Testi Ford Fiesta EcoBoost – 1,0 litran tykinkuula

Se on ollut muutaman vuoden, koska olen viimeksi ollut ilo aikaa Ford Fiesta. Samaan aikaan on tapahtunut paljon, pikku Köln on saanut kasvojenkohotuksen ja uusi &# 8211; ylistämä kolmen sylinterin aluksella. Syyt ovat niin tarpeeksi vielä ottamaan Ford Fiesta jälleen kerran rintaan.

KäyttöönotonTesti Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

nykyinen malli sukupolvi Fiesta on tehnyt pienen auton todellinen katseenvangitsija Fordin. Tyylikäs mittasuhteet, tämä nenäkäs värejä. Sillä Facelift Ford Fiesta uudelleen teroitettu tätä ja jäi sarjan Fiesta ulkoasua urheilullinen Ford Focus ST. Selvää, että Fiesta sen kiillottaa "Race Red" on hyvin äärimmäinen. Esteenä, ensi silmäyksellä, moottori-alue 65 &# 8211; 125 hv leikata ilmeen gutbürgerlich &# 8211; 182 hv Fiesta ST toisistaan ​​kertaa. Niille, jotka eivät halua sitä aivan yhtä urheilullinen &# 8211; ja aivan erityisesti viiden ovet arvosta &# 8211; on 1,0-litran kolmen sylinterin Eco boost rikas 125 hv. Ja täsmälleen puttering minun testissä autossa.

Mikään ei ole muuttunut

Vuonna sisustus, on itse Fiesta varten kasvojenkohotuksen &# 8211; ainakin tunnistettavissa &# 8211; mikään ei muuttunut. Vielä epäselvä on Sony radio lukuisia painikkeita ja (nyt) liian pieni näyttö aluksella. Teknisesti tämä &# 8211; Riippuen laitteiden &# 8211;Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

Kuitenkin nyt varustettu ääniohjatun viestintäteknologia Fordin SYNC tekniikkaa. Yhdessä Bluetooth matkapuhelin niin sinulla on jo hätä avustaja aluksella ja voi mukavasti oman musiikkikirjaston tai internetin radiovirran yli yllättävän hyvä ajoneuvon järjestelmän. Tila on riittävä pienessä Fiesta luokan, vain indeksi takaisin on melko rajoitettu pienten takalasin. Kompakti mitat mutta olen todella tarvitsevat lyhyen varustettu myös peruutuskamera oikeastaan ​​enää.

ajettavuus

Niin paljon melko yksinkertainen mutta toimiva sisustus. Paljon jännittynyt Olin Ford Fiesta on rakennettu 1,0 litran EcoBoost 125 hv. Saat kaksinkertaistuu &# 8222; Engine of the Year&# 8220; Olen lukenut paljon hyviä ja vain muutaman minuutin alas keskittyä. Laajassa viikonloppuna kolmen sylinterin pitäisi nyt näyttää, mitä hän voi, mikä kiinnostaa minua erityisesti, koska supistamisesta Ford vaikuttaa kulutukseen. Monille pienille Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

Yhteenlaskettu Toimi nopeasti hukkua ja ovat siten nopeasti pois "laihialaismalli" ja "Saufkuh". Perjantaina lähteä töiden jälkeen kello 17:30 toimistossa istumaan ratissa Fiesta. Kun avain taskussaan, ovet pieni auto voidaan avata helposti sijaitsevasta painikkeesta kahvassa kuljettajan oven ja lukitse se uudelleen. Senkin jälkeen, joka voi pysyä taskussa avain, koska Fiesta alkaa myös avaimeton napin painalluksella.

