Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude

Ingo Koecher &# 8212; Kostnadsoptimalisering spiller en viktig rolle i alle produsenter. Så hver bilprodusenten har sitt eget kit, bygget på samme chassis alltid med forskjellige konstruksjoner av nye modeller. Med den kompakte van Evalia Nissan presenterer sin nyeste modell. Bilen er basert på B-plattformen som allerede er installert i Nissan Juke konsernet.

Utover alle Premium Attitude

Premium eller ikke, det er ganske mange mennesker som bare trenger en bil. Det er pålitelig, romslig og pris ikke på dimensjonene av en semi-enebolig. bare slutte bare én bil, ikke mer og ikke mindre.

Det er med denne etterspørselen begynner Nissan Med sin kompakte varebil Evalia. Her, derimot, den japanske gå ett skritt videre og stille spørsmålet hvorfor tittelen "familiebil" er synonymt i dag med en bil som har litt mer å tilby enn bare fire hjul og et ratt. Med Evalia vil motsette i segmentet for rimelige familiebiler Nissan denne "utarming". Således er den kompakte van, utstyrt starter med en 81 kW / 110 hk bensin, ved 19,480 euro. Klart som prisen er også listen over alternativer. Der navigasjons- og multimediapakke Nissan Connect Finn USB, iPod og Bluetooth-grensesnitt Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

samt hastighetskontroll og hastighet, ytterligere to enkeltseter for å brette den tredje raden av seter og separat ventilasjons for 800 euro og metallisk maling til 350 euro ekstra. det var&# 8217; s.

drivverket & utstyr

Serien omfatter servostyring, elektroniske sta- ESP, ABS ABS-bremser, seks kollisjonsputer, glir bakover på begge sider såvel som luftkondisjonering og sentrallås. Under panseret, inline firesylindrede motorer. For å velge den 1,6 liters bensinmotor vår prøve bil er 81 kW / 110 hk med en manuell fem-trinns transmisjon og to 1,5 liters turbodieselmotor med 66 kW / 90 HK og 81 kW / 110 hk med manuell fem- eller seks-trinns manuell girkasse.

kjøring

Røttene til arbeidshesten NV200 Nissan Evalia ikke benekte. Likevel viser forskjeller som oppgraderes med en aluminium bar grille, vinduer skrift av flanken og bakluken at det er kompakt van i serien og ikke van. Den detaljerte arbeidet fortsetter i interiøret. Mens NV200 oppfyller alle funksjonelle krav, midtkonsollen på dashbordet og dørene med programmer som skal oppgraderes i aluminiumsfinish på Evalia. I tillegg er det tre-eket ratt omgitt av en likeledes utført i aluminium utseende låsen.

Den sikt i alle retninger på japansk er bra for alle seter. Hyggelig er det litt forhøyet sittestilling. er i forbindelse med de kompakte dimensjoner på 4,400 mm lange og 1,695 mm i bredde litt Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

Håndtere urbane bomiljø garantert. I tillegg er den fleksible indre lik en hvilken som helst hverdag. Med meget liten innsats, til lastevolumet være ved å folde og brette forover av baksetet fra 900 til opp til 3100 liter ekspandere. I nyttelasten, men det må sikres at den maksimale av 490 kg ikke overskrides. Ved å starte fra Van konsept, er lastekapasiteten under gjennomsnittet lav. vekt fordi selv med syv passasjerer à 70 kg er ikke mer plass til bagasje.

Tilpasset var vår testbil med den eneste bensinmotor. Den in-line fire sylinder med sin 81 kW / 110 HK ble koblet til den manuelle fem-trinns transmisjon. Innenfor bygrensen bensin gitt tilstrekkelig ytelse. Riktignok spurter er derfor ikke mulig fordi den gjennomsnittlige hastigheten området må deretter raskt forlate oppover. Dette i sin tur vil uunngåelig føre til høyere enn gjennomsnittlig forbruk. Men la oss være ærlige: Hvem du vil være en Nissan Evalia setter til når lysten i sitt bøttesete å brute press? Her Nissan tilbyr GT-R, auto.de rapportert på jagerfly av veien.

