Test Mitsubishi Space Star Facelift: Billigere er det ikke

Nei, ikke ASX og ikke Outlander er bestselgeren av Mitsubishi programmet, men den lille Space Star. Nesten 4340 brikker har blitt solgt i de tre første månedene i år, ifølge Federal Motor Vehicle kontoret, i fjor var det 14,237 biler. Etter tre år med micro får nå i midten av modellen syklus av en ansiktsløftning donert.

Kjøpere vil ikke bare dra nytte av en styrking av optikken, interiøret og en annerledes avstemt fjæring, men - hvis de er raske - selv på en midlertidig handelen priser.

Mitsubishi Space Star.

Mitsubishi Space Star.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Design og interiør

Med den nydesignede foran Space Star må nå ser mye mer voksen. Nye frontlykter, en klassisk grille i stedet for den tidligere "Louvre" og en diskret, indikert makt kuppel på panseret er ny på Mini, i forbindelse med de nye støtfangere godt til ansiktet. På baksiden, en nå også mer støpt støtfanger og revidert baklykter funnet. Avhengig av utstyret, er det mulighet LED-teknologi. Den reviderte design gir Space Star en lengde økning på minst 8,5 centimeter - men de innvendige målene er de samme.

i form av verdi - lagt Definerer interiøret har likevel. Det er (oppvarmet på forespørsel) seter med bedre kvalitet møbeltrekk og litt mer kontur i baksetet også (avhengig av utstyr), en skinntrukket ratt, masse krom og pianosvart og Digital Radio.

Selv om Mitsubishi Space Star er dens tendens til å rulle alltid ikke helt skjule, men stivere fjærer og finjustert støtdempere gi i forbindelse med elektrisk servostyring for en betydelig fortjeneste. Selv motorveier tredje ordens arbeider gjennom den lille fem-dørs glatt forbløffende mestring. kan overbevise akkurat som CVT i toppmodellen. Den automatiske omdanner den kraft med behagelig liten forsinkelse til en propell, og kommer helt uten den beryktede "gummistrikk effekt" fra.

Mitsubishi Space Star.

Mitsubishi Space Star.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Motorer og priser

Mitsubishi har ikke endret motorutvalg. Under panseret, den kjente tresylindret potter, den 1,0-liters motor med 52 kW / 71 PS i byen tilstrekkelig overland men fortsatt litt ser sliten. De ni hestekrefter sterkere 1,2-lLiter er det mye bedre og gi konsept betingede rør takket være høyere dreiemoment merkbart mer kjøreglede. Men som ønsker å bli kjøpt med en pris, på grunn av den større motoren er eksklusivt forbeholdt toppversjonen. Det gjør i hvert fall 14,290 euro, mens grunnmodellen for 9990 Euro tilbys.

Men listepriser - i hvert fall midlertidig - røyk og speil. De som bestemmer til slutten av august for en ny Space Star, noe som sparer 2.000 euro. Rabatten gis i sin helhet til alle Mitsubishi modeller. I tillegg er "Intro Edition" og "Intro Edition +" utstyret program for å berike til markedet. Den tidligere legger til den grunnleggende versjon av klima og audiosystem og sentrallås med fjernstyring. Plus-versjonen er at du fortsatt skinntrukket ratt og girkule, allerede nesten sløsing mange kromdetaljer, oppvarmede sidespeil og høydejusterbart passasjersetet på toppen. Høydepunktet er Smart link navigasjon eksklusivt med 6,5-tommers berøringsskjerm som har tørke og zoom-funksjon og smarttelefon tilkobling og Tom Tom kart.

Lagre er intet mer, det er også så vidt. På toppen av det gitt Mitsubishi siden 2015 fem års garanti på sine biler.

Tilbake til oversikt

Spesifikasjoner Mitsubishi Space Star 1.0 (1.2)

Lengde x bredde x høyde (m):3,80 x 1,69 x 1,51
Hjulavstand (m):2.5
motor:3-sylindret bensinmotor 999 (1193), cc
effekt:52 (59) kW / 71 (80) hestekrefter ved 6.000 U / min
. Maks dreiemoment:88 (106) Nm ved 5000 (4000) U / min
maksimal hastighet:172 (180) km / t
Akselerasjon 0-100 km / t:13.6 (11.7) sekunder.
Forbruk (gjennomsnittlig EU-standard):5,0 (4,8) liter
CO2-utslipp:96 g / km (Euro 6)
effektivitet:B
Egenvekt / nyttelast:920 kg / 370 kg (420)
Trunk størrelse:235-912 (209-881) l
Maks slepekapasitet .:(200 kg)
Svingradius:9,2 m
dekk:165/65 R14
Base Pris:9990 (14 290) Euro
Bookmark the permalink.