Mindre är mer – Varför 3 bättre än 4-cylindrig (del 1)

Mindre, lättare, mindre: bilindustrin vet ordet för denna regel av tre &Downsizing; # 8222&# 8220;. Termen står för mindre och lättare men kraftfulla motorer med minskad bränsleförbrukning och lägre avgasutsläpp. De kreativa hjärnor har upptäckt fördelarna med en trecylindrig, vilket är i området av litersmotorer 1,0 till 1,5 om att bryta dominansen av fyrcylindriga.

<> I del 2, har vi en översikt över alla aktuella 3-cylindrig på marknaden för dig <>

har tre cylindriga motorer Kostnaden mästare från Rumänien har en trecylindrig på rea: Dacia Sandero.© Dacia

Mindre är mer - Varför 3 bättre än 4-cylindrig (del 1)
Copyright: Tillverkare

i mikroföretag och små bilar har att säga. Med EcoBoost i Ford Focus de in i kompaktklassen 2012. BMW utvecklade den första premium tillverkaren att erbjuda en trecylindrig och transplanteras in den nya Mini, som börjar rulla i dessa dagar på generalagenten. Samma motor kommer att göra under 2014 2er i den nya BMW Active Tourer service från hösten. VW har utrustat den nya Polo med ännu mer ekonomiskt att arbeta tre cylindrar. Citroen, Peugeot och Toyota sätta detta år i sina små bilar också moderniserad kraft tre krukor. Även Billiga mästare Dacia kommer upp med en trekant. Vad händer i motorn? Kan tre cylindrar verkligen vad som tidigare var fyra bra och billigt?

Mindre, lättare, bättre

Den moderna bilar kännetecknas inte bara ett stort antal hjälpsystem för att förbättra säkerheten främst genom insatser för att minska vikten på. Sålunda motortillverkarna stödja insatserna för att minska bränsleförbrukningen, vilket i sin tur leder till lägre CO2-utsläpp. Eftersom en tre-cylindrig motor väger mindre än en jämförbar Kommer ut med en förbrukning på 4,3 liter: den EcoBoost trecylindriga Ford Fiesta.© Ford

Mindre är mer - Varför 3 bättre än 4-cylindrig (del 1)
Copyright: Tillverkare

Fyrcylindrig motor, medför den den önskade viktminskningen. Samtidigt tar sin mindre strukturella volym upp mindre plats, vilket gynnar främst små bilar.

Och de inre värdena? De ligger i de moderna tre cylindrar med de konventionella fyrcylindriga. De kännetecknas av en relativt hög effekt och högt vridmoment även vid låga varvtal. så att de liknar karaktären av dieselmotorer. Och bränsleförbrukningen tenderar i samma riktning. Experter kallar denna utveckling &Downsizing; # 8222&# 8220;.

Gener av en 6-cylindrig

se utvecklare motor fördelarna med en trecylindrig kontra en jämförbar fyrcylindrig i ett bränslesparande potential fem till 15 procent och i ett bättre svar.I Mini Cooper en tre-cylindrig motor är den diesel och bensin som används.© BMW

Mindre är mer - Varför 3 bättre än 4-cylindrig (del 1)
Copyright: Tillverkare

Det kommer också med gener från den sexcylindriga, som har blivit för de mellersta och övre klasserna bli en symbol för jämn gång, trevliga akustik, hög prestanda och märkbar vridmoment. Halva sexcylindriga förlorade det lite, eftersom tändföljden för tre cylindrar orsakar också några störande tröghetskrafter första och andra ordningen. Med en balansaxel för att frigöra mass stunder kan dominera. Dess ljud tenderar att morra som kan vid behov förändra dagens ljud design i musik för öronen. En turboladdare är en del av de tillbehör till moderna trecylindrig liksom den direkt bränsleinsprutning som gör att hon fint styrbar motorstyrning önskade effekter möjligt.

banbrytande Smart

De första tre-cylindrig motor av nutidshistoria byggde Smart från 1997. Det var det stora bristen på utrymme, som tvingade mindre i en cylinder. Denna motor har verkligen genomgått en utveckling, men inte en av de bästa produkterna från sitt hantverk. Nuvarande tre-cylindriga motorer 900 cc till 1,5 liter, de flesta förlitar sig på motorer 1,0-liters. Bensinförbrukningen under standardbetingelser vanligtvis mellan fyra och fem liter per 100 km, ca 100 g till 115 g CO2 / km. Dessa värden som tidigare var reserverade för dieselmotorer. De moderna tre-cylindriga dieselmotorer föra den till förbrukningsschablonvärden långt under fyra liter diesel och mindre än 100 g CO2 / km.

<> I del 2, har vi en översikt över alla aktuella 3-cylindrig på marknaden för dig <>

Bookmark the permalink.