Testet Ford Fiesta EcoBoost – Den 1,0-liters kanonkula

Det har varit ett par år sedan jag senast haft nöjet att tiden med en Ford Fiesta. Samtidigt mycket har hänt, har den lilla Köln fick en ansiktslyftning och en ny &# 8211; hyllade trecylindrig ombord. Skälen är mer så ännu tillräckligt för att ta Ford Fiesta igen gånger bröstet.

Med introduktionenTestet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

den nuvarande modellen generationen Fiesta har gjort den lilla bilen en riktig blickfång Ford. Elegant proportioner, denna sassy färger. För Facelift Ford Fiesta igen skärpt detta och missade serien Fiesta utseendet på sportiga Ford Focus ST. Klart att Fiesta dess polska i "Race Red" är väl extrem. Utgör hinder, vid första anblicken, motor intervallet 65 &# 8211; 125 hk trim look Gutbürgerlich &# 8211; från 182 hk Fiesta ST isär gånger. För dem som inte vill ha det riktigt lika sportig &# 8211; och alldeles särskilt på fem dörrar värde &# 8211; har 1,0-liters tre-cylindriga Eco boost rik med 125 hk. Och precis putte i min testbil.

Ingenting har förändrats

I interiören har själv Fiesta för ansiktslyftning &# 8211; minst igenkännbar &# 8211; ingenting förändrats. Fortfarande oklart är Sony radio med en uppsjö av knappar och (nu) alldeles för liten display ombord. Tekniskt sett detta &# 8211; Beroende på utrustningen &# 8211;Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

Men nu utrustad med röststyrda kommunikationsteknik Ford SYNC-teknik. Tillsammans med Bluetooth mobiltelefon så att du redan har en nödsituation assistent ombord och kan bekvämt egen musik bibliotek eller Internetradio ström över den överraskande goda fordonssystemet. Utrymmet är tillräcklig i den lilla Fiesta klass, tillbaka bara indexet är ganska begränsad av det lilla bakrutan. De kompakta mått men jag verkligen behöver efter en kort också utrustade backkamera faktiskt inte mer.

körbarhet

Så mycket för den ganska enkel men funktionell inredning. Mycket spänd jag var Ford Fiesta på den inbyggda 1,0-liters EcoBoost med 125 hk. För dubbel över &# 8222; Engine of the Year&# 8220; Jag har läst en hel del bra och bara några minuter ner fokus. I en omfattande helgen den trecylindriga ska nu visa vad han kan, som intresserar mig särskilt, eftersom nedskärningar av Ford påverkar konsumtionen. För många små Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

Aggregate agera snabbt överväldigad och är därmed snabbt från "penny pincher" till "Saufkuh". Fredag ​​jag lämnar efter arbete på 17:30 kontoret och sitta vid ratten i Fiesta. Med nyckeln i fickan, kan dörrarna till liten bil öppnas enkelt via en knapp på handtaget på förardörren och lås den igen. Även efter det kan stanna i fickan nyckeln, eftersom Fiesta också kommer att starta keyless trycka på en knapp.

Enheten låter hårt, än man skulle förvänta sig från en fyrcylindrig. Den obehagliga surr någon annan trecylindrig Ford har dock ut honom. Vid det tredje trafikljuset, stanna motorn i Ford Fiesta har nått arbetstemperatur och kan knappast höras. Förbrukningen, ombord dator har initialt visade tydligt i tvåsiffriga tal efter återställningen &# 8211; Typisk Kallstart &# 8211; också sjunker snabbt och går efter att ha lämnat tätort fortsätter att minska. Strax innan motorvägen närmar han med 4,7 liter per 100 km, även standard konsumtion, vilket indikerar att Ford med 4,3 l / 100 km.

dynamiska egenskaperTestet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

Jag lägger mig i trafikflödet och påskynda den rekommenderade hastigheten. Med 130 km / t spinna I mysigt i helgtrafiken på A9 söderut. Eftersom Fiesta är isolerad för klass förvånansvärt bra mot buller från utsidan, som också är över genomsnittet ljudsystem kommer i Fiesta god effekt. Efter nästan 80 kilometer på motorvägen jag sätter blinkers och Checke kort förbrukning: 6,1 l / 100 km och trots att jag reser riktigt mysig. Highway egentligen inte verkar vara Fiesta, särskilt eftersom Ford Fiesta done bara 5 kurser. Även om de är korrekt översatt, men en 6: e växeln att glida längs Fiesta bara skulle vara bra att möta på väg passager. Over är 5 kurser, men återigen mer än tillräckligt för att flytta Fiesta sparsamt. Åtminstone om du ville därför. Eftersom i en snabbt närmade S-kurva jag upptäckte dynamiska kvaliteterna hos den lilla Köln, vilket kan vara skarpa zirkeln även runt snäva kurvor. Dessutom, en kraftfull polynukleär motorljud, som passerar genom en ljudgenerator i det inre av Fiesta.

