Testi Honda Civic 1,8 i-VTEC elämäntapa – Viime vuosisadalla

Yksi Honda Civic on ehdottomasti: erilainen. Tämä alkaa futuristinen ulkonäkö, sovitus ohjaamo, ja päättyy moottorin, joka nostaa itse muuttuva venttiilien ajoitus vastaan ​​suuntaus turbo pakko induktio.

optiikka

Testi Honda Civic 1.8 i-VTEC elämäntapa - Viime vuosisadalla

Urheilullinen kuin Civic on saatavilla, 1.8 i-VTEC ei.
Copyright: auto.de

Honda Civic sain täällä testi toimii tippunut aika. Aiemmin ulkoinen muotoilu ja ohjaamon saattanut toimia futuristinen, nyt työ antaa Civic kanssani saman tunteen seurauksena "Star Trek: The Next Generation"; joten ovat siksi tuolloin esitteli tulevaisuuden. Mutta kun Picard ja Co lepattaa 27 vuotta sitten ensimmäisen kerran on pieni näyttö, Honda Civic näkee vasta vuodesta 2006, kuten tämä, sillä se näyttää tänään. Ulkoapäin yhdeksäs sukupolvi purettua onhan jotain, joka tekee aiemmin jatkuva valoyksiköitä takana ja edessä melko tavanomaisia. Joten Civic, mutta silti hyvin erilainen kuin muualla, mutta näkemisen arvoisia.

sisusta

Toisin sisustus. Vaikka huomaat, että Honda on sitoutunut helppokäyttöisyys nykyiseen malliin, mutta erikoisen vaikutelman hämärtää tätä. Liikaa mainoksia ja liian monia erilaisia ​​muotoja ja värejä yksinkertaisesti sekoittaa liikaa Honda tulokas, joka voisi myös selittää hyvin hallittavissa myyntiä. Sillä loppujen mitä sanonta? Viljelijä ei liiku, ei tunne. Tai jotain sellaista &# 8230; Siksi sama vanha Saksan mallit myyvät niin hyvin, jossa sukupolvi näyttää lievä kasvojenkohotus edellä mainituista.

Testi Honda Civic 1.8 i-VTEC elämäntapa - Viime vuosisadalla

Ja ulkoasua ohjaamon eivät enää ole asianmukaisia.
Copyright: auto.de

Kaikki tekee toisella silmäyksellä melko ohjaamossa Honda Civic merkityksessä. Suuri kaareva näyttö kojelautaan, nopeus on noin digitaalisesti näytöllä. Koska mainos on toistaiseksi joutuneiden ylöspäin, näkymä on tuskin otetaan pois liikenteestä. Pää-up-näyttö olisi tarpeeton. Värikkäät valonauha aivan sen vieressä muuttuu riippuen ajotavasta, väri vihreä ( "esimerkillinen taloudellisen ajotavan") - syvä punainen ( "vanhat johtaa jalka!"). Vaikka laivalla tietokone, joka on muuten puristetaan jonnekin nopeusmittari ja kierroslukumittari, löytyy taas. Oliko tarpeen kiireellisesti, pyöreä välineet sininen asteikot, valkoinen numerot ja symbolit punainen, valkoinen ja vihreä juoksu on kyseenalainen.

Platzangbeot

Tätä varten Honda Civic Square tarjoaa vaikka se ei edes muiden valmistajien mieleen. Niinpä istuin takapenkin voi kääntää ylös, joten tilaa kahdelle pyörälle synny, jos olet poistanut etupyörät. Edelleen, seisoo takana Honda Civic - takana ei ole vähäpätöinen lastaus reuna - 467 litraa säilytystilaa on käytettävissä; Top arvo kompaktiluokan. Jos luovutat takana takapenkin klassinen sopivaksi yhteensä 1378 litraa viisiovinen Civic.

ajettavuus

Testi Honda Civic 1,8 i-VTEC elämäntapa - Viime vuosisadalla

Nerokas: Magic Istuimet
Copyright: auto.de

1,8-litrainen i-VTEC -bensiinimoottori tekstini autossa sopii täydellisesti minun vaikutelman sisustus. Sillä vaikka koko maailma on vaarassa alasajon ja koneellinen ilmanvaihto, jossa ensimmäinen Kolmisylinerinen turbot ovat jopa bisnesluokassa siivet, Honda voi edelleen hengittää vapaasti Civic. Sen 1,8-litrainen moottori, Japanin luottaa muuttuvan venttiilien ohjaus sijaan turbo. Tämän seurauksena moottori olisi teoreettisesti vaativat vähemmän huoltoa (joka 14 päivää ollut oikeastaan ​​testattu) ja jopa olla tehonannon. Lisäksi moottorin alemman kysyntähuippujen täytyisi olla, kun on aika kunnolla siihen pisteeseen. Itse asiassa, kuitenkin, bensiini moottori kehittää teho varsin harmoninen, sen maksimi saavutettiin vain 4300 r / min

Kuitenkin Civic tekee suuri bensiinimoottori dynaamisesti ohjatun varsin hauskaa. Varten, kun taas Japani työntämällä 132 kg painavampi diesel konepellin alle nurkkiin pikemminkin kuin etupyörät, bensiinimoottorin tuntuu paljon joustavampia. Alustassa tekee hyvää työtä täällä, ja myös viisiovinen näyttäisi hyvältä mukautuva shokki yhdistelmästä. Yleensä Honda pitäisi kääntyä jotkut ruuvit niin että veteraani japanilaiset eivät liikaa saa kaiken taakseen. Koska kilpailun Kompaktiluokan on kovempaa kuin koskaan. Ja vaikka monet kilpailijat loistamaan nykyaikainen tekniikka ja optiikka, Honda Civic näyttää hieman jääneet viime vuosisadalla.

Erittelyt Honda Civic 1.8i-VTEC

Viisiovinen kompakti auto
Pituus / leveys / korkeus (m):4,32 / 1,77 / 1,47
Pyörä (m): 2,60
moottori:Nelisylinterinen in-line bensiinimoottori
tilavuus:1798 cc
teho:104 kW / 142 hv 6500 U / min.
max. vääntömomentti:174 Nm 4300 r / min
huippunopeus:215 km / h
kiihtyvyys 0-100 km / h:9,6 s
Test-Kulutus:7,5 l / 100 km
Kulutus Valmistaja:6,1 l / 100 km
CO2 Valmistaja:145 g / km
Päästöstandardin:EURO 5
Energiatehokkuusluokka:D
Paino / hyötykuorma
Tyhjä paino:1336 kg
. Kokonaispaino:1750 kg
hyötykuorma:414 kg
tavaratila:467 &# 8211; 1368 l
perushintaalkaen 16.950 euroa
Hinta testi auto:30550 €
Arvioidut kustannukset vuodessa
vero:106,00 euroa
polttoaine:1767,00 €
poistot:4582,50 €
Vuosittaiset kokonaiskustannukset:   6455,50 €
* Kustannukset vuodessa koostuvat polttoainekustannukset, tievero, laskennallinen arvo tappio (15 prosenttia s. A.)
** Polttoainekustannukset klo 1.55 euroa / litra Super bensiiniä ja vuotuinen ajokilometrimäärä on 15000km
Bookmark the permalink.