Fahrbericht Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge: Har det alltid må være Premium?

Hvis dette ikke er en krigserklæring: Mer enn 5000 euro mellom innløsningskursen på en Fiat Tipo kombinasjon og en Golf Variant. Selvfølgelig, det er andre forskjeller, men er verdt det faktum at summen? Hvem trenger å se på det pengene skal også risikere en titt på italiensk familie bil som kommer fra Tyrkia.

Fiat Tipo: Kombi uten premie segl for beste pris

Fiat Tipo kombinasjon.

Fiat Tipo kombinasjon.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Axel busser

Det har vært ca 22 år siden sist en Fiat Tipo rullet kåret til kundene. Med gjenopplivingen av den berømte modellnavnet italienske selskapet lanserer nå sitt angrep på kompaktklassen. Og selvsagt vet vi i Torino, det som teller en prissensitive kunder. Praktisk og økonomisk bilen bør være å ha en skikkelig utstyr og på toppen av det ta mye bagasje. Design og gimmicks? For gratis! Den antatte kvalitetsstempel "premium" er mest oppriktig bryr seg mindre.

Hans kvaliteter som en nyttig følgesvenn gjennom dagen kan bevise i denne testen, en Tipo 120 hestekrefter dieselmotor. 1,6-liters fire-sylinder har bevist sin stabilitet og tilfredshet til og med i en del andre modeller. Med 320 Nm dreiemoment lover han til produsenten om 1400 kilo femdørs modell med rimelig temperament forsyning.

Ikke spektakulær, men svært gledelig for utvendig anbefales. Fronten har en selvbevisst er bred og forseglet med svart plast deksel diamanter har ingen av den lille bilen beskjedenhet, som var i mange år kjennetegnet av Fiat-produkter. Den svartmalt B-stolpen og delt inn i fire segmenter vinduer strekker silhuetten, halen med delt baklyktene kunne like gjerne komme fra en kombinasjon av asiatisk opprinnelse. Den lesses er tilfredsstillende lav på 65 cm og klaffen åpner opp til en fri høyde på 1,87 meter.

Går på bekostning av kvalitet &# 8211; men med stor koffert

Fiat Tipo kombinasjon.

Fiat Tipo kombinasjon.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Fiat

Ønsket om å ha starte Tipo med en premie i sitt andre liv, reflekterer cockpit. Selv om det er utviklet harmonisk og praktisk, stor-skala bruk av plastdeler, men var tydelig ikke unngås kostnadsgrunner. Når det gjelder behandling og opplevd kvalitet et skritt fremover er utvilsomt lyktes, men her og der for forbedring kan fortsatt sees. Spennen for forsetene er så dypt hensiktsmessig at midtarmlenet hindrer veien dit. Hyller - for en familie bil av stor betydning - er rikelig. Flaskeholder i dørene er på plass, med 1,5-liters beholdere, men overbelastet. At det mangler plasser av sidestabilitet, knapt merkbar, fordi Tipo er ikke fristet til å stykke kurve jakt.

Hvor du kan fortsatt spare små mengder viser Fiat tanklokket. Akkurat som det er allerede praktisert Ford i noen tid, er bak døren, uten ekstra låse mer. De fire dørene er store størrelse og åpne bredt, så det første trinnet er enkelt. Ikke fullt så romslig som foran er plassen i baksetet, men det skiller seg ikke fra at i konkurransen. Det er rikelig med albuerom og lagringsplass for knærne voksne er akseptabelt.

Hvem ser dem nærmere stammen må innse at du fjerner og installerer flypose går noen ganger noe hakelig. Hvis den blinde ut av veien, er en enormt mottakelig transport brettet synlig. Med 550 liter (med fem-seters design) er det blant de største i segmentet. De bakre ryggstøtter er i forholdet 40: 60 delt og seteputene kan trekkes tilbake hver for seg. Med noen få enkle trinn for å lage en 1,60 meter lang last plass med fullt flatt gulv. Han er mellom hjulbuene fot bred og har plass til 1650 liter. Nyttelasten er slik at fem passasjerer kan fortsatt bære ca 100 kg bagasje. Under bagasjeromsgulvet er også fortsatt rom for småting.

