Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude

Ingo Koecher &# 8212; optimizacija stroškov igra pomembno vlogo v vseh proizvajalcev. Torej, vsak proizvajalec avtomobilov ima svoj komplet, ki temelji na enakem ogrodju vedno z različnih konstrukcij novih modelov. S kompaktno kombi Evalia Nissan predstavil svoj najnovejši modela. Avto temelji na platformi B, ki je že nameščen v Nissan Juke Skupine.

Onstran vseh Premium Attitude

Premium ali ne, obstaja kar nekaj ljudi, ki preprosto potrebujejo avto. To je zanesljiv, prostoren in cenovno niso v dimenzijami, pol samostojna hiša. preprosto ustavi le en avto, nič več in nič manj.

To je s to zahtevo se začne Nissan S svojo kompaktno kombi Evalia. Tu pa so Japonci še en korak naprej in vprašati, zakaj je naslov "družinski avto", sinonim je danes z avtomobilom, ki ima malo več ponuditi kot le štiri kolesa in volan. Z bo Evalia nasprotovati v segmentu cenovno družinskih avtomobilov Nissan je to "osiromašenje". Tako je kompakten van, opremljena začne z 81 kW / 110 KM bencin, na 19,480 EUR. Jasno kot cena je tudi seznam možnosti. Na kateri navigacijski in multimedijski paket Nissan Connect Najdi USB, iPod in Bluetooth vmesnik Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude

Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude
Copyright: auto.de

kot tudi tempomat in hitrost, dva enojna sedeža za zlaganje tretjo vrsto sedežev in ločeno prezračevanje za 800 evrov in kovinsko barvo za 350 evrov dodatnih. da je bil&# 8217; y.

pogonskega sklopa & oprema

Serija vključuje servo volan, elektronski program stabilnosti ESP, ABS proti blokiranju koles, šest zračnih blazin, drsna zadaj na obeh straneh, kot tudi klimatsko napravo in centralno zaklepanje. Pod pokrovom, inline štirivaljni motorji. Za izbiro 1,6-litrski bencinski motor naš testni avto so 81 kW / 110 KM z ročnim petstopenjskim menjalnikom, kakor tudi dve 1,5-litrski turbodizelski motor s 66 kW / 90 KM in 81 kW / 110 KM z ročnim pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

vožnja

Njene korenine do gonilna sila NV200 Nissan Evalia ne zanika. Kljub temu, kažejo razlike kot nadgrajen z aluminijasto bar rešetka za, okna pisave na bok in vrata prtljažnika, ki je kompakten van serije in ne van. Podroben delo nadaljuje tudi v notranjosti. Medtem ko je NV200 izpolnjuje vse funkcionalne zahteve, sredinsko konzolo armaturne plošče in vrat z aplikacijami treba nadgraditi v videzom aluminija na Evalia. Poleg tega je trikraki volan obdana z prav tako izvaja v aluminijasti videz zaponko.

Vsestranski vidljivost v japonščini je dobra za vse sedeže. Prijetno je nekoliko dvignjen položaj sedenja. V povezavi s kompaktnimi dimenzijami 4.400 mm in 1.695 mm v širino rahlo Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude

Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude
Copyright: auto.de

Ravnanje v urbanih bivalnih okolij zagotovljen. Poleg tega je prilagodljiva notranjost je enaka za vse vsakdanje situacije. Z zelo malo truda, se je obseg nakladanje, da se s preklopom in krat naprej za zadnji sedež na klopi od 900 do največ 3100 litrov razširi. V tovora, vendar pa je treba zagotoviti, da je največ 490 kg, ne bo presežena. Od Van konceptu, nosilnost je podpovprečno nizka. Ker tudi s sedmimi potniki à 70 kg teže ni več prostora za prtljago.

Vgrajena je bil naš avto test z edino bencinskim motorjem. In-liniji štirivaljnik s 81 kW / 110 KM smo spojili z ročnim petstopenjskim menjalnikom. V mestnih mejah bencina pod pogojem zadostne zmogljivosti. Dana, sprinti zato ni mogoče, ker je treba povprečno območje vrtljajev nato hitro zapusti navzgor. To pa bo neizogibno vodilo do višje od povprečne porabe. Ampak bodimo pošteni: Kdo vas prosim biti Nissan Evalia določa, da ko je sla v svoji vedro sedež za surovo pritisk? Tu Nissan ponuja GT-R, auto.de poročali o borec jet ceste.

Ampak nazaj na družinskega kombija. Med Evalia je zelo dober podatek v mestu, bi pričakovali malce več moči za izlete na smučeh, še posebej želel za šesto prestavo. Ker so Japonci se začne s petimi prestavami hitro na delo izven srednjem območju vrtljajev. Odpravljanje tukaj ponuja dizel s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Poleg izpopolnitev porabe iger Pri nakupu avtomobila vedno pomembnejšo vlogo. Še posebej, če se je, da je družinsko vozilo. Za nekega ne vozi na Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude

Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude
Copyright: auto.de

treba gledati, ampak priti od točke A do B. In bar vse premija odnos, vendar je vedno gojijo stroške v mislih.

poraba temo

Nissan je poraba Evalia v povprečju 7,3 litrov na 100 kilometrov. Ta vrednost ne bomo dosegli. V obrambi je treba opozoriti, da je zima opravila svoj del za potiskanje nekaj na porabo zraka. Za to ni več nobena skrivnost, da je toplotna stane. Toda tudi če bi bil sedeži obeh sprednjih sedežev za največ in optimalna je tudi vzeti ven iz ogrevanja, je treba porabo 9,8 litra na 100 kilometrov, ki ga določimo biti nekoliko nižje. Še posebej, ker smo se preselili avto za svoj namen in njegova prazna teža 1.490 kg z običajne kompaktnega avtomobila à la Toyota Auris in Hyundai i30.

