Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude

Ingo Koecher &# 8212; Kustannusten optimoinnin on tärkeä rooli kaikissa valmistajille. Joten jokainen autonvalmistaja on oma pakki rakennettu Samaan runkoon aina rakenteeltaan erilaisten uusien mallien. Kompaktilla van Evalia Nissan esittelee uusinta mallia. Auto perustuu B alustalla, joka on jo asennettu Nissan Juke ryhmän.

Beyond kaikki Premium Attitude

Premium tai ei, on olemassa melkoinen joukko ihmisiä, jotka yksinkertaisesti tarvitse autoa. Se on luotettava, tilava ja hinnoitellaan ole mitat paritalo. yksinkertaisesti pysäyttää vain yksi auto, ei enempää eikä vähempää.

Juuri tässä kysyntä alkaa Nissan Kompaktin van Evalia. Täällä kuitenkin Japanin menemään pidemmälle ja kysyä miksi otsikko "perheauto" on synonyymi tänään auton, joka on hieman enemmän tarjottavaa kuin vain neljä pyörää ja ohjauspyörä. Kun Evalia vastustaa segmentissä edullinen perheen autot Nissan tämä "köyhtyminen". Siten, kompakti van, joka on varustettu alkaa 81 kW / 110 hv bensiiniä, on 19480 euroa. Selkeästi hinta on myös mahdollisuus luettelosta. Johon navigointi- ja multimedia paketti Nissan Connect Etsi USB-, iPod- ja Bluetooth-liitäntä Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude

Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude
Copyright: auto.de

sekä vakionopeussäädin ja nopeuden, kaksi ylimääräistä yhden paikkaa taitto kolmas istuinrivi erillinen ilmastointijärjestelmä 800 euroa ja -metallivärillä 350 euroa ylimääräistä. se oli&# 8217; s.

voimansiirron & laitteet

Sarjaan kuuluu ohjaustehostin, elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä ESP, ABS-lock jarrut, kuusi turvatyynyä, liukuva taka molemmin puolin sekä ilmastointi ja keskuslukitus. Konepellin alle, inline nelisylinterinen moottori. Valita 1,6 litran bensiinimoottorin meidän testi auto on 81 kW / 110 hv, jossa on manuaalinen viiden nopeus lähetyksen sekä kaksi 1,5 litran turbo-dieselmoottori 66 kW / 90 PS ja 81 kW / 110 hv manuaalinen viisi- tai kuusi-nopeus manuaalinen siirto.

ajo

Juurilleen työjuhta NV200 Nissan Evalia ei kiellä. Kuitenkin erot näytettäväksi päivitetty alumiinipalkki säleikkö, ikkunoiden fontin kylki ja takaluukun että se on kompakti van sarjan eikä van. Konkreettinen työ jatkuu sisätilojen. Vaikka NV200 täyttää kaikki toiminnalliset vaatimukset, keskikonsolissa kojelaudan ja ovien sovelluksia päivitetään alumiinista ilmeen Evalia. Lisäksi kolmen käyttivät ohjauspyörä ympäröi samoin toteutettu alumiinista katsoa lukko.

All-round näkyvyys Japani on hyvä kaikkien paikkaa. Miellyttävä on hieman korkea istuma-asennon. on yhteydessä pienikokoinen ja 4400 mm pitkä ja 1695 mm leveä hieman Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude

Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude
Copyright: auto.de

Käsittely kaupunkialueilla elinympäristöä taattu. Lisäksi joustava sisustus on sama kuin mikä tahansa jokapäiväistä tilannetta. Hyvin vähällä vaivalla, lastaus tilavuus on taittamalla ja käännä eteenpäin ja selkänojaa 900 jopa 3100 litraa laajentaa. Hyötykuorma on kuitenkin taattava, että maksimissaan 490 kg ylity. Alkaen Van käsite, lastaus kapasiteetti on alle keskiarvon alhainen. Koska jopa seitsemälle matkustajalle 70 kg painoon ei tilaa matkatavaroille.

Kalustettu oli meidän testi auto kanssa vain bensiinimoottori. In-line nelisylinterinen sen 81 kW / 110 PS kytkettiin käsin viiden nopeus lähetyksen. Kaupungin rajojen bensiinin toimittanut riittävästi suorituskykyä. Myönnettäköön, sprintissä ne siten ole mahdollista, koska keskimääräinen nopeusalueella on sitten äkkiä eroon ylöspäin. Tämä puolestaan ​​johtaa väistämättä korkeampi keskimääräistä kulutusta. Mutta olkaamme rehellisiä: Kuka olet olkaa Nissan Evalia asettaa sen kuin himo hänen kaukaloistuimella brute painetta? Täällä Nissan tarjoaa GT-R, auto.de raportoi hävittäjän tien.

Mutta takaisin perheen van. Aikana Evalia teki melko hyvä kuva kaupungissa, olisimme toivoneet hieman enemmän valtaa maastojuoksu matkoja, erityisesti toivottiin kuudesosa vaihde. Koska Japani alkaa viisi vaihdetta nopeasti töihin ulkopuolella keskelle nopeusalueella. Remedy tarjoaa tässä diesel kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

Lisäksi hienosäätö kulutuksen näytelmiä ostaessaan autoa yhä tärkeämpi rooli. Varsinkin jos on olla perheauton. Silloin yksi ei aja autoa Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude

Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude
Copyright: auto.de

nähtäväksi, mutta päästä paikasta A paikkaan B. Ja tanko kaikki palkkio asenne, mutta aina pitää kustannuksia ajatellen.

aihe kulutus

Nissan on kulutus Evalia keskimäärin 7,3 litraa 100 kilometrillä. Tämä arvo emme pääse. Puolustukseksi on huomattava, että talvi on tehnyt omalta työntää jotain ilmassa kulutusta. Sillä ei ole mikään salaisuus, että lämpöä maksaa. Mutta vaikka istuin etupenkit oli suurin ja paras mahdollinen myös otetaan pois lämmityksen kulutus 9,8 litraa 100 kilometrillä määräytyy meidän pitäisi olla hieman pienempi. Varsinkin kun olemme siirtyneet auton sen aiottuun tarkoitukseen ja sen tyhjä paino on 1490 kg että normaalin kompakti auto la Toyota Auris tai Hyundai i30.

