Test Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D 4WD: Føler ikke Van?

Du vet spontant, som er den mest suksessfulle plug-in hybridbil i Tyskland? Det kommer fra Japan, spesielt fra Mitsubishi, og er Outlander. Som det er fortsatt vel som bensin og diesel.

Likevel tilbudet forblir behagelig overkommelig, fordi for hver stasjon er det bare ett effekttrinn, som i begge tilfeller med 110 kW / 150 hk er også fortsatt den samme. Vi kjørte 2,2 Di-D-4-hjulsdrift, hvor kapasiteten er nærmere til 2,3 liter.

Mitsubishi Outlander.

Mitsubishi Outlander.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Mitsubishi

Facelift for 2016

Serien har blitt redesignet for dette året. Av de om lag 100 endringer, spesielt den nye frontdesign og spesielt boomerang-formede chrome bar på hver side av den modifiserte støtfanger slående. tilbake og SUV bidrar nå litt mer glans. Alt i alt, skjer både edel og dynamisk på Outlander.
Interiøret har også blitt oppgradert. å se fint er innskudd på dashbordet og dør interiør som trolig vil huske korn av bambus. Det er også et lite piano. men ellers går den til noe mer rustikk tross ansiktsløftning. Dette gjelder spesielt for ganske nøytrale designet midtkonsollen. Der vil du også finne på knappen for valg av firehjulsdrift, med oss ​​har mye bedre likt dreieknappen fra forrige generasjon, det var i stand til å se hvor hjulet roterer mens nøkkelen ikke avsløre noe, men bare Bordcomputeranziege men like. Tre modi: Eco modus (bakaksel aktiveres kun når det er nødvendig), permanent firehjulsdrift og kjøring med differensialsperre på bakken.

stasjonen

Etter en pause for diesel hopper til trykket på startknappen. De seks-trinns automatisk (1800 Euro kostnad) skifter gir behagelig mykt og reagerer raskt til gass kommandoene som er nødvendige kan kobles inn manuelt via girtaster. Outlander også opphisset av en eksakt styring og komfortabel fjæring med ikke fastere demping. I forhold til assistansesystemer Mitsubishi tilbyr en pakke. Det inkluderer for 1400 euro, en adaptiv cruise control og en Kollisjonsvarsling med bremsene og en filbyttevarsel system som fungerer relativt pålitelig, men logger litt sent etter vår mening.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander
Copyright: Auto-Medienportal.Net

interiør

En av de store styrkene til Outlander er hans plass. Dermed kan passasjerene klager om mangel verken knappen eller kne rom eller for kort benstøttene på andre rad. Selv med outworked tilbake benk - det har et justeringsområde på 25 centimeter - det er fortsatt for kommod. Eng er imidlertid i serie tre, som er montert som standard med diesel (bensinmotor er bare tilgjengelig med fem seter). De to ekstra setene egentlig er bare bra som en kortsiktig nødhjelp, men står for den store variasjonen i den japanske. Det er ikke engang så mye den høye vinklet kne eller benet, men fremfor alt den mangel på høyde for hodet, som er i størrelsesorden av bakluken braketten, krever avkall. Bagasjen er naturligvis uavhengig av en nesten 1,70 m lange lasteflate og mer enn 1754 liter lagringsvolum er tilgjengelig for når det er nødvendig.

Outlander har også relativt store vinduer, som nå ikke lenger er en selvfølge. Selv tredje sidevinduene bak C-stolpen tillater tross tykk D-stolpen ved manøvrering helt annet utseende diagonalt bak. I alle fall kjøretøyets dimensjoner når det går inn i eller forlater en parkeringsplass kan anslås relativt godt.

Konklusjon: Outlander, forresten, ikke bærer den type plate, men som modellnavn Land Rover Discovery på panseret, er en av de SUVer som er anbefalt som et alternativ for de som leter etter plass og fleksibilitet, der en varebil, men svært bilde av familiens bil fester seg. Og fem års garanti, er det også. (Ampnet / jri)

Spesifikasjoner Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D 4WD Aut.

Lengde x bredde x høyde (m):4,70 x 1,81 x 1,68
motor:4-cyl diesel, turbo, 2268 cm '
effekt:110 kW / 150 hk ved 3500 U / min
. Maks dreiemoment:360 Nm ved 1500 til 2750 omdr / min
ECE forbruk:5,8 liter
CO2-utslipp:154 g / km (Euro 6)
effektivitet:B
maksimal hastighet:190 km / t
Akselerasjon fra 0 til 100 km / t:11,6 sek.
Egenvekt / nyttelast:min. 1,736 kg / maks. 524 kg
Trunk størrelse: 145-1754 l
Maks slepekapasitet .:2000 kg
Svingradius:10,6 m
dekk:225/55 R18
Pris:35,290 €
Bookmark the permalink.