Yksikkö kuulostaa ankara, kuin voisi odottaa nelisylinterinen. Epämiellyttäviä Buzz joitakin muita Kolmisylinerinen Fordin on kuitenkin karkottaa hänet. Kolmannessa liikennevaloissa, sammuta moottori Ford Fiesta on saavuttanut käyttölämpötilan, ja tuskin kuulla. Kulutus, aluksella tietokone on alunperin ilmoitettu selkeästi kaksinumeroinen nollauksen jälkeen &# 8211; Tyypillisiä Kylmäkäynnistys &# 8211; Myös putoaa nopeasti menee lähdettyään kaupunkialueella pienenee edelleen. Vähän ennen moottoritien hän lähestyy 4,7 litraa 100 kilometriä kohden, vaikka standardin kulutusta, mikä osoittaa Fordin 4,3 l / 100 km.

dynaaminen ominaisuuksiaTesti Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

Asetan itseni liikenteen sujuvuutta ja nopeuttaa suositeltuun nopeutta. 130 km / h I kehrätä kodikas viikonloppuna liikennettä A9 etelässä. Koska Fiesta on eristetty luokan yllättävän hyvin melua vastaan ​​ulkopuolelta, joka on myös keskimääräistä äänijärjestelmä tulee Fiesta hyvä vaikutus. Kun lähes 80 km maantiellä laitoin silmälaput ja checke pian kulutus: 6,1 l / 100km ja vaikka olin matkoilla todella viihtyisä. Valtatie ei todellakaan näytä olevan Fiesta, varsinkin koska Ford Fiesta lahjoitti vain 5 kurssia. Vaikka ne ovat oikein käännetty, mutta 6. vaihde liukua pitkin Fiesta olisi vain hyvä kohdata valtatie kohtia. Overland ovat 5 kurssia kuitenkin jälleen yli riittävää siirtää Fiesta säästeliäästi. Ainakin jos halusi, koska. Koska nopeasti lähestyi S-käyrä huomasin dynaamisia ominaisuuksia pikku Kölnin, joka voi olla terävää zirkeln ympäriltä tiukoissa kaarteissa. Lisäksi voimakas polynukleaarinen moottorin ääni, joka kulkee äänigeneraattori sisälle Fiesta.

Näin huomaan aina käsillä Olen vain melko korkea kääntää Fiesta moottori Jokaisessa paikallisessa Lopeta ja nauttia vankka ääni ennen kuin siirtyisivät viitosvaihd ja risteily 100 km / h. Kuitenkin kurssi on erittäin kielteinen vaikutus kulutukseen. mistä johtuu tasapaino jälkeen noin 160 km lasku 7,4 l / 100 km vakavaksi. Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

Koska se nyt mennä kello 21, mutta minulla on vielä yli 100 kilometrin päässä mennä ennen minua ja A71 on täysin tyhjä, vaihdan väliaikaisesti minun vihreät omatunto, ja haluavat nähdä missä rajat kolmen sylinterin valhe. Joten indikaattorit ylös junassa, vasemmalle ja antaa hänelle.

Jyrkillä valtatie, Fiesta on nopeasti liikkuvia. Ei vain minä yllättynyt, mutta myös kuljettaja Mercedes E-Class Farmari, koska olen mieluummin kanssa murinaa moottori lähes 190 km / h hänen ohitseen. Olen vaikuttunut. Jopa ylämäkeen teho pieni moottori, kierroslukumittarin neula saavuttaa täytyy pitää yli 170 km / h. Mutta jopa niin suurilla nopeuksilla Fiesta on rauhallinen itse, jää unfazed epätasaisella tienpinnalla ja on erittäin hyvässä vauhdissa. Niin paljon valtaa, en todellakaan olisi voinut odottaa, että 1,0-litrainen bensiinimoottori.

