Less is more – Hvorfor 3 bedre enn 4-sylindrede (del 1)

Mindre, lettere, mindre: bransjen vet ordet for denne regelen av tre &Nedbemanning, # 8222&# 8220;. Betegnelsen står for mindre og lettere, men kraftige motorer med redusert drivstofforbruk og lavere eksosutslipp. De kreative hjerner har oppdaget fordelene med en tresylindret, som er i området fra 1,0 til 1,5 liters motorer om å bryte dominans av fire-sylinder.

<> I del 2, har vi en oversikt over alle dagens 3-sylindret på markedet for deg <>

har tre sylindrede motorer Kostnaden mesteren fra Romania har en tresylindret på salg: Dacia Sandero.© Dacia

Less is more - Hvorfor 3 bedre enn 4-sylindrede (del 1)
Copyright: Produsent

i mikro og små biler har å si. Med EcoBoost i Ford Focus gikk de inn i kompaktklassen 2012th BMW utviklet den første premium produsenten som tilbyr en tresylindret og transplantert den inn i den nye Mini, som begynner å rulle i disse dager hos forhandleren. Den samme motoren vil gjøre i 2014 2er i den nye BMW Active Tourer tjeneste fra høsten. VW har utstyrt den nye Polo med enda mer økonomisk å jobbe tre sylindre. Citroen, Peugeot og Toyota setter i år i sine små biler også modernisert kraft tre potter. Også Billige vinnere Dacia kommer opp med en trekant. Hva som skjer i motoren? Kan tre sylindre virkelig det som tidligere var fire bra og billig?

Mindre, lettere, bedre

Den moderne bil er preget ikke bare mange assistansesystemer for å forbedre sikkerheten i hovedsak av arbeidet med å redusere vekten fra. Således Motorprodusentene støtte arbeidet med å redusere brenselforbruket, hvilket i sin tur fører til lavere CO2-utslipp. Siden en tresylindret motor veier mindre enn en sammenlignbar Kommer ut med et forbruk på 4,3 liter: EcoBoost tre-sylindret Ford Fiesta.© Ford

Less is more - Hvorfor 3 bedre enn 4-sylindrede (del 1)
Copyright: Produsent

Fire-sylindret motor, gir det den ønskede vektreduksjon. Samtidig tar den mindre strukturelle volum opp mindre plass, noe som kommer i hovedsak små biler.

Og de indre verdier? De ligger i de moderne tre sylindere med de av den konvensjonelle fire-sylinder. De er kjennetegnet ved en forholdsvis høy effekt og høyt dreiemoment selv ved lave motorhastigheter. slik at de ligner karakteren av dieselmotorer. Og drivstofforbruket tendens i samme retning. Eksperter kaller denne utviklingen &Nedbemanning, # 8222&# 8220;.

Gener av en 6-sylindret

se motor utviklere fordelene med en tresylindret versus en sammenlignbar fire-sylinder i en drivstoffbesparende potensial på fem til 15 prosent, og i et bedre svar.I Mini Cooper en tre-sylindret motor er diesel og bensin anvendes.© BMW

Less is more - Hvorfor 3 bedre enn 4-sylindrede (del 1)
Copyright: Produsent

Det kommer også sammen med gener fra de seks-sylinder, som er blitt for de midtre og øvre klasser blir et symbol på jevn kjøring, behage akustikk, høy ytelse og merkbare dreiemoment. Halve sekssylindrede mistet den litt, fordi tenningsrekkefølgen for tre sylindere også forårsaker ingen forstyrrende treghetskrefter første og andre orden. Med en balanse akselen å frigjøre masse øyeblikk kan dominere. Lyden har en tendens til å knurre som kan, om nødvendig, forvandle dagens Audio Design i musikk for ørene. En turbolader er del av tilbehør til moderne tre-sylinder, så vel som den direkte innsprøytning som gjør at hun fint styrbar motor styring av de ønskede effekter er mulig.

pioner Smart

De første tre-sylindret motor av nyere tid bygget Smart fra 1997. Det var den rene mangel på plass, som tvinges mindre inn i en sylinder. Denne motoren har faktisk gjennomgått en utvikling, men ikke en av de beste produktene av sitt håndverk. Nåværende tre-sylindrede motorer 900 cc til 1,5 liter, mest avhengig av 1,0-liters motorer. Den bensinforbruket under standardbetingelser som regel mellom fire og fem liter per 100 km, omtrent 100 g til 115 g CO2 / km. Dette er verdier som tidligere var reservert for dieselmotorer. De moderne tre-sylindrede dieselmotorer bringe den til forbruksstandardverdier godt under fire liter diesel og mindre enn 100 g CO2 / km.

<> I del 2, har vi en oversikt over alle dagens 3-sylindret på markedet for deg <>

Bookmark the permalink.