Mindre er mere – Hvorfor 3 bedre end 4-cylinder (del 1)

Mindre, lettere, mindre: bilindustrien kender ord for denne regel af tre &Nedskæringer; # 8222&# 8220;. Udtrykket står for mindre og lettere endnu kraftfulde motorer med lavere brændstofforbrug og lavere emissioner udstødning. De kreative hoveder har opdaget fordelene ved en tre-cylinder, som er i området fra 1,0 til 1,5 liter motorer om at bryde dominansen af ​​fire-cylinder.

<> I del 2, har vi et overblik over alle nuværende 3-cylindret på markedet for dig <>

har tre cylindrede motorer Omkostningerne mester fra Rumænien har en tre-cylindret på salg: Dacia Sandero.© Dacia

Mindre er mere - Hvorfor 3 bedre end 4-cylinder (del 1)
Copyright: Producent

i mikro og små biler har sagt. Med EcoBoost i Ford Focus de indgik den kompakte klasse 2012th BMW udviklede den første præmie producent til at tilbyde en tre-cylindret og transplanteres det ind i det nye Mini, der begynder at rulle i disse dage på forhandleraftalen. Samme motor vil gøre i 2014 2er i den nye BMW Active Tourer service fra efteråret. VW har udstyret den nye Polo med endnu mere økonomisk at arbejde tre cylindre. Citroën, Peugeot og Toyota sat i år i deres små biler også på moderniseret kraft tre potter. Også Billige mestre Dacia kommer op med en trekant. Hvad sker der i motoren? Kan tre cylindre virkelig, hvad der tidligere var fire gode og billige?

Mindre, lettere, bedre

Den moderne bil er kendetegnet ikke kun talrige assistentsystemer at øge sikkerheden hovedsageligt af indsatsen for at reducere vægten fra. de motorfabrikanter støtter således indsatsen for at nedbringe brændstofforbruget, hvilket igen fører til lavere CO2-udslip. Eftersom en tre-cylindret motor vejer mindre end et sammenligneligt Kommer ud med et forbrug på 4,3 liter: EcoBoost tre-cylindrede Ford Fiesta.© Ford

Mindre er mere - Hvorfor 3 bedre end 4-cylinder (del 1)
Copyright: Producent

Fire-cylindret motor, bringer den ønskede vægttab. Samtidig dens mindre strukturelle volumen fylder mindre, hvilket gavner primært små biler.

Og de indre værdier? De ligger i den moderne tre cylindre med dem af den konventionelle fire-cylinder. De er kendetegnet ved en relativt høj effekt og højt drejningsmoment, selv ved lave omdrejningstal. så de ligner karakteren af ​​dieselmotorer. Og brændstofforbruget tenderer i samme retning. Eksperter kalder denne udvikling &Nedskæringer; # 8222&# 8220;.

Gener af en 6-cylindret

se motor udviklere fordelene ved en tre-cylindrede versus en sammenlignelig fire-cylindret i en brændstofbesparende potentiale på fem til 15 procent og i en bedre respons.I Mini Cooper en tre-cylindret motor er diesel og benzin anvendt.© BMW

Mindre er mere - Hvorfor 3 bedre end 4-cylinder (del 1)
Copyright: Producent

Det leveres også med gener fra de seks-cylinder, som er blevet for de midterste og øverste klasser bliver et symbol på velfungerende, behagelige akustik, høj ydeevne og mærkbar drejningsmoment. Halvdelen af ​​seks-cylindret mistet det en lille smule, fordi fyring ordre på tre cylindre også forårsager ingen forstyrrende inertikræfter første og anden orden. Med en balance aksel til gratis masse øjeblikke kan dominere. Dens lyd er tilbøjelig til at knurre, der kan, hvis det er nødvendigt, omdanne dagens audiodesign i musik for ørerne. En turbolader er en del af tilbehør til moderne tre-cylindret samt direkte brændstofindsprøjtning, der gør hende fint styrbar motorstyring de ønskede virkninger muligt.

banebrydende Smart

De første tre-cylindret motor af nyere historie bygget Smart fra 1997. Det var ren og skær mangel på plads, hvilket tvang mindre i en cylinder. Denne motor har faktisk gennemgået en udvikling, men ikke en af ​​de øverste produkter af sit håndværk. Aktuelle tre-cylindrede motorer 900 cc til 1,5 liter, mest afhængige 1,0-liters motorer. Den benzinforbrug under standardbetingelser normalt mellem fire og fem liter pr 100 km, omkring 100 g til 115 g CO2 / km. Det er værdier, der tidligere var forbeholdt dieselmotorer. De moderne tre-cylindrede dieselmotorer bringe det til forbrug standardværdier godt stykke under fire liter diesel og mindre end 100 g CO2 / km.

<> I del 2, har vi et overblik over alle nuværende 3-cylindret på markedet for dig <>

Bookmark the permalink.