Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude

Ingo Koecher &# 8212; Kostnadsoptimering spelar en viktig roll i alla tillverkare. Så varje biltillverkaren har sin egen kit, byggd på samma chassi alltid med olika konstruktioner av nya modeller. Med den kompakta van Evalia Nissan presenterar sin senaste modell. Bilen är baserad på B-plattform som redan är installerad i Nissan Juke koncernen.

Bortom all Premium Attitude

Premium eller inte, det finns ganska många människor som helt enkelt behöver en bil. Det är tillförlitlig, rymlig och prissatta inte måtten på en parhus. helt enkelt stanna bara en bil, varken mer eller mindre.

Det är med denna efterfrågan börjar Nissan Med sin kompakta van Evalia. Här är dock den japanska gå ett steg längre och ställa frågan varför titeln "familjens bil" är synonymt i dag med en bil som har lite mer att erbjuda än bara fyra hjul och en ratt. Med Evalia kommer att motsätta sig inom segmentet prisvärda familjebilar Nissan denna "utarmning". Sålunda, den kompakta skåpbil, utrustad börjar med en 81 kW / 110 hk bensin, vid 19,480 euro. Tydligt som priset är också alternativlistan. På vilka navigerings- och multimediapaket Nissan Connect Hitta USB, iPod och Bluetooth-gränssnitt Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

samt farthållare och hastighet, ytterligare två enkel säten för att vika den tredje sätesraden och separat ventilation för 800 euro och metalliclack för 350 euro extra. som var&# 8217; s.

drivlina & utrustning

Serien innefattar servostyrning, elektroniska stabilitetsprogrammet ESP, ABS låsningsfria bromsar, sex krockkuddar, glidande bakre på båda sidor samt luftkonditionering och centrallås. Under huven, inline fyrcylindriga motorer. Att välja den 1,6-liters bensinmotor vårt test bil är 81 kW / 110 hk med en manuell femväxlad växellåda samt två 1,5-liters turbo-dieselmotor med 66 kW / 90 PS och 81 kW / 110 hk med manuell fem- eller sex-växlad manuell växellåda.

körning

Dess rötter till arbetshästen NV200 Nissan Evalia förnekar inte. Ändå visar skillnader uppgraderas med en aluminium bar galler, fönster teckensnitt flanken och bakluckan att det är kompakt van i serien och inte van. Det detaljerade arbetet fortsätter i det inre. Medan NV200 uppfyller alla funktionskrav, mittkonsolen på instrumentbrädan och dörrarna med tillämpningar som ska uppgraderas i aluminiumoptik på Evalia. Dessutom är de tre-ekrade ratten omgiven av en likaledes utförs i aluminiumoptik lås.

Den runtomsikt på japanska är bra för alla platser. Pleasant är den något förhöjda sittställning. står i förbindelse med de kompakta dimensionerna hos 4.400 mm långa och 1,695 mm i bredd som är något Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

Hantering inom livsmiljöer urbana garanteras. Dessutom är den flexibla inredningen lika med någon vardaglig situation. Med mycket liten ansträngning, till lastningsvolymen vara genom vikning och fäll framåt av baksätet från 900 till upp till 3100 liter expandera. I nyttolasten, men det måste säkerställas att den maximala 490 kg inte överskrids. Från och Van koncept, är lastkapaciteten under genomsnittet låg. Eftersom även med sju passagerare à 70 kg vikt är inte mer utrymme för bagage.

Inbyggt var vår testbil med den enda bensinmotor. In-line fyrcylindrig med sin 81 kW / 110 PS kopplades till den manuella fem-växlad växellåda. Inom stadens gränser för bensin lämnat tillräcklig prestanda. Visst, sprintar är därför inte möjligt eftersom den genomsnittliga hastighetsområdet måste då snabbt lämna uppåt. Detta i sin tur kommer oundvikligen att leda till högre än genomsnittliga förbrukningen. Men låt oss vara ärliga: Vem ni vara en Nissan Evalia stelnar till när lust i hans soffsäte att brute tryck? Här Nissan erbjuder GT-R, auto.de rapporterade om jaktflygplan av vägen.

Men tillbaka till familjen van. Under Evalia gjorde en ganska bra siffra i staden, skulle vi ha hoppats på lite mer kraft för längdskidåkning resor, speciellt önskat en sjätte växel. Eftersom den japanska börjar med fem växlar snabbt att arbeta utanför mellanvarvtalsområdet. Åtgärd erbjuder här diesel med sexväxlad manuell växellåda.

Förutom förfining av konsumtions pjäser när man köper en bil en allt viktigare roll. Speciellt om det är att vara en familj fordon. Ty då man inte köra bilen till Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

att se, men för att komma från A till B. Och baren alla premium attityd, men alltid hålla kostnaderna i åtanke.

