Test Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle – Den siste århundre

En av Honda Civic er definitivt: annerledes. Det begynner med den futuristiske utseende, den tilsvarende cockpit, og ender med den motor som løfter seg med varierende ventilinnstilling mot utviklingen av turbo tvungen induksjon.

optikk

Test Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - Den siste århundre

Så sporty som Civic er tilgjengelig, er 1,8 i-VTEC ikke.
Copyright: auto.de

Honda Civic jeg kom hit til test fungerer som falt ut av tiden. Tidligere kan utvendig styling og cockpit har virket futuristisk, nå arbeidet gir Civic med meg den samme følelsen som et resultat av "Star Trek: The Next Generation"; så har derfor på den tiden presenteres fremtiden. Men mens Picard og Co flimret for 27 år siden for første gang på den lille skjermen, ser Honda Civic bare siden 2006 som dette, som det ser ut i dag. Fra utsiden, ble den niende generasjonen uskadelig tross alt, noe som gjør de tidligere kontinuerlige lys enheter på bakre og fremre ganske konvensjonelt. Så Civic, samtidig som svært forskjellig fra resten, men verdt å se.

interiør

I motsetning til interiøret. Selv om du skjønner at Honda er forpliktet til brukervennlighet i dagens modeller, men uvanlige utseende tilslører dette. For mange annonser og for mange forskjellige former og farger bare forvirre for mye til Honda nykommeren, som også kan forklare veldig håndterbare salg. Fordi etter alt det som er et ordtak? Bonden beveger seg ikke, han vet ikke. Eller noe sånt &# 8230; Derfor, de samme gamle tyske modeller selger så godt, der en generasjon ser ut som en mild ansiktsløftning av det foregående.

Test Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - Den siste århundre

Ser og følelsen av cockpiten er ikke lenger hensiktsmessig.
Copyright: auto.de

Det gjør alle andre øyekast ganske mye i cockpiten på Honda Civic forstand. Den store buede skjerm på dashbordet er hastigheten ca. digitalt vist. Fordi annonsen ble så langt fortrengt oppover, må utsikten bli knapt tatt av veien. En head-up skjerm ville være unødvendig. Den fargerike lys stripe rett ved siden av den endres avhengig av kjørestil, fargen grønn ( "eksemplarisk økonomisk kjøring") - til dyp rød ( "gamle bly foten!"). Selv om bord datamaskin, som ellers presset et sted mellom speedometer og turteller, er funnet igjen. Om det var nødvendig snarest, de runde instrumenter med blå skalaer, hvite tall og symboler i rødt, hvitt og grønn løype er diskutabelt.

Platzangbeot

For dette, Honda Civic Square, og selv der det ikke engang får andre produsenter til tankene. Dermed kan sete for den bakre benken kan brettes opp, gjør nok plass til to sykler som påløper hvis du har fjernet forhjulene. Likevel, som står i baksiden av Honda Civic - bak en ikke ubetydelig lesses - 467 liter oppbevaringsplass er tilgjengelig; Top-verdi i kompaktklassen. Hvis du kaster baksiden av bakre benk klassiske å passe totalt 1.378 liter i fem-dørs Civic.

kjørbarhet

Test Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - Den siste århundre

Geniale: Magic Seats
Copyright: auto.de

Den 1,8-liters i-VTEC bensinmotor i teksten min bil passer perfekt med mitt inntrykk av interiøret. For mens hele verden er i fare for nedbemanning og forsert ventilasjon, hvor de første tre-sylindrede turboer er selv i business class i vingene, kan Honda fortsetter å puste fritt Civic. I sin 1,8 liters motor, den japanske avhengige variable ventilkontroll i stedet for en turbo. Som et resultat, bør motoren teoretisk krever mindre vedlikehold (som i 14 dager var egentlig ikke testet) og selv være i kraftutfoldelse. I tillegg vil motoren lavere topp etterspørsel må ha når det gjelder tid ordentlig til poenget. Faktisk, utvikler imidlertid bensinmotor sin kraft ganske harmonisk, dens maksimale oppnås bare ved 4300 omdr / min

Likevel Civic gjør en stor bensinmotor dynamisk drevet ganske morsomt. For mens den japanske skyve med 132 kg tyngre diesel under panseret i trange hjørner i stedet for forhjulene, bensinmotoren føles mye mer smidig. Chassiset gjør en god jobb her, og også de fem-dørs ville se bra ut på den adaptive sjokk fra kombinasjonen. Vanligvis Honda bør slå noen skruer slik at veteran japanske ikke for mye blir tatt bak. Fordi konkurransen i kompaktklassen er hardere enn noensinne. Og mens mange konkurrenter skinne med moderne teknologi og optikk, ser Honda Civic litt igjen fra forrige århundre.

Spesifikasjoner Honda Civic 1.8i-VTEC

Fem-dørs kompakt bil
Lengde / bredde / høyde (m):4,32 / 1,77 / 1,47
Hjulavstand (m): 2,60
motor:Fire-sylindrede rekkebensinmotor
forskyvning:1798 cc
makt:104 kW / 142 hk ved 6500 U / min.
max. moment:174 Nm ved 4300 omdr / min
toppfart:215 km / t
akselerasjon 0-100 km / t:9,6 s
Test-forbruk:7,5 l / 100 km
Forbruk Produsent:6.1 l / 100 km
CO2 Produsent:145 g / km
Utslippsstandard:EURO 5
Energiklasse:D
Vekt / nyttelast
Tomvekt:1336 kg
. Bruttovekt:1750 kg
nyttelast:414 kg
Boot kapasitet:467 &# 8211; 1368 l
Grunnprisfra 16,950 euro
Pris testbil:30,550 €
Estimert kostnad per år
skatt:106,00 euro
drivstoff:1767.00 €
avskrivninger:4582.50 €
Totale årlige kostnader:   6455.50 €
* Kostnadene per år består av drivstoffkostnader, veiavgift, tilregnede verdi tap (15 prosent p A.).
** Drivstoffkostnader på 1,55 euro / liter super bensin og en årlig kjørelengde på 15.000 kilometer
Bookmark the permalink.