Preskus Ford Focus EcoBoost – 1,0-litrski topovski

Minilo je že kar nekaj let, odkar sem nazadnje imel zadovoljstvo časa s Ford Fiesto. Medtem, veliko se je zgodilo, je malo Köln dobil facelift in novo &# 8211; priznani tri-valjni na krovu. Razlogi so dovolj bolj tako še enkrat vzeti Ford Fiesta-krat na prsih.

Z uvedboTestna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

sedanja generacija modela Fiesta je na majhnem avtomobilu prava paša za oči Ford. Tanko razmerja, to sassy barve. Za Facelift Ford Fiesta to spet oster in zgrešil serije Fiesta videz športnega Ford Focus ST. Jasno, da je Fiesta njegova nohte v "Race Red" in skrajno. Nasprotuje na prvi pogled, razpon motor 65 &# 8211; 125 KM obroba videz gutbürgerlich &# 8211; od 182 KM Fiesta ST narazen krat. Za tiste, ki tega ne želijo povsem športen &# 8211; in najbolj zlasti na pet vrat vrednost &# 8211; ima 1,0-litrski tri-valjni Eco spodbudo bogato z 125 KM. In ravno pelje v svoj avto test.

Nič se ni spremenilo

V notranjosti ima sam Fiesta za facelift &# 8211; najmanj prepoznavna &# 8211; nič spremenilo. Še vedno ni jasno, je Sony radio z množico gumbov in (zdaj) preveč majhen zaslon na krovu. Tehnično je to &# 8211; Odvisno od opreme &# 8211;Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

Vendar pa je zdaj opremljen z glasovno aktivira komunikacijsko tehnologijo Ford SYNC tehnologije. Skupaj z mobilnim telefonom Bluetooth, tako da že imate v sili asistenta na krovu in se lahko udobno lastno glasbeno knjižnico ali internetni radio tok preko presenetljivo dober sistem vozila. Prostor je primeren v majhni Fiesta razreda, le indeks nazaj je precej omejena z majhno zadnje okno. Kompaktne dimenzije, ampak res moram po kratkem tudi opremljeno vzvratno kamero pravzaprav ni več.

Vozne lastnosti

Toliko za dokaj preprosto, vendar funkcionalno notranjost. Precej napet sem bil Ford Focus na vgrajenem 1,0-litrski EcoBoost s 125 KM. Za dvojno nad &# 8222; motor leta&# 8220; Bral sem veliko dobrih in le nekaj minut navzdol poudarkom. V obsežni vikend v treh valja mora sedaj pokazati, kaj je mogoče, kar me zanima predvsem, kot je zmanjšanje števila zaposlenih za Ford vpliva na porabo. Za veliko malih Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

Agregat dejanje hitro preobremenjeni in so tako hitro iz "peni ščipalec" v "Saufkuh". Petek grem po službi ob 17:30 pisarni in sedli na kolo Fiesta. S ključem v žepu, lahko vrata majhnega avtomobila se lahko odpre s pritiskom na gumb na ročaju voznikovih vrat in ga ponovno zaklene. Tudi po tem se lahko ostanejo v žepu tipko, saj bo Fiesta začeti tudi brez ključa s pritiskom na gumb.

Enota se sliši kruto, kot bi pričakovali od štirivaljni. Neprijeten buzz nekatere druge tri-valjni Ford, pa je ga izgnali. Na tretjem semaforju, ustavi motor Ford Fiesta doseže delovno temperaturo in se komaj sliši. Poraba se je na krovu, je računalnik jasno prvotno navedeno v dvojnih številk po ponastavitvi &# 8211; Tipična Cold Začetek &# 8211; tudi hitro pade in gre po odhodu urbano območje še naprej upada. Tik pred avtoceste, je pristope s 4,7 litra na 100 km, celo standardno porabo, ki označuje Ford z 4,3 l / 100 km.

dinamične lastnostiTestna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

Sem se postaviti na pretok prometa in pospeševanje na priporočeno hitrost. Z 130 km / h sem Presti udobno v vikend prometa na A9 jugu. Ker se Fiesta izolirana za razred presenetljivo dobro pred hrupom od zunaj, ki je tudi nadpovprečno ozvočenje prihaja v Fiesta dober učinek. Po skoraj 80 kilometrov na avtocesti sem dal plašnice in checke kmalu poraba: 6,1 l / 100 km in čeprav sem potoval res udobno. Highway resnici ne zdi, da je Fiesta, še posebej zato, ker Ford Fiesta podaril le 5 tečajev. Čeprav so pravilno prevedeni, vendar bi 6. prestava za drsenje po Fiesta le bilo dobro, da se soočajo na avtocesti prehodov. Overland so 5 hodov, pa še več kot dovolj, da se premaknete Fiesta zmerno. Vsaj, če si hotel, saj. Ker na hitro obrnila S krivuljo sem odkril dinamične lastnosti malo Köln, ki je lahko svež zirkeln tudi po ozkih zavojev. Poleg tega je močan zvok večjedrni motor, ki prehaja skozi zvočni generator v notranjost Fieste.