ämne konsumtion

Nissan är konsumtionen av Evalia ett genomsnitt av 7,3 liter till 100 kilometer. Detta värde vi inte når. I försvar bör det noteras att vintern har gjort sin del för att driva något i luftförbrukning. För det är ingen hemlighet att värme kostar pengar. Men även om sätena båda framsätena var på maximal och optimal togs också ut från värme bör konsumtionen av 9,8 liter per 100 kilometer som bestäms av oss måste vara något lägre. Speciellt eftersom vi har flyttat bilen för avsett ändamål och dess tomvikt är 1,490 kg med den hos en normal kompakt bil à la Toyota Auris eller Hyundai i30.

Här kunde Nissan Evalia inte övertyga. Vid denna punkt ser auto.de eftersläpning. Eftersom målgruppen har särskilda kostnader, särskilt konsumtion och underhåll i åtanke. Och 2,5 liter konsumtion per 100 kilometer är inte i ordning, i vår uppskattning.

slutsats

Nissan själv tilldelar Evalia sin kommersiella fordon division. Däremot tillverkaren inte däcket kan tillskrivas de kompakta van massor av bil egenskaper. Till exempel enkel hantering tack vare kompakt Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 Billig familjebil bortom dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

Dimensioner eller en körupplevelse som inte är "bussig" men "kompaktig" Nissan kallar det bil-liknande heller. auto.de går med i alla avseenden: i synnerhet förtjänar titeln "Affordable Family Car" Nissan Evalia enligt vår uppfattning med rätta. Här de japanska romps på marknaden mellan en Peugeot Tepee eller Fiat Doblo som försöker det som Nissan länka Vankonzept med ljus hantering bil.

Och den kompakta van erbjuder mycket mer än bara fyra hjul och en ratt. Med den japanska får familjen en multi-purpose vehicle, så en kompakt skåpbil som förtjänar sitt namn. Så det kan fünfsitzig, som en vanlig kompakt bil i vardagen insättning. Uppgraderad till sju-sitsig med ytterligare två enkel platser i den tredje raden, kommer den utökade familjen lätt rymma och baksätet nedfällt kan Evalia snabbt omvandlas till en full lastbil med liten ansträngning. Så i själva verket en multi-purpose vehicle. Och hela det fortfarande till ett attraktivt pris.

Den enda nackdelen ser auto.de den betydande ökningen av förbrukningen av bensin enda av serien. Det borde försämras något, den totala entusiasm för framtida Evaliisti. Och inte minst eftersom det är i målgruppen är en särskilt priskänsliga segment. I alla andra områden auto.de Nissan Evalia rankade dock med en bra.


betyg &# 8211;
Nissan Evalia 1,6


exteriör design2,1
inredning2,1
multimedia2,1
navigering2,2
körning2,3
  
Kostnad per år * 
  
Köpeskilling testfordon21,330.00 €
bränslekostnader **2263.80 €
skatter150,00 euro
avskrivning3199.50 €
Totala årliga kostnader:   
5613.30 €
  
Testresultat / Final mark:  
2,3
  

* Kostnad per år utgörs av bränslekostnader, vägskatt, tillräknade värdet förlust (15 procent s. A.)
** Bränslekostnader vid 1,54 euro / liter E10-premium bensin och en årlig körsträcka på 15.000 kilometer

Datablad Nissan Evalia 1,6
  
fem- eller sju-sits Van kompaktklassen, glidande bakom på båda sidor, framhjulsdrift
  
Längd / bredd / höjd:4400 mm / 1695 mm / 1850 mm
hjulbas:2725 mm
  
motorIn-line fyrcylindrig
förskjutning:1598 cc
effekt:81 kW / 110 hk vid 6000 varv per minut
max. vridmoment:153 Newtonmeter vid 4.400 varv per minut
maximal hastighet:165 km / t
  
konsumtion 
testet (Genomsnitt):9,8 l / 100 km
Test CO2-utsläpp:297,7 g / km
Information om tillverkaren Förbrukning:7,3 l / 100 km
Tillverkare Specifikationer CO2-utsläpp:169 g / km
Emission standard:euro 5
  
utrustning
(Serie urval):
sex krockkuddar, elektronisk stabilitetsprogram ESP, antiblockeringssystem ABS, servostyrning, bakre skjutdörrar på båda sidor, luftkonditionering, centrallås
  
Vikt / nyttolast 
Tomvikt:1490 kg (som sjusitsig)
. Bruttovikt:1980 kg
nyttolast:490 kg
Släpvagnsvikt bromsad:1100 kg
Släpvagnsvikt ohämmad:640 kg
Tillåten näsa vikt .:44 kg
Tillåtna taklasten .:100 kg
boot kapacitet:900-3100 l
  
priser 
Bas modell:från 19.480 euro (inkl. 19 procent moms.)
testbil:21,330 euro (inkl. 19 procent moms.)
top model:från 21.870 euro (inkl. 19 procent moms.)
Bookmark the permalink.