Således jag befinner mig alltid till hands Jag vänder bara ganska hög Fiesta motorn på varje lokal utgång och njuta av den robusta ljud innan jag flytta in femmans växel och på kryssning på 100 km / t. Ändå är naturligtvis extremt negativ inverkan på konsumtionen. Därav min balans efter ungefär 160 km hösten 7,4 l / 100 km nyktra. Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

Som det nu att gå till klockan 21, men jag har fortfarande mer än 100 km avstånd att gå före mig och A71 är helt tom, jag byter tillfälligt min gröna samvete och vill se var gränserna för den trecylindriga lögn. Så indikatorer upp på tåget, till vänster och ge honom.

På den branta highway, är Fiesta snabbrörliga. Inte bara jag förvånad, men också föraren av en kombi Mercedes E-klass, som jag föredrar med en morrande motor på nästan 190 km / t förbi honom. Jag är imponerad. Även uppförsbacke kraften i liten motor måste varvräknare nål når hållas över 170 km / t. Men även vid sådana höga hastigheter på Fiesta är lugnet själv förblir oberörd av ojämna vägytor och är extremt bra på rätt spår. Så mycket makt, jag verkligen kunde inte ha förväntat 1,0-liters bensinmotor.

slutsats

Förutse negativa: Synd att ansiktslyftning av Fiesta hittills inte gick att redan köpa den lilla bilen från Köln, ett nytt infotainmentsystem. Kördynamik av Fiesta visar så många konkurrenter bakljusen, är den lilla Köln fortfarande extremt trött på vägen och verka för hårt. Jag blev överraskad av 125 hk trecylindrig. När konsumerar det var i mitt test förväntas vara över den normala förbrukningen. (6,1 l / 100 km i stället för 4,3 liter / 100 km). emellertid skylla den oväntade dynamik som utvecklade motorn med lämplig hastighet, kopplad som påminner om den 5-cylindrig storebror Focus från förr med en robust ljud. Den svaga punkten i mitt test var så klart den mänskliga faktorn. Eftersom du hålla din Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula

Testet Ford Fiesta EcoBoost - Den 1,0-liters kanonkula
Copyright: auto.de/Ford

Gasfuss lite bättre under kontroll än vad jag gjorde detta, kan den genomsnittliga förbrukningen fortfarande lös press med 1,0 liter ner.

Min slutsats till den hyllade Motor: Ganska lika effektiv som den trecylindriga vill vara, är han inte. Ändå är det uppenbart varför så Ford kunde ange två gånger titeln "Engine of the Year" densamma. Eftersom till skillnad från de två och tre andra cylindrar är Ford Fiesta faktiskt en &# 8211; även om mindre &# 8211; känna igen bränsleförbrukning kontra jämförbara fyra cylindrar. Lägg till att 125 hk-versionen är också förvånansvärt syrlig ännu och konsumtion inte urartar även med snabb körning. Endast på motorvägen, är motorn för törstig, men förmodligen också för att Ford Fiesta missunna någon sjätte växeln här. Bortsett från den färska lyfte Fiesta är en riktig rekommendation dessutom ett mycket bekvämt.

Review Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Titanium

exteriör design

1,7

inredning2,2
multimedia2,6
körning1,8
konsumtion2,2
  
Kostnad per år * 
  
Köpeskilling testfordon19,230 €
bränslekostnader **1.509,75Euro
skatter20,00 euro
avskrivning2884.50 €
Totala årliga kostnader:   
4414.25 €
  
Testresultat / Final mark:  
1,7
  

* Kostnad per år utgörs av bränslekostnader, vägskatt, tillräknade värdet förlust (15 procent s. A.)
** Bränslekostnader vid 1,65 euro / liter superbensin och en årlig körsträcka på 15.000 kilometer

Specifikationer Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Titan

Femdörrars, femsitsig liten bil
  
Längd / bredd / höjd (m):3,97 / 1,97 / 1,50
Hjulbas (m): 
  
motor:Trecylindrig bensinmotor
förskjutning:1,0 liter
effekt:92 kW / 125 hk vid 6.000Umdrehungen per minut
max. vridmoment:170 Newton meter från 1400 &# 8211; 4500 rpm
topphastighet:196 km / t
acceleration 0-100 km / t:9,4 s
  
Testet-Förbrukning:6,1 l / 100 km
Förbrukning Tillverkare:4,2 l / 100 km
CO2 Tillverkare:99 g / km
Emission standard:euro 5
Energieffektivitetsklass:B
  
utrustning
(Serie urval):
Låsningsfria bromssystem ABS med elektrisk. Bromskraftsfördelning elektriskt justerbara (EBD), speglar och upphettas, Berganfahrassistent, Elektr. Stabilitetsprogram (ESP) med antispinnsystem (TCS), elektronisk. Fensterhebr front, centrallås
  
Vikt / nyttolast 
Tomvikt:1091 kg
. Bruttovikt:1555 kg 
boot kapacitet:295 &# 8211; 979 l
  
prisfrån 8.850 €
Pris testbil:19,230 €
Bookmark the permalink.