Presentation Citroën C4 Cactus: Magic Carpet för kompaktklassen

Franska älskar en blomsterspråk, och så är det nya upphängningssystem som Citroën i den nya C4 Cactus introducerar inte bara en innovativ komfort element, men kan mutera den kompakta modellen åtminstone en "flygande matta", som infördes med DS 1954 hydropneumatiska ersätter.

20 patent för upphängning med progressiv hydraulisk kudde

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

I tider av plattformsstrategier, passar hydraulisk fjädring inte längre i den övergripande begreppet grupp, som nu omfattar alla åtgärder som "Citroën Advanced Comfort", som är att göra livet ombord bekvämare. Konkret innebär det nya C4 Cactus, som kommer att ersätta C4-serien nästa år, intill den nya suspensionen och införandet av nya stolar med "avancerad Comfort", som enligt en talesman för varumärket, en "unik hög sittplatser och körkomfort" att få, men detta kunde inte verifieras vidare på stående ställning i Paris. Detta gäller även för "fjädring med progressiv hydraulisk kudde" för ingenjörer av märket har lämnat in 20 patent.

Som med så många saker i livet, är det nya upphängningssystemet bygger på en enkel princip - men man måste först ha idén och sedan genomföra. Medan en konventionell fjäderelement dämpare, våren och kombinerat mekaniskt stopp, ingenjörerna kompletteras i Paris, systemet för två hydrauliska kuddar, som för på båda sidor av tryck och träna in i bilden, så att suspensionen fungerar beroende på belastningen i två steg.

Vid låg belastning våren och spjäll gemensamt styra vertikala rörelser i kroppen, så att de kan göra utan stöd av de hydrauliska kuddar. Men de tillåter en större fjädringsväg och fordonet som lovar Citroën ingenjörer, flyter som en "flygande matta" över asfalten och även bristerna i infrastrukturen.

I C4 Cactus kan hittas av den nya våren teknik

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus med lättlästa och rymlig interiör som utstrålar en hel del innovativa anda.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

I kombinationen av större och starkare tryckavlastningsfjädern och slutar arbeta med de hydrauliska kuddar, vilka är ansvariga för tryck och tåg. Medan ett mekaniskt stopp absorberar helt energi och endast delvis speglar den hydrauliska dynan att absorbera energi och föra bort det, så att det inte finns någon rekyl. Samtidigt finns det dock inga differentierade reseprogram mer som hydro. Tillsammans med de nyutvecklade säten som lindrar bland annat ryggen, lovar varumärket överlägsen komfort i kompaktklassen.

Erbjuds är suspensionstekniken början endast i C4 Cactus. Senare kommer andra modellserier följa, men "förmodligen inte kommer att erbjudas den flygande mattan i små serier", säger en tekniker av varumärket. De lyxvarumärke DS kommer att gynnas av upphängningssystemet. SUV Aircross C5, som för närvarande säljs exklusivt i Kina, redan sprungit som en "flygande matta". Efter bilsalongen i Paris i oktober nästa år kommer modellen att rulla i Europa på gatorna.

Revideringen tappar dock C4 Cactus en del av sin originalitet. en klassisk kompakt modell där bara "Cactus" i modellnamnet till det ursprungliga "Street Cowboy", minns är nu ur den distinkta urbana crossover. De Airbumps som skydd mot parkerings stötar, men ändå omisskännligt tecken på erkännande krympt till ett designelement. Vad som återstår är en snygg och rymlig interiör som utstrålar en hel del innovativa anda, men återigen är inte sant för de bakre sidorutorna som kan öppnas bara. "Våra kunder har hittills inte klagat, så vi har inte förändrats", förklarar Citroën chef Linda Jackson, gångjärn fönster.

Som en enhet av tre bensin- och fyra diesel att välja mellan, som ännu inte bestämt vilka motorer väljs för vilken marknad. Den 4.14 meter C4 Cactus (hjulbas 2,60 meter) var också utrustad med dagens konventionella anslutningslösningar och hjälpsystem.

Bookmark the permalink.