Fahrbericht Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge: Ali je vedno biti Premium?

Če to ni vojna napoved: Več kot 5000 evrov med izvršilno ceno kombinacije Fiat Tipo in Golf Variant. Seveda pa obstajajo tudi druge razlike, vendar je vredno dejstvo, da je vsota? Kdo mora gledati denarja naj bi tvegal tudi pogled na italijanski družinski avtomobil iz Turčije.

Fiat Tipo: Kombi, brez premije tesnila za najboljšo ceno

Fiat Tipo kombinacija.

Fiat Tipo kombinacija.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Axel avtobusi

To je bilo približno 22 let, odkar valjano zadnja Fiat Tipo imenovan za kupce. Z oživitvijo slavnega imena modela italijanskega podjetja se zdaj začenja svojo napad na kompaktnem razredu. In seveda vemo, v Torinu, kar je pomembno a cenovno občutljive kupce. Praktično in ekonomično vozilo mora biti, da imajo ustrezno opremo in na vrhu, da bo veliko prtljage. Oblikovanje in trikov? Za brezplačno! Domnevna pečat kakovosti "premium" je iskreno skrb manj.

Njegove kvalitete kot koristen spremljevalec skozi dan se lahko izkaže v tem preskusu, ki Tipo 120 KM dizelskim motorjem. 1,6-litrski štirivaljnik je dokazala svojo stabilnost in zadovoljstvo tudi pri nekaterih drugih modelih skupine. Z 320 Nm največjega navora obljubi proizvajalcu približno 1.400 kilogram modelu s petimi vrati s primerno oskrbo temperamenta.

Ne spektakularno, vendar zelo prijeten na zunanjosti je svetoval. Sprednji ima samozavestna je širok in zapečatena s črnimi plastičnimi rešetko diamantov je nobeden od majhnih avtomobilov skromnosti, ki je bil dolga leta zaščitni znak Fiat izdelkov. Črno pobarvan B-stebriček in razdeljena na štiri odseke okna razteza silhueto, rep z deljeno zadnje luči bi lahko enako dobro prihajajo iz kombinacije azijskega porekla. Nakladalni rob je prijeten nizka 65 centimetrov in loputa odpira jasen višine 1,87 metra.

Ogrožanja o kakovosti &# 8211; vendar z velikim prtljažnik

Fiat Tipo kombinacija.

Fiat Tipo kombinacija.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Fiat

Želja, da bi morali začeti tipo z nagrado v svojem drugem življenju, kokpit odraža. Čeprav je bilo načrtovano, usklajeno in praktična, uporaba velikih plastičnih delov, vendar je bilo očitno, da ne bo treba izogibati zaradi stroškov. V zvezi z obdelavo in zaznane kakovosti, ki je korak naprej nedvomno uspelo, čeprav tu in tam za izboljšave je še vedno mogoče videti. Sponka za prednjima sedežema, je tako zelo smiselno, da se center naslon za roko ovira pot tja. Police - za družinski avtomobil velikega pomena - so velike. držala za steklenice v vratih so na mestu, s 1,5-litrskih zabojnikov, vendar preobremenjeni. To nima sedeže bočno stabilnostjo, komaj opazen, saj se Tipo ne mika, da bi lov del krivulje.

Kje lahko še vedno shranite majhne količine, Fiat prikazuje pokrov rezervoarja. Tako kot so se že izvaja Ford že nekaj časa, je za vrati, brez dodatnega zaklepanje več. Štiri vrata so velika velika in na široko odprta, tako da je prvi korak je enostavno. Ni čisto tako prostoren kot spredaj je prostor v zadnjem delu, vendar se ne razlikuje od tiste v tekmovanju. Obstaja veliko komolcev in prostora za kolena odraslih je sprejemljiva.

Kdo jih vidi bližje trupu bodo morali zavedati, da je odstranitev in namestitev pokrova prtljažnika traja včasih nekaj hakelig. Če slepi s poti, strahotno dovzetni prevoz pladenj je viden. Z 550 litri (s petimi sedeži projektiranja) je med največjimi v segmentu. Zadnje naslonjala so v razmerju 40: 60, deljen in sedežne blazine ločeno zložljiva. Z nekaj preprostimi koraki ustvariti 1,60 metra dolg tovorni prostor s popolnoma ravnim dnom. Bil je med blatniki noge na široko in ima do 1.650 litrov. Koristna vsebina je takšna, da lahko pet potniki še vedno nosijo okoli 100 kg prtljage. Pod dnom prtljažnika je še vedno prostor za drobnarije.