johtopäätös

Ennakoi kieltävä Harmi että kasvojenkohotuksen Fiesta ole toistaiseksi meni jo ostaa pienen auton Cologne, uusi infotainment järjestelmän. Ajodynamiikkaa Fiesta näyttää niin monet kilpailijat takavalot, pikku Köln on edelleen erittäin väsynyt tiellä ja näennäisestä liian kovaa. Yllätyin 125 hv kolmen sylinterin. Nautittaessa se oli minun testissä arvioidaan olevan yli normaalin kulutusta. (6,1 l / 100 km sijasta 4,3 l / 100 km). kuitenkin, syyttää odottamaton dynaaminen että kehitetty moottorin sopivalla nopeudella, joka on kytketty muistuttaa 5-sylinterin isoveli Focus menneen vankka ääni. Heikko kohta minun testi oli niin selvästi inhimillinen tekijä. Koska pidät Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo

Testi Ford Fiesta EcoBoost - 1,0 litran tykki pallo
Copyright: auto.de/Ford

Gasfuss hieman parempi kurissa kuin tein tämän, keskimääräinen kulutus voi vielä löysät paina 1,0 litraa alas.

Johtopäätökseni ylistämä Moottori: Aivan yhtä tehokas kuin kolmen sylinterin haluavat olla, hän ei ole. Siitä huolimatta on selvää, miksi niin Fordin voisi päästä kaksi kertaa otsikko "Engine of the Year" sama. Koska toisin kuin kaksi ja kolme sylinteriä, Ford Fiesta on todella &# 8211; vaikka pienempiä &# 8211; tunnustaa polttoaineenkulutus verrattuna vertailukelpoinen neljä sylinteriä. Lisää että 125 hv versio on myös yllättävän kirpeä vielä kulutus ei degeneroitunut edes nopea ajo. Ainoastaan ​​maantiellä, moottori on liian janoinen, mutta luultavasti myös siksi Ford Fiesta kadehdi ei kuudes vaihde täällä. Lukuun ottamatta juuri-nosti Fiesta on todellinen suositus, lisäksi, erittäin kätevä.

Review Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

ulkomuoto

1,7

sisustus2.2
multimedia2.6
ajo1.8
kulutus2.2
  
Kustannukset vuodessa * 
  
Ostohinnan Testiajoneuvo19230 €
Polttoainekustannukset **1.509,75Euro
verot20,00 euroa
arvonalennus2884,50 €
Vuosittaiset kokonaiskustannukset:   
4414,25 €
  
Testitulokset / Lopullinen merkki:  
1,7
  

* Kustannukset vuodessa koostuvat polttoainekustannukset, tievero, laskennallinen arvo tappio (15 prosenttia s. A.)
** Polttoainekustannukset 1,65 euroa / litra Super bensiiniä ja vuotuinen ajokilometrimäärä on 15000km

Tekniset tiedot Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Titanium

Viisiovinen, viisipaikkainen pieni auto
  
Pituus / leveys / korkeus (m):3,97 / 1,97 / 1,50
Pyörä (m): 
  
moottori:Kolmisylinterisiä bensiinimoottori
tilavuus:1,0 litran
teho:92 kW / 125 hv on 6.000Umdrehungen minuutissa
max. vääntömomentti:170 Newton metrin päässä 1400 &# 8211; 4500 rpm
huippunopeus:196 km / h
kiihtyvyys 0-100 km / h:9,4 s
  
Test-Kulutus:6,1 l / 100 km
Kulutus Valmistaja:4,2 l / 100 km
CO2 Valmistaja:99 g / km
Päästöstandardin:euro 5
Energiatehokkuusluokka:B
  
laitteet
(Sarja valinta):
Lukkiutumattomat jarrut ABS sähköllä. Jarruvoiman jakautuminen sähkösäätöiset (EBD), peilit ja kuumennetaan, Berganfahrassistent, Sähkölämmönteho. (ESP), luistonesto (TCS), elektroninen. Fensterhebr edessä, keskuslukitus
  
Paino / hyötykuorma 
Tyhjä paino:1091 kg
. Kokonaispaino:1555 kg 
tavaratila:295 &# 8211; 979 l
  
hintaalkaen 8850 €
Hinta testi auto:19230 €
Bookmark the permalink.