Tu je Nissan Evalia ni mogel prepričati. Na tej točki je videti auto.de zaostanke. Ker ima ciljna skupina posebnih stroškov, predvsem poraba in vzdrževanje, v mislih. In 2.5 Poraba litra na 100 kilometrov, ne da bi, po naši oceni.

Zaključek

Nissan sama dodeli Evalia svojo komercialno delitev vozila. Vendar pa proizvajalec ne pnevmatiko, ki pripada kompaktnih kombi kupe značilnosti avtomobilov. Na primer, enostavna uporaba zaradi kompaktne Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude

Testna Nissan Evalia 1,6 Poceni družinski avtomobil izven današnji Premium Attitude
Copyright: auto.de

Mere ali vozniško izkušnjo, ki je ne "bussig", ampak "kompaktig" Nissan jo imenuje avtomobilov, kot so, bodisi. auto.de gre pri v vseh pogledih: v posebej zasluži naziv "Ugodne Družina Car" Nissan Evalia v našem mnenju upravičeno. Tu so japonske romps na trgu med državo Peugeot Tepee ali Fiat Doblo, ki jo poskušajo kot Nissan povezati Vankonzept s svetlo ravnanje avtomobilov.

In kompaktni van ponuja veliko več kot le štiri kolesa in volan. Z Japonci, družina prejme vozilo večnamensko, tako kompakten kombi, ki si zasluži svoje ime. Tako se lahko fünfsitzig, kot navaden kompaktnih vozil v vsakdanjem vstavljanje. Nadgradili s sedmimi sedeži z dvema dodatnima posameznih sedežev v tretji vrsti, bo razširjena družina lažje prilagajanje in zadnji sedež zložen, lahko Evalia se hitro pretvori v polno tovornjak z malo truda. Torej v resnici vozilo večnamenska. In cel je še vedno po privlačni ceni.

Edina pomanjkljivost izgleda auto.de znatno povečanje porabe bencina singl serije. To bi moralo nekoliko poslabšalo, splošno navdušenje za prihodnje Evaliisti. In ne nazadnje, ker je v ciljni skupini, je še posebej cenovno občutljive segmenta. Na vseh drugih področjih auto.de pa Nissan Evalia ocenjeno z dobro.


ocena &# 8211;
Nissan Evalia 1.6


zunanja oblika2.1
Notranje oblikovanje2.1
multimedia2.1
navigacija2.2
vožnja2.3
  
Stroški na leto * 
  
Nakup Test cena vozila21,330.00 €
Stroški goriva **2263.80 €
davki150,00 Euro
amortizacija3199.50 €
Skupni letni stroški:   
5613.30 €
  
Rezultati testov / Končna oznaka:  
2.3
  

* Stroški na leto so sestavljeni iz stroškov za gorivo, cestne takse, izguba pripisana vrednost (15 odstotkov p. A.)
** Stroški goriva na 1,54 EUR / liter E10-premium bencina in letno prevoženih kilometrov 15.000 kilometrov

Tehnični podatki Nissan Evalia 1.6
  
pet ali sedem sedeži Van kompaktni razred, drsna zadaj na obeh straneh, pogon na sprednja kolesa
  
Dolžina / širina / višina:4400 mm / 1695 mm / 1850 mm
medosna razdalja:2725 mm
  
motorIn-line štiri valja
premik:1598 cc
moč:81 kW / 110 KM pri 6.000 obratih na minuto
max. navor:153 Nm pri 4.400 vrtljajih na minuto
največja hitrost:165 km / h
  
poraba 
Test (Povprečna):9,8 l / 100 km
preskušanje Emisije CO2:297,7 g / km
Proizvajalec Poraba informacije:7.3 l / 100 km
Proizvajalec emisije specifikacije CO2:169 g / km
emisijski standard:euro 5
  
oprema
(Izbor Series):
šest zračnih blazin, elektronski program stabilnosti ESP, protiblokirni zavorni sistem ABS, servo volan, zadnja drsna vrata na obeh straneh, klimatska naprava, centralno zaklepanje
  
Teža / nosilnost 
Prazna teža:1490 kg (kot sedmimi sedeži)
. Bruto teža:1980 kg
nosilnost:490 kg
teža prikolice zavrta:1100 kg
teža prikolice neprivezan:640 kg
Dovoljena masa nos .:44 kg
Dovoljena obremenitev strehe .:100 kg
prtljažnika:900-3100 l
  
cene 
Osnovni model:od 19,480 EUR (vklj. 19-odstotni DDV.)
avto test:21,330 EUR (vklj. 19 odstotkov DDV.)
top model:od 21,870 EUR (vklj. 19-odstotni DDV.)
Bookmark the permalink.