Esittely Citroën C4 Cactus: Magic Carpet varten kompaktiluokan

Ranskalaiset rakastavat kukkainen kieli, ja niin on uusi jousitus että Citroën uudessa C4 Cactus tuo ole mikä tahansa innovatiivinen mukavuuden elementti, mutta voi muuntua kompakti malli ainakin "lentävä matto", joka otettiin käyttöön DS 1954 hydropneumaattisiin korvaa.

20 patentit suspension asteittainen hydraulinen tyyny

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

Aikoina alustojen kehittämisen linjaukset, hydraulinen jousitus enää sopii kokonaiskonsepti ryhmän, joka sisältää nyt kaikki toimenpiteet "Citroën Advanced Comfort", joka on tehdä elämästä aluksella mukavampaa. Erityisesti tämä tarkoittaa, että uusi C4 Cactus, joka korvaa C4-sarjan ensi vuonna, lähellä uutta jousitus ja uusien paikkojen kanssa "kehittynyt Comfort", jonka mukaan tiedottaja tuotemerkin, "ainutlaatuinen korkea istuma ja ajomukavuus" tuoda, mutta tämä voisi olla kauempana todentaa seistessä asemaa Pariisissa. Tämä koskee myös "suspension, jossa on progressiivinen hydraulinen tyyny" insinöörien tuotemerkin on jätetty 20 patenttia.

Kuten niin monet asiat elämässä, uusi jousitus perustuu yksinkertaiseen periaatteeseen - mutta täytyy ensin ajatus ja toteuttaa. Kun taas tavanomainen jousielementti vaimennin, jousi ja yhdistetty mekaaninen pysäytin, insinöörit täydennetty Pariisissa, järjestelmä kahden hydraulisen tyynyt, jotka tuovat molemmin puolin paineen ja kouluttaa peliin, niin että suspensio toimii kuormituksesta riippuen kahdessa vaiheessa.

Pienellä kuormituksella jousi ja vaimennin hallitsevat yhdessä pystysuoran kehon liikkeitä niin, että ne voivat tehdä ilman tukea hydraulisen tyynyt. Kuitenkin ne mahdollistavat suuremman joustoväli ja ajoneuvon jotka lupaavat Citroën insinöörit, kelluu kuin "lentävä matto" poikki asfaltilla ja jopa puutteita infrastruktuurin.

Asemassa C4 Cactus löytyy uusi kevät teknologia

Citroën C4 Cactus.

Citroën C4 kaktus selkeä ja tilava pursuaa paljon innovatiivisuutta.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

Yhdistelmässä suurempi ja vahvempi paine kevennysjousi ja lakata toimimasta hydraulisen tyynyt, jotka ovat vastuussa paineen ja juna. Vaikka se pysähtyy täysin absorboi energiaa ja näkyy vain osittain hydraulisen tyynyn absorboida energiaa ja kuljettaa sitä pois niin, ettei rebound. Samalla kuitenkaan ole eriytetty matkaohjelmien enemmän kuin hydropneumaattisiin. Yhdessä hiljattain kehitetty istuimet, jotka lievittää muun muassa selkään, brändi lupaa mukavuuden kompakti luokassa.

Tarjotaan on suspensio tekniikka aluksi vain C4 Cactus. Myöhemmin muut mallisarja seuraa, mutta "todennäköisesti ei tarjota lentävä matto pieninä sarjoina", sanoi teknikko tuotemerkin. Ylellisyyttä tuotemerkin DS hyötyvät jousitus. SUV Aircross C5, joka on parhaillaan myydään yksinomaan Kiinassa, jo syntynyt kuin "lentävä matto". Jälkeen Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa ensi vuoden malli vierii Euroopassa kaduilla.

Tarkistamisen kuitenkin C4 Cactus menettää joitakin sen omaperäisyys. klassinen kompakti malli, jossa vain "Cactus" mallin nimi alkuperäisen "Street Cowboy", muistelee nyt pois erottuva kaupunkien crossover. Airbumps suojana pysäköinti kuoppia, mutta päivänselvä osoitus hyväksynnän kutistunut sisustuselementin. Jäljelle jää siisti ja tilava pursuaa paljon innovatiivisuutta, mutta taas ei ole totta, että takasivuikkunoihin, jotka voidaan avata vain. "Asiakkaamme ovat toistaiseksi ole valittaneet, joten emme ole muuttunut", kertoo Citroën pomo Linda Jackson, avattavissa ikkunoissa.

Asemana kolme bensiinin ja neljä dieseliä valita, jota ei ole vielä päättänyt, mitkä moottorit valitaan joka markkinoilla. 4,14 metrin C4-Cactus (akseliväli 2,60 m) oli myös varustettu nykypäivän tavanomaisen yhteyden ratkaisuja ja avustinjärjestelmät.

Bookmark the permalink.