Testna Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle – zadnji stoletja

Eden od Honde Civic je vsekakor: drugačna. Ta se začne s futuristično videz, ujemanja pilotski kabini, in se konča z motorjem, ki se dvigne z variabilnim krmiljenjem ventilov proti trendu uvajanja turbo prisiljeni.

optika

Testna Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - zadnji stoletja

Kot je športen kot Civic voljo je 1,8 i-VTEC ni.
Copyright: auto.de

Honda Civic sem prišel na test deluje kot padel iz časa. Prej, lahko zunanja styling in kokpit je zdelo futuristično, zdaj delo daje Civic z mano enak občutek, kot posledica "Star Trek: The Next Generation"; tako da so se zato v tem času predstavil prihodnost. Toda medtem ko Picard in Co zaplapolal pred 27 leti prvič na malem zaslonu, Honda Civic vidi šele od leta 2006, kot je ta, kot je videti danes. Od zunaj, je bila deveta generacija defused navsezadnje nekaj, kar se prej neprekinjene svetlobne enote na zadnji in sprednji strani precej konvencionalno. Torej, Civic, medtem ko še vedno zelo razlikuje od ostalih, ampak vredno ogleda.

notranjost

Za razliko od notranjosti. Kljub temu, da se zavedaš, da je Honda zavzema za enostavno uporabo v trenutnih modelov, toda nenavaden videz zakriva to. Preveč oglasi in preveč različnih oblik in barv preprosto zmesti preveč Honda novinca, ki bi lahko pojasnili tudi zelo obvladljive prodaje. Ker navsezadnje, kaj je pravi? Kmet se ne premika, da ne ve. Ali nekaj takega &# 8230; Torej, isti stari nemški modeli prodajajo tako dobro, v kateri generacije izgleda kot blagi facelift na navedeno.

Testna Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - zadnji stoletja

Poglej in občutek kokpita niso več primerne.
Copyright: auto.de

Vse se naredi drugi pogled precej v kokpitu Honda Civic smislu. Velik ukrivljen zaslon na armaturni plošči, je približno digitalno prikazana hitrost. Ker je bil oglas doslej premakne navzgor, mora biti pogled je težko sprejeti s ceste. Zaslon head-up bi bila nepotrebna. Barvita Lučka tik ob njem se spreminja glede na slog vožnje, barva zelena ( "zgledno ekonomično vožnjo") - na temno rdeče ( "stari svinec noga!"). Tudi računalnik na krovu, ki je sicer nekje stisnjena med merilnika hitrosti in vrtljajev, je spet našel. Ali je bilo potrebno nujno, okrogli instrumenti z modrimi lestvic, belimi številkami in simboli v rdeči, beli in zeleni rok je vprašljiva.

Platzangbeot

Za to je Honda Civic Square, in tudi če to sploh ni dobil drugih proizvajalcev na misel. Tako lahko sedež na zadnji klopi se zloži, kar dovolj prostora za dve kolesi, ki nastanejo, če ste odstranili sprednja kolesa. Kljub temu, ki je stal v zadnji Honda Civic - za nezanemarljiv nakladalni rob - 467 litrov prostora za shranjevanje je na voljo; Top vrednost v kompaktnem razredu. Če zložite nazaj classic zadnji klopi, da se prilega skupaj 1.378 litrov v petvratnega Civica.

Vozne lastnosti

Testna Honda Civic 1,8 i-VTEC Lifestyle - zadnji stoletja

Iznajdljiv: Čarobna Sedeži
Copyright: auto.de

1,8-litrski i-VTEC bencinski motor v svojem besedilnem avtomobila popolnoma ujema z mojim vtis notranjosti. Za medtem ko je ves svet, je v nevarnosti, krčenju in prisilnega prezračevanja, kjer so prva tri-valjni Turbos tudi v poslovnem razredu v krilih, lahko Honda še naprej svobodno dihati Civic. V svojem 1,8-litrski motor, japonski zanašajo na spremenljivo ventilov namesto turbo. Kot rezultat, je treba motor teoretično zahtevajo manj vzdrževanja (ki v 14 dneh ni bilo res preizkušen) in celo v dobavi električne energije. Poleg tega bi se motor nižji vrh povpraševanje imeti, ko je pravilno pride čas do točke. V resnici pa je bencinski motor razvije svojo moč precej harmonično, njegova najvišja dosežena le pri 4300 vrt / min

Kljub temu, Civic naredi velik bencinski motor dinamično vozi precej zabavno. Za medtem ko Japonci potiska s 132 kg težji dizla pod pokrovom v ostrih ovinkih, ne pa na prednjih kolesih, bencinski motor počuti veliko bolj okreten. Podvozje pa dobro delo tukaj, in bi tudi petvratni videti dobro na prilagodljivo šok iz kombinacije. Na splošno naj bi Honda obrniti nekaj vijakov, tako da je veteran Japonci ne preveč dobi vse za sabo. Ker je konkurenca v kompaktnem razredu bolj kot kdaj koli prej. In medtem ko mnogi konkurenti svetijo s sodobno tehnologijo in optiko, Honda Civic izgleda malo, ki je ostala od prejšnjega stoletja.

Specifikacije Honda Civic 1.8i-VTEC

Petvratni kompaktni avtomobil
Dolžina / širina / višina (m):4,32 / 1,77 / 1,47
medosna razdalja (m): 2.60
motor:Štiri-cilinder v vrstici bencinski motor
premik:1798 cc
moč:104 kW / 142 KM pri 6.500 U / min.
max. navor:174 Nm pri 4300 vrt / min
največja hitrost:215 km / h
pospešek 0-100 km / h:9.6 s
Poskusov Poraba:7,5 l / 100 km
Poraba Proizvajalec:6,1 l / 100 km
CO2 Proizvajalec:145 g / km
emisijski standard:EURO 5
Razred energetske učinkovitosti:D
Teža / nosilnost
Prazna teža:1336 kg
. Bruto teža:1750 kg
nosilnost:414 kg
prtljažnika:467 &# 8211; 1368 l
osnovna cenaod 16.950 EUR
Cena avto test:30,550 €
Predvideni stroški na leto
davek:106,00 evra
gorivo:1767.00 €
Amortizacija:4582.50 €
Skupni letni stroški:   6455.50 €
* Stroški na leto so sestavljeni iz stroškov za gorivo, cestne takse, izguba pripisana vrednost (15 odstotkov p. A.)
** Stroški goriva na 1,55 EUR / liter super bencina in letno prevoženih 15.000 kilometrov
Bookmark the permalink.