Tako se mi zdi, sem vedno pri roki Jaz samo precej visoka obrnite Fiesta motor ob vsakem lokalnem izhodu in uživajte močan zvok, preden sem se prestavite v peto prestavo in na križarjenje na 100 km / h. Kljub temu pa je seveda zelo negativno vpliva na potrošnjo. zato je moje stanje po približno 160 km padec za 7,4 l / 100 km trezen. Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

Kot je zdaj, da gredo do 21. ure, vendar imam še vedno več kot 100 km razdalje, da gredo pred mano in A71 je popolnoma prazna, sem začasno zamenjam zeleno vest, in bi radi videli, kje so meje ležijo tri jeklenke. Torej kazalcev navzgor na vlaku, na levi in ​​mu dal.

Na strmem avtocesti, Fiesta je hitro napreduje. Ne samo, da sem presenečen, ampak tudi voznik vagona na postajo Mercedes E-Class, kot sem raje z renčati motorja pri skoraj 190 km / h mimo njega. Jaz sem navdušen. Tudi navzgor moč majhnega motorja, morajo biti tahometer igle doseže biti nad 170 km / h. Toda tudi pri teh visokih hitrostih Fiesta je miren sam, ostaja unfazed jih neravnih cestnih površinah in je zelo dobro na poti. Toliko moči, res ne bi mogla pričakovati, bencinski motor je 1,0-litrski.

Zaključek

Predvideti negativno: Škoda, da je facelift od Fiesta ni tako daleč šel že kupiti majhen avtomobil iz Kölna, novega infotainment sistema. Vožnja dinamiko Fiesta kaže toliko konkurentov zadnje luči, malo Köln je še vedno zelo utrujen, na cesti in zdelo preveč težko. Sem presenetilo 125-hp tri valja. Ko zamudno je bilo v mojem testu pričakuje, da bo nad normalno porabo. (6,1 l / 100 km, namesto 4,3 l / 100 km). Vendar pa krivi nepričakovano dinamiko, ki je razvil motor s primerno hitrostjo, skupaj spominja na 5-valjni v veliki brat Focus minulih dni z močnim zvokom. Šibka točka v mojem testu je bilo tako jasno človeški faktor. Ker imate svoje Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla

Testna Ford Fiesta EcoBoost - 1,0-litrski topovska krogla
Copyright: auto.de/Ford

Gasfuss malo bolje pod nadzorom, kot sem to storil, se lahko povprečna poraba še vedno svoboden tisk s 1,0 litra navzdol.

Moj zaključek priznanega podjetja: Precej bolj učinkovit kot tri-valjni želijo biti, on pa ne. Kljub temu, da je jasno, zakaj, da bi Ford začne dva krat naziv "Engine of the Year" enako. Ker za razliko od drugih dveh in treh valjev, Ford Fiesta je dejansko &# 8211; čeprav manjši &# 8211; priznavajo porabe goriva v odvisnosti od primerljivih štirimi cilindri. Dodaj, da je različica 125 KM tudi presenetljivo pikanten še poraba ne izrodi tudi z hitro vožnjo. Samo na avtocesti, motor je preveč žejen, ampak verjetno tudi zato, ker Ford Fiesta zavidati ne šesto prestavo tukaj. Poleg sveže dvignjenim Fiesta je pravi priporočilo, poleg tega pa zelo priročno.

Pregled Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

zunanja oblika

1.7

Notranje oblikovanje2.2
multimedia2,6
vožnja1.8
poraba2.2
  
Stroški na leto * 
  
Nakup Test cena vozila19,230 €
Stroški goriva **1.509,75Euro
davki20.00 evra
amortizacija2884.50 €
Skupni letni stroški:   
4414.25 €
  
Rezultati testov / Končna oznaka:  
1.7
  

* Stroški na leto so sestavljeni iz stroškov za gorivo, cestne takse, izguba pripisana vrednost (15 odstotkov p. A.)
** Stroški goriva na 1,65 EUR / liter super bencina in letno prevoženih 15.000 kilometrov

Tehnični Ford Focus 1.0 EcoBoost titanov

Pet vrat, petimi sedeži majhen avto
  
Dolžina / širina / višina (m):3,97 / 1,97 / 1,50
medosna razdalja (m): 
  
motor:Tri-valjni bencinski motor
premik:1,0 litra
moč:92 kW / 125 KM pri 6.000Umdrehungen na minuto
max. navor:170 Nm od 1400 &# 8211; 4500 vrt./min
največja hitrost:196 km / h
pospešek 0-100 km / h:9.4 s
  
Poskusov Poraba:6,1 l / 100 km
Poraba Proizvajalec:4,2 l / 100 km
CO2 Proizvajalec:99 g / km
emisijski standard:euro 5
Razred energetske učinkovitosti:B
  
oprema
(Izbor Series):
Protiblokirni zavorni sistem ABS z električnim. porazdelitev zavorne sile električno nastavljiva (EBD), ogledala in ogrevani, Berganfahrassistent, elektr. stabilizacijski program (ESP) z regulacijo zdrsa pogonskih koles (TCS), elektronski. Fensterhebr spredaj, centralno zaklepanje
  
Teža / nosilnost 
Prazna teža:1091 kg
. Bruto teža:1555 kg 
prtljažnika:295 &# 8211; 979 l
  
cenaod 8,850 €
Cena avto test:19,230 €
Bookmark the permalink.