Vähemmän on enemmän – Miksi 3 paremmin kuin 4-sylinterinen (osa 1)

Pienempi, kevyempi, vähemmän: autoteollisuuden tuntee sanan tämän säännön kolme &Supistaminen; # 8222&# 8220;. Termi tarkoittaa pienempiä ja kevyempiä silti tehokas moottorien vähentää polttoaineen kulutusta ja pakokaasupäästöjä. Luovien ovat havainneet edut kolmen sylinteri, joka on välillä 1,0-1,5 litran moottorit noin rikkoa ylivoima nelisylinterinen.

<> Osassa 2, meillä on yleiskuva kaikista nykyisen 3-sylinterinen markkinoilla sinulle <>

on kolme voimanlähteitä Kustannukset mestari Romaniaa Kolmisylinerinen myynnissä: Dacia Sandero.© Dacia

Vähemmän on enemmän - Miksi 3 paremmin kuin 4-sylinterinen (osa 1)
Copyright: Valmistaja

mikro ja pieniä autoja on sananvaltaa. Kun EcoBoost Ford Focus tunkeutui kompaktiluokan 2012th BMW kehitti ensimmäisen palkkio valmistaja, joka tarjoaa kolmen sylinterin ja istuttaa sen uuden Mini joka alkaa rullata näinä päivinä jälleenmyyntisopimuksen. Sama moottori tekee vuonna 2014 2er uudessa BMW Active Tourer palvelua syksystä. VW on varustanut uuden Polo entistä edullisemmaksi työskentelee kolme sylinteriä. Citroen, Peugeot ja Toyota laittaa tänä vuonna niiden pikkuautoa myös modernisoitu voimassa kolme ruukut. Myös halpaa Mestarien Dacia keksii kolmikko. Mitä on tekeillä moottoritilassa? Voiko kolme sylinteriä oikeastaan ​​aiemmin oli neljä hyvää ja halpaa?

Pienempi, kevyempi, parempi

Moderni auto on tunnettu siitä, ei vain lukuisia apu järjestelmien turvallisuuden parantamiseksi pääasiassa pyrkimykset vähentää painoa. Siten moottorivalmistajat tukemaan vähentää polttoaineen kulutusta, mikä puolestaan ​​johtaa alhaisempaan CO2-päästöjä. Koska kolmen sylinterinen moottori painaa vähemmän kuin vastaava Tulee ulos kulutus 4,3 litraa: EcoBoost Kolmisylinerinen Ford Fiesta.© Fordin

Vähemmän on enemmän - Miksi 3 paremmin kuin 4-sylinterinen (osa 1)
Copyright: Valmistaja

Nelisylinterinen moottori, se tuo halutun painonpudotukseen. Samanaikaisesti sen pienemmän rakenteellinen tilavuus vie vähemmän tilaa, mikä hyödyttää pääasiassa pieniä autoja.

Ja sisempi arvot? Ne sijaitsevat moderni kolmen sylinterin kanssa tavanomaisen nelisylinterinen. Niille on ominaista suhteellisen suuri teho ja suuri vääntö jo alhaisilla kierrosluvuilla. niin että ne muistuttavat luonteeltaan dieselmoottorit. Ja polttoaineen kulutus pyrkii samaan suuntaan. Asiantuntijat kutsuvat tätä kehitystä &Supistaminen; # 8222&# 8220;.

Geenien 6-sylinterinen

katso moottorin kehittäjät edut Kolmisylinerinen verrattuna vertailukelpoinen nelisylinterinen in polttoainetta säästävällä potentiaalia viidestä 15 prosenttia ja vastata paremmin.Mini Cooper kolmen sylinterinen moottori on diesel ja bensiini käyttää.© BMW

Vähemmän on enemmän - Miksi 3 paremmin kuin 4-sylinterinen (osa 1)
Copyright: Valmistaja

Sen mukana tulee myös geenien kuusisylinterinen, joka on tullut, että keski- ja yläluokan tullut symboli sujuvan, miellyttävä akustiikka, korkean suorituskyvyn ja havaittavissa vääntöä. Puolet kuusisylinterinen menettänyt sen vähän, koska sytytysjärjestystä kolme sylinteriä myös ei aiheuta häiritsevää hitausvoimien ensimmäisen ja toisen asteen. Kanssa tasapaino akseli vapauttaa massa hetkiä voi hallita. Sen ääni pyrkii murina, joka voi tarvittaessa muuntaa tämän päivän audio muotoilun musiikkia korville. Turboahdin on osa tarvikkeet moderni kolmen sylinterin sekä suoralla ruiskutuksella, joka tekee hänen hienoksi ohjattavissa moottorin hallintajärjestelmän halutut vaikutukset mahdollista.

uraauurtava Smart

Ensimmäinen kolmen sylinterinen moottori lähihistorian rakennettu Smart vuodelta 1997. Se oli pelkkä tilanpuute, joka pakotti vähemmän sylinteriin. Tämä moottori on todellakin tapahtunut kehitystä, mutta ei yksi alkuun tuotteita hänen veneet. Nykyinen kolmen voimanlähteitä 900 cc 1,5 litraa, useimmat luottavat 1,0 litran moottoreissa. Bensiinin kulutus vakio-olosuhteissa yleensä neljästä viiteen litraa 100 km, noin 100 g 115 g CO2 / km. Nämä ovat arvoja, jotka olivat aiemmin varattu dieselmoottoreihin. Moderni kolme-sylinterinen dieselmoottori tuoda sen kulutuksen standardi huomattavasti alle neljä litraa dieselöljyä ja pienempi kuin 100 g CO2 / km.

<> Osassa 2, meillä on yleiskuva kaikista nykyisen 3-sylinterinen markkinoilla sinulle <>

Bookmark the permalink.