Fahrbericht Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge: Onko aina oltava Premium?

Jos tämä ei ole sodanjulistus: Yli 5000 euroa vuosina lakko hinta Fiat Tipo yhdistelmä ja Golf Variant. Tietenkin on muitakin eroja, mutta kannattaa sitä, että summa? Kuka tarvitsee katsoa sitä rahaa olisi myös riski katsomaan Italian perheauto ilmoituksia maasta Turkki.

Fiat Tipo: Kombi ilman palkkiota tiivistettä Paras hinta

Fiat Tipo yhdistelmä.

Fiat Tipo yhdistelmä.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Axel bussit

Se on ollut noin 22 vuotta siitä, kun viimeinen Fiat Tipo rullattu nimetty asiakkaille. Kun elpyminen kuuluisan mallinimi Italialainen yritys on käynnistämässä hänen hyökkäys kompaktiluokan. Ja ilmeisesti tiedämme Torinossa, mitä asioita hinta-herkkä asiakkaille. Käytännöllinen ja taloudellinen auto olisi oltava asianmukaiset välineet ja päälle, jotka vievät paljon matkatavaroita. Suunnittelu ja temppuja? Ilmaiseksi! Oletettu laatumerkin "premium" on sydämellisesti vähempää.

Hänen ominaisuuksiaan hyödyllisenä kumppani läpi päivä voisi osoittautua tässä testissä Tipo 120 hevosvoiman dieselmoottori. 1,6 litran nelisylinterinen on osoittautunut sen vakaus ja tyytyväisyys jopa joissakin muissa ryhmän malleja. 320 Nm suurin vääntömomentti hän lupaa valmistajalle noin 1400 kilon viisiovinen malli kohtuullisen temperamentti tarjontaa.

Ei näyttäviä, mutta hyvin miellyttävä ulkopuoli on suositeltavaa. Edessä on itsetietoinen on laaja ja sinetöity mustalla muovilla säleikkö timantteja on mikään pieni auto vaatimattomuus, joka oli vuosia tuntomerkki Fiat tuotteita. Musta maalattu B-pilarin ja jakaa neljään osaan ikkunat venyttää siluetti, hännän kanssa jaetun takavalot voisi yhtä hyvin tulla yhdistelmä aasialaista alkuperää. Lastaus reuna on miellyttävä alimmillaan 65 senttimetriä ja läppä avautuu vapaa korkeus 1,87 metriä.

Tinkimättä laadusta &# 8211; mutta suuri runko

Fiat Tipo yhdistelmä.

Fiat Tipo yhdistelmä.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Fiat

Halu saada aloittaa Tipo palkinnon hänen toinen elämänsä, ohjaamon heijastaa. Vaikka se on suunniteltu harmonisesti ja käytännöllinen, laajamittainen käyttö muoviosien mutta oli selvästi ei voida välttää kustannussyistä. Käsittelytaito ja koettu laatu edistysaskel on epäilemättä onnistunut, vaikka siellä täällä parannettavaa on edelleen nähtävissä. Solki etuistuimilla on niin syvästi tarkoituksenmukaista, että keskikyynärnojan estää matkalla sinne. Hyllyt - perheen auton erittäin tärkeää - on runsaasti. Pullo pidikkeet ovet ovat paikoillaan, 1,5 litran astioissa mutta ylityöllistettyjä. Että siitä puuttuu istuimet sivuttaisvakautta, tuskin havaittava, koska Tipo ei houkutusta pala käyrän metsästykseen.

Jossa voit vielä pelastaa pieniä määriä, Fiat näyttää polttoainesäiliön korkki. Aivan kuten on jo harjoiteltu Fordin jonkin aikaa, on oven takana, ei lisälukitusosa enemmän. Neljä ovet ovat suurille ja ammollaan, joten ensimmäinen askel on helppoa. Ei aivan yhtä tilava kuin edessä on tilaa takana, mutta se ei poikkea siitä kilpailussa. On runsaasti liikkumatilaa ja säilytystilaa polvien aikuisten hyväksyttävää.

Joka näkee heidät lähemmäksi rungon täytyy ymmärtää, että irrottaa ja asentaa kuomu kulkee joskus jotain hakelig. Jos sokea pois tieltä, valtavan vastaanottavainen kuljetus lokero on näkyvissä. 550 litraa (viisi-paikkainen malli) se on yksi suurimmista segmentin. Takaselkänojien ovat suhteessa 40: 60 jaettu ja istuinpehmusteiden erikseen sisäänvedettävä. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä luoda 1,60 metriä pitkä kuormatila täysin tasainen lattia. Hän on välillä pyöräkotelot jalkaa leveä ja mahtuu 1650 litraa. Hyötykuorma on sellainen, että viisi matkustajaa voi vielä tehdä noin 100 kg matkatavaroita. Alle tavaratilan lattian on myös vielä tilaa pienille tavaroille.