Täällä, Nissan Evalia pystynyt vakuuttamaan. Tässä vaiheessa näyttää auto.de ruuhkaa. Koska kohderyhmä on erityisesti kustannusten, erityisesti kulutuksen ja huolto, mielessä. Ja 2,5 litraa kulutus 100 kilometriä kohden eivät ole kunnossa, meidän arvio.

johtopäätös

Nissan itse määrittää Evalia sen hyötyajoneuvon jako. Kuitenkin valmistaja ei väsy johdu kompakti van kuormien auton ominaisuuksista. Esimerkiksi helppo käsiteltävyys kompaktin Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude

Testi Nissan Evalia 1,6 Halpaa perheauto laudalta nykyisen Premium Attitude
Copyright: auto.de

Mitat tai ajokokemus, joka ei ole "bussig" vaan "kompaktig" Nissan kutsuu auton kaltainen, joko. auto.de menee kaikilta osin: erityisesti ansaitsee otsikko "Edullinen Family Car" Nissan Evalia mielestämme oikein. Täällä, Japanin romps markkinoilla välillä Peugeot Tepee tai Fiat Doblo jotka yrittävät sitä kuin Nissan yhdistää Vankonzept valolla auton käsittelyyn.

Ja kompakti van tarjoaa paljon enemmän kuin vain neljä pyörää ja ohjauspyörä. Japanilaisten kanssa, perhe saa monikäyttöajoneuvo, niin kompakti van, joka ansaitsee nimensä. Joten se voidaan fünfsitzig, kuten tavallista kompakti auto jokapäiväisessä työntämisen. Päivittänyt seitsemän paikkainen kaksi yhden hengen paikkaa kolmannen rivin, suurperheen helposti mahtuu ja takaistuin taitettuna alas, Evalia voidaan nopeasti muuntaa täydeksi kuorma pienellä vaivalla. Joten itse asiassa monikäyttöajoneuvon. Ja koko on edelleen houkuttelevaan hintaan.

Ainoa haittapuoli näyttää auto.de merkittävän kasvun Bensiinin kulutuksen yhden sarjan. Sen pitäisi huonontua jonkin verran, yleinen innostus tulevaisuuden Evaliisti. Eikä vähiten siksi, että on kohderyhmä on erityisen hintaherkkien segmentissä. Kaikilla muillakin aloilla auto.de Nissan Evalia mitoitettu kuitenkin hyvän.


luokitus &# 8211;
Nissan Evalia 1,6


ulkomuoto2.1
sisustus2.1
multimedia2.1
suunnistus2.2
ajo2,3
  
Kustannukset vuodessa * 
  
Ostohinnan Testiajoneuvo21,330.00 €
Polttoainekustannukset **2263,80 €
verot150,00 euroa
arvonalennus3199,50 €
Vuosittaiset kokonaiskustannukset:   
5613,30 €
  
Testitulokset / Lopullinen merkki:  
2,3
  

* Kustannukset vuodessa koostuvat polttoainekustannukset, tievero, laskennallinen arvo tappio (15 prosenttia s. A.)
** Polttoaineen kustannukset 1,54 euroa / litra E10-palkkio bensiinin ja vuotuinen ajokilometrimäärä on 15000km

Tekninen Nissan Evalia 1,6
  
viisi- tai seitsemän paikkainen Van kompakti luokan liukuva takana molemmin puolin, etuveto
  
Pituus / leveys / korkeus:4400 mm / 1695 mm / 1850 mm
akseliväli:2725 mm
  
moottoriIn-line nelisylinterinen
tilavuus:1598 cc
teho:81 kW / 110 hv 6000 kierrosta minuutissa
max. vääntömomentti:153 Newton metriä 4400 kierrosta minuutissa
maksiminopeus:165 km / h
  
kulutus 
testi (Keskiarvo):9,8 l / 100 km
Testi CO2-päästöt:297,7 g / km
Valmistajan tiedot Kulutus:7.3 l / 100km
Valmistaja tiedot CO2-päästöt:169 g / km
Päästöstandardin:euro 5
  
laitteet
(Sarja valinta):
kuusi turvatyynyä, elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä ESP, lukkiutumattomat jarrut ABS, ohjaustehostin, takana liukuovet molemmin puolin, ilmastointi, keskuslukitus
  
Paino / hyötykuorma 
Tyhjä paino:1490 kg (seitsemän paikkainen)
. Kokonaispaino:1980 kg
hyötykuorma:490 kg
Perävaunun paino jarruttaa:1100 kg
Perävaunun paino Sivusuunnassa:640 kg
Sallittu aisapaino .:44 kg
Sallittu kattokuorma .:100 kg
tavaratila:900-3100 l
  
hintoja 
Perusmalli:alkaen 19480 EUR (sis. 19 prosenttia alv.)
Testiautoon:21,330 EUR (sis. 19 prosenttia alv.)
Top Model:alkaen 21870 EUR (sis. 19 prosenttia alv.)
Bookmark the permalink.