Fiat Tipo opira na visoko stopnjo udobja in brez nepotrebne opreme

Fiat Tipo kombinacija.

Fiat Tipo kombinacija.
Copyright: Fiat

Ko je Tipo najbolj udobno opremo za "Lounge" in prinaša tovarne naslednje podatke z: lita platišča velikosti 16 palcev, avtomatsko klimatsko napravo z mikrofiltru, touchscreen radio s 7-palčnim zaslonom, USB in AUX vtičnico, svetlo in senzorjem za dež, meglenk zavijanju luč, centralno zaklepanje, električni pomik stekel, hitrost-nadzorni sistem, prednji srednji naslon za roke, 12-voltna vtičnica v prtljažniku in notranje-samodejno zatemnitev ogledala.

Testni avto je bil na voljo z usnjenim oblazinjenjem (+ 990 evrov), zadnji parkirni senzorji, navigacijski sistem in vzvratno kamero (skupaj 1.990 evrov) in mesta v sili za pomoč pri zaviranju, omejevalnik hitrosti in adaptive cruise control (dodati. 600 evrov), pod pogojem. Za 26,570 evrov, potem imate precej vsi na krovu, kaj se bo cenik nosi, ker je high-tech Huberei drug proizvajalec kompaktnih avtomobilov ne Fiat. Niti LED žarometi celo električni sedeži so na voljo, Adaptivdämpfer bodisi.

Pri prenosu električne energije pa ne smemo se zadovoljiti le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom je. Medtem, dvojno sklopko je na voljo. Priročnik polje je čist prevodi, teče gladko, po ulicah in gre tudi z dizelskim motorjem 1,6-litrski. Ko je pospešitev povečanje navora jasno opazen v drugi in tretji prestavi, je raven hrupa je zelo omejena. Do šesto prestavo je štirivaljni prede tiho visoka, hrup vetra je prevladujoča in največja hitrost ne zanima res eno. Samo 191 km / h (meritev GPS), so bili tam v testnem avtu devet kilometrov na uro manj od obrazcu obljubil.

To je realnost nima kaj obljubljajo specifikacije, vemo več od porabe goriva. In ki predpostavlja, da 3,7 litra, ki doseže 100 kilometrov v vsakdanjem življenju, verjetno verjame tudi še v Božička. Dva litra več je bilo tam v tem testno vožnjo. To se sliši kot veliko, vendar perspektive, ko odprete drug račun: S seznama ceno 21,450 evrov je Tipo je točno 4.625 evro pod primerljivim motorjem Golf Variant. Po ukinitvi tega zneska v gorivu okoli, bi prišli do malo italijansko približno dvakrat po vsem svetu.

Zaključek: "kruh in maslo avto" ni več umazana beseda, še posebej ne takrat, ko je bilo to smiselno, praktičen in vsestranski kot kombinacija Tipo. Tudi če avto ne more izpolniti vseh potreb, kljub temu nudi dobro vrednost za denar, privlačna vozne zmogljivosti in visoko stopnjo udobja.

Tehnični podatki Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge

Dolžina x širina x višina (m)4,57 x 1,79 x 1,51
medosna razdalja (m)2.64
motorR4 turbo dizel, 1598 ccm
moč88 kW / 120 KM pri 3750 U / min
Max. Navor320 Nm pri 1750 vrt / min
največja hitrost200 km / h
Pospešek od 0 do 100 km / h10.1 sek
ECE povprečna poraba3.7 litra
poraba preizkus5.7 litra
 učinkovitost A +
 emisije CO2 98 g / km (evro 6)
 Masa praznega vozila / tovora minuta 1395 kg / maks. 475 kg
 prtljažnika 550-1650 litrov
 osnovna cena 21,450 €
Testna cena avtomobila26,570 €
Bookmark the permalink.