Fahrbericht Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge: Er det altid nødt til at være Premium?

Hvis dette ikke er en krigserklæring: Mere end 5000 euro mellem strikekurs en Fiat Tipo kombination og en Golf Variant. Selvfølgelig er der andre forskelle, men er værd, at beløbet? Hvem har brug for at se på det penge bør også risikere et kig på den italienske familie bil kommer fra Tyrkiet.

Fiat Tipo: Kombi uden præmie segl for bedste pris

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Axel busser

Det har været omkring 22 år siden den sidste Fiat Tipo rullede navngivet til kunderne. Med en genoplivning af den berømte modelnavn italienske firma lancerer nu sit angreb på den kompakte klasse. Og selvfølgelig ved vi i Torino, hvad der betyder noget en prisfølsomme kunder. Praktisk og økonomisk bilen bør være at have en ordentlig udstyr og oven i købet tage en masse bagage. Design og gimmicks? For gratis! Den formodede kvalitetsstempel "præmie" er mest inderligt ligeglad.

Hans kvaliteter som en nyttig følgesvend gennem dagen kunne bevise i denne test, en Tipo 120-hestekræfter dieselmotor. Den 1,6-liters fire-cylindret har bevist sin stabilitet og tilfredshed endda i nogle andre gruppe modeller. Med 320 Nm maksimalt drejningsmoment lover han til producenten omkring 1400 kg fem-dørs model med rimelig temperament forsyning.

Ikke spektakulært, men meget glædeligt til det ydre tilrådes. Den forreste har en selvbevidst er bred og forseglet med sort plastik gitter diamanter har ingen af ​​den lille bil beskedenhed, som var i mange år kendetegnende for Fiat-produkter. Den sorte malet B-stolpe og den opdelt i fire segmenter vinduer strækker silhuetten, halen med de opdelte baglygter kunne lige så vel komme fra en kombination af asiatisk oprindelse. Lasteenden er tiltalende lavpunkt på 65 centimeter og klappen åbner op til en fri højde 1,87 meter.

Gå på kompromis med kvaliteten &# 8211; men med stor kuffert

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Fiat

Ønsket om at få starte Tipo med en præmie i sit andet liv, cockpittet afspejler. Selvom det er designet harmonisk og praktisk, storstilet anvendelse af plastdele men var klart ikke skal undgås af omkostningsmæssige årsager. Med hensyn til behandling og opfattede kvalitet et skridt fremad er uden tvivl lykkedes, selv om her og der til forbedringer kan stadig ses. Spændet til forsæderne er så dybt hensigtsmæssigt, at midterarmlæn hindrer vej derhen. Hylder - for en familie bil af stor betydning - er rigeligt. Flaskeholdere i dørene er på plads, med 1,5-liters beholdere, men overvældet. At det mangler hjemstedet for sidestabilitet, næppe mærkbar, fordi Tipo ikke fristes til kurven stykke jagt.

Hvor du stadig kan spare små beløb, Fiat viser tankdækslet. Ligesom der allerede praktiseres Ford i nogen tid, er bag døren, uden ekstra låsning mere. De fire døre er store størrelse og åbne bred, så det første skridt er let. Ikke helt så rummelig som forsiden er den plads i den bageste, men det adskiller sig ikke fra det i konkurrencen. Der er masser af albuerum og plads til knæene for voksne er acceptabel.

Hvem ser dem tættere på stammen bliver nødt til at indse, at fjernelse og installation bagageafdækningen kører nogle gange noget hakelig. Hvis den blinde af vejen, en enormt modtagelig transport bakke er synlig. Med 550 liter (med fem-sæders design) er det blandt de største i segmentet. Den bageste ryglæn er i forholdet 40: 60 opdelt og sædehynder separat optrækkelige. Med et par enkle trin for at skabe en 1,60 meter lang lastrum med fuldt fladt gulv. Han er mellem hjulkasserne Typiske fod bred og rummer op til 1.650 liter. Nyttelasten er sådan, at fem passagerer stadig kan bære ca. 100 kg bagage. Under lasten gulvet er også stadig plads til småting.

Fiat Tipo er afhængig af høj grad af komfort og ingen unødvendige udstyr

Fiat Tipo kombination.

Fiat Tipo kombination.
Copyright: Fiat

Når Tipo er den mest komfortable udstyr til "lounge", og det bringer fabrikken følgende detaljer med: Alufælge på størrelse med 16 inches, automatisk klimaanlæg med pollenfilter, touchscreen-radio med 7-tommer skærm, USB og AUX-stik, lys og regnsensor, tågelygter kurvelys, centrallås, elektroniske vinduer, hastighedskontrolsystem, forreste midterarmlæn, 12-volt udtag i bagagerummet og indvendig automatisk dæmpning spejl.

Testen bil var til rådighed med læderindtræk (+ 990 Euro), bageste parkeringssensorer, navigationssystem og ede kamera (sammen 1990 euro) og by nødbremse assistere, fartbegrænser og adaptive cruise control (add. 600 euro) til rådighed. For 26,570 euro så har du stort set alle om bord, hvad prislisten vil bære, fordi den højteknologiske Huberei anden kompakt bil fabrikanten ikke Fiat. Hverken LED-forlygter endda elektriske sæder er på tilbud, Adaptivdämpfer enten.

I kraftoverførslen må man ikke nøjes kun med seks-trins manuel gearkasse er. I mellemtiden har en dobbelt kobling transmission er tilgængelig. Den manuelle kasse er rene oversættelser, der kører problemfrit gennem gaderne og går godt med den 1,6-liters dieselmotor. Ved acceleration stigningen i drejningsmoment ses tydeligt i den anden og tredje gear, støjniveauet er meget begrænset. Op til sjette gear de fire-cylindrede spinder stille høje, vindstøj er dominerende og tophastigheden er interesseret ikke rigtig endnu. Blot 191 km / t (GPS-måling) var der i testen bilen ni kilometer i timen mindre end dataarket lovet.

At virkeligheden ikke holder hvad lover specifikationerne, vi kender flere af brændstofforbruget. Og hvem antager, at 3,7 liter for at nå 100 kilometer i hverdagen, formentlig også tror selv i julemanden. To liter mere var der i denne prøvetur. Det lyder som en masse, men perspektiv, når du åbner en anden konto: Med en listepris på 21,450 euro, Tipo er præcis 4625 euro under en sammenlignelig motor Golf Variant. På afbrydelse af dette beløb i brændstof rundt, ville man komme til den lille italienske rundt to gange rundt om i verden.

Konklusion: "brød-og-smør bil" er ikke længere et beskidt ord, især ikke når det har været så rimelig, praktisk og alsidig som Tipo kombination. Selv hvis bilen ikke kan opfylde ethvert behov, ikke desto mindre giver det god værdi for pengene, tiltalende køreegenskaber og høj grad af komfort.

Tekniske data for Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet lounge

Længde x bredde x højde (m)4,57 x 1,79 x 1,51
Akselafstand (m)2,64
motorR4 turbo diesel, 1598 ccm
magt88 kW / 120 hk ved 3750 o / min
Maks. Drejningsmoment320 Nm ved 1750 omdr / min
tophastighed200 km / t
Acceleration fra 0 til 100 km / t10,1 sek
ECE gennemsnitlige forbrug3,7 liter
forbrug test5,7 liter
 effektivitet A +
 CO2-udledning 98 g / km (Euro 6)
 Bremse vægt / nyttelast minut 1395 kg / max. 475 kg
 Boot kapacitet 550-1650 liter
 bund Pris 21,450 €
Test bil pris26,570 €
Bookmark the permalink.