7 liter för att nå 100 kilometer i vardagen, troligen också tror även i Santa Claus. Två liter mer fanns i denna provkörning. Det låter som en hel del, men perspektiv när du öppnar ett annat konto: Med ett listpris på 21,450 euro är Tipo exakt 4625 euro i en jämförbar motor Golf Variant. På utsättande av detta belopp i bränsle runt, skulle man komma till den lilla italienska runt två varv runt jordklotet.

Slutsats: "bröd-och smör bil" är inte längre ett fult ord, i synnerhet inte när det har varit så rimlig, praktisk och mångsidig som Tipo kombinationen. Även om bilen inte kan tillgodose alla behov och erbjuder ändå bra valuta för pengarna, tilltalande köregenskaper och hög komfort.

Tekniska data för Fiat Tipo Combi 1,6 Multijet Lounge

Längd x bredd x höjd (m)4,57 x 1,79 x 1,51
Hjulbas (m)2,64
motorR4 turbo diesel, 1598 ccm
effekt88 kW / 120 hk vid 3750 U / min
Max. Vridmoment320 Nm vid 1750 varv / min
topphastighet200 km / t
Acceleration 0 till 100 km / t10,1 sek
ECE medelförbrukning3,7 liter
provförbrukning5,7 liter
 effektivitet A +
 CO2-utsläpp 98 g / km (Euro 6)
 Tjänstevikt / nyttolast minut 1395 kg / max. 475 kg
 boot kapacitet 550-1650 liter
 bas Pris 21,450 €
Testbil pris26,570 €
Bookmark the permalink.