Fiat Tipo er avhengig av høy grad av komfort og ingen unødvendig utstyr

Fiat Tipo kombinasjon.

Fiat Tipo kombinasjon.
Copyright: Fiat

Når Tipo er den mest komfortable utstyr til "Lounge", og det bringer fabrikken følgende informasjon med: Aluminiumsfelger på størrelse med 16 inches, automatisk klimaanlegg med pollenfilter, berøringsskjerm radio med 7-tommers skjerm, USB og AUX jack, lys og regnsensor, tåkelys kurve lys, sentrallås, elektriske vinduer, hastighetsstyresystemet, midtarmlene, 12 volts uttaket i bagasjerommet og innvendig automatisk dimming speil.

Testbilen var tilgjengelig med skinninteriør (+ 990 Euro), bak parkering sensorer, navigasjonssystem og ryggekamera (sammen 1990 euro) og byen nødbremsen hjelpe, fartsbegrenser og adaptiv cruise control (legg. 600 euro) forutsatt. For 26,570 euro da har du ganske mye alle ombord hva prislisten vil bære, fordi high-tech Huberei annen kompakt bil produsenten ikke Fiat. Verken LED frontlykter med elektriske seter er på tilbud, Adaptivdämpfer heller.

I kraftoverføring må man ikke være fornøyd bare med sekstrinns manuell girkasse er. I mellomtiden er en direktekoblingsgirkasse tilgjengelig. Den manuelle boksen er rene oversettelser, knirkefritt gjennom gatene og går bra med 1,6-liters dieselmotor. Når akselererende økning av dreiemomentet er tydelig merkbar i den andre og tredje gir, er støynivået meget begrenset. Opp til sjette gir de firesylindrede maler stille høy, er vindstøy dominerende og toppfarten er interessert egentlig en mer. Bare 191 km / t (GPS-måling) var der i testen bilen ni kilometer per time mindre enn dataarket lovet.

At virkeligheten ikke holder hva lover spesifikasjonene, vet vi mer av drivstofforbruket. Og som forutsetter at 3,7 liter å nå 100 kilometer i hverdagen, trolig også mener selv i Santa Claus. To liter mer var der i denne prøvekjøring. Det høres ut som mye, men perspektiv når du åpner en annen konto: Med en listepris på 21,450 euro, er Tipo nøyaktig 4625 euro under en sammenlignbar motor Golf Variant. Ved seponering av dette beløpet i drivstoff rundt, ville man komme til den lille italienske rundt to ganger rundt om i verden.

Konklusjon: "brød-og-smør bil" er ikke lenger et skittent ord, særlig ikke når det har vært så rimelig, praktisk og allsidig som Tipo kombinasjon. Selv om bilen ikke kan møte alle behov, og tilbyr det likevel god valuta for pengene, tiltalende kjøreegenskaper og høy komfort.

Tekniske data for Fiat Tipo Combi 1.6 Multijet Lounge

Lengde x bredde x høyde (m)4,57 x 1,79 x 1,51
Hjulavstand (m)2,64
motorR4 turbo diesel, 1598 ccm
makt88 kW / 120 hk ved 3750 U / min
Maks. Dreiemoment320 Nm ved 1750 omdr / min
toppfart200 km / t
Akselerasjon fra 0 til 100 km / t10,1 sek
ECE gjennomsnittlig forbruk3,7 liter
test forbruk5,7 liter
 effektivitet A +
 CO2-utslipp 98 g / km (Euro 6)
 Egenvekt / nyttelast minutt 1395 kg / maks. 475 kg
 Boot kapasitet 550-1650 liter
 Grunnpris 21,450 €
Testbilen pris26,570 €
Bookmark the permalink.