Fiat Tipo perustuu korkeatasoista mukavuutta ja turhia laitteita

Fiat Tipo yhdistelmä.

Fiat Tipo yhdistelmä.
Copyright: Fiat

Kun Tipo on mukavin laitteita "Lounge" ja se tuo tehdas seuraavat yksityiskohdat: Alumiinivanteet kokoa 16 tuumaa, automaattinen ilmastointi siitepölysuodatin, kosketusnäyttö radio 7-tuumainen näyttö, USB- ja AUX-liittimeen, kevyt ja sadetunnistin, sumuvalot kääntymisvalo, keskuslukitus, sähköiset ikkunat, nopeus-ohjausjärjestelmä, edessä keskellä takana, 12-voltin pistorasiaan tavaratilassa ja sisätilan automaattinen himmennys peili.

Testi auto oli saatavissa nahkaverhoilu (+ 990 euroa), pysäköintitutka anturit, navigointijärjestelmä ja peruutuskamera (yhdessä 1990 euroa) ja kaupungin hätäjarrutustehostin, vakionopeudensäädin ja mukautuva vakionopeudensäädin (lisää. 600 euroa) säädetty. Sillä 26570 euroa niin sinulla on jokseenkin kaikki aluksella mitä hinnaston kantavat, koska korkean teknologian Huberei muut kompakti auto valmistaja ei Fiat. Kumpikaan LED-ajovalot jopa sähkö istuimet ovat tarjolla, Adaptivdämpfer myöskään.

Tehonsiirrossa täytyy olla sisältöä vain kuusi-nopeus manuaalinen siirto on. Samaan aikaan kaksoiskytkinvaihteisto on saatavilla. Käsikirja box on puhdas käännöksiä, sujuvasti kaduilla menee hyvin 1,6-litrainen dieselmoottori. Kiihdytettäessä kasvu vääntömomentti on selvästi havaittavissa toisen ja kolmannen vaihteen melutaso on hyvin rajallinen. Jopa kuudes vaihde nelisylinterinen kehrää hiljaa korkealla, tuulen melu on hallitseva ja huippunopeus on kiinnostunut ei oikeastaan ​​yksi. Vain 191 km / h (GPS mittaus) olivat siellä testissä autossa yhdeksän kilometriä tunnissa alle lomakkeessa luvattu.

Että todellisuus ei pidä mitä lupaavat spesifikaatioiden, tiedämme lisää polttoaineen kulutusta. Ja joka edellyttää, että 3,7 litraa saavuttaa 100 km jokapäiväisessä elämässä, luultavasti myös uskoo myös joulupukki. Kaksi litraa enemmän olivat siellä tällä koeajon. Se kuulostaa paljolta, mutta näkökulma kun avaat eri tilille: Kun listahinta 21450 euroa, Tipo on täsmälleen 4625 euron kanssa vastaavassa moottorin Golf Variant. Lopetetaan tästä määrästä polttoainetta noin, voisi tulla pikku Italian noin kaksinkertainen ympäri maailmaa.

Johtopäätös: "leipä ja voin auto" ei ole enää kirosana, varsinkin kun se on ollut niin järkevä, käytännöllinen ja monipuolinen kuin Tipo yhdistelmä. Vaikka auto ei voi vastata kaikkiin tarpeisiin, se kuitenkin tarjoaa hyvää vastinetta rahalle, miellyttävä ajosuorituksen ja korkeatasoista mukavuutta.

Tekniset tiedot Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge

Pituus x leveys x korkeus (m)4,57 x 1,79 x 1,51
Pyörä (m)2,64
moottoriR4 turbo diesel, 1598 ccm
teho88 kW / 120 hv on 3750 U / min
Max. Vääntömomentti320 Nm 1750 r / min
huippunopeus200 km / h
Kiihtyvyys 0-100 km / h10,1 sek
ECE keskikulutus3,7 litraa
testi kulutus5,7 litraa
 tehokkuus A +
 CO2-päästöt 98 g / km (Euro 6)
 Hillitä paino / hyötykuorma minuutti 1395 kg / max. 475 kg
 tavaratila 550-1650 litraa
 perushinta 21450 €
Testiautoon hinta26570 €
Bookmark the permalink.