Men tilbake til familien van. Under Evalia gjort en ganske god figur i byen, ville vi ha håpet på litt mer kraft for langrennsturer, spesielt ønsket en sjette gir. Fordi den japanske begynner med fem gir raskt å arbeide utenfor midten hastighetsområdet. Remedy har her diesel med sekstrinns manuell girkasse.

I tillegg til foredling av forbruk spiller når du kjøper en bil en stadig viktigere rolle. Spesielt hvis det er å være en familie bil. For da gjør man ikke kjøre bilen til Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

å bli sett, men å komme seg fra A til B. Og baren hele premien Attitude, men alltid holde kostnadene i tankene.

temaet forbruk

Nissan er forbruket av Evalia et gjennomsnitt på 7,3 liter til 100 kilometer. Denne verdien vi ikke nå. I forsvar bør det bemerkes at vinteren har gjort sitt for å presse noe i luften forbruk. For det er ingen hemmelighet at varmen koster penger. Men selv om setene begge forsetene var på maksimum og optimal ble også tatt ut fra den varme, bør forbruket av 9,8 liter per 100 kilometer bestemt av oss å være noe lavere. Spesielt siden vi har flyttet bilen til sitt formål og dets egenvekt er 1,490 kg med at en normal kompakt bil à la Toyota Auris eller Hyundai i30.

Her Nissan Evalia kunne ikke overbevise. På dette punktet ser auto.de reserve. På grunn av at målgruppen har særlige utgifter, særlig forbruk og vedlikehold, i tankene. Og 2,5 liter forbruk per 100 kilometer ikke er i orden, etter vår vurdering.

Konklusjon

Nissan selv tildeler Evalia sin kommersielle kjøretøy divisjon. Imidlertid ikke produsenten ikke dekket tilskrives de kompakte van masse bil egenskaper. For eksempel, enkel håndtering på grunn av kompakt Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude

Test Nissan Evalia 1.6 billig familie bil utover dagens Premium Attitude
Copyright: auto.de

Dimensjoner eller en kjøreopplevelse som ikke er "bussig" men "kompaktig" Nissan kaller det bil-lignende, heller. auto.de går med på alle måter: spesielt, fortjener tittelen "Affordable Family Car" Nissan Evalia i vårt syn med rette. Her, til de japanske romps i markedet mellom en Peugeot Tepee eller Fiat Doblo som prøver det ut som Nissan knytte Vankonzept med lys bil håndtering.

Og den kompakte van tilbyr mye mer enn bare fire hjul og et ratt. Med den japanske, får familien en multi-purpose kjøretøy, så en kompakt varebil som fortjener navnet. Så det kan fünfsitzig, som en vanlig kompakt bil i hverdagen innsetting. Oppgradert til syvseter med to ekstra enkelts seter i tredje rad, vil den utvidede familien lett plass og baksetet foldet ned, kan Evalia raskt omgjort til en full lastebil med liten innsats. Så faktisk en multi-purpose kjøretøy. Og hele det fortsatt til en attraktiv pris.

Den eneste ulempen ser auto.de den betydelige økning i forbruk av bensin enkelt av serien. Det burde svekkes noe, generell entusiasme for fremtiden Evaliisti. Og ikke minst fordi det er i målgruppen er særlig kurssensitiv segmentet. I alle andre områder auto.de Nissan Evalia rangert men med en god.


vurdering &# 8211;
Nissan Evalia 1.6


utvendig design2.1
interiør~~POS=TRUNC2.1
multimedia2.1
navigasjon2.2
kjøring2.3
  
Kostnadene per år * 
  
Kjøpesum test kjøretøy21,330.00 €
Drivstoffkostnader **2263.80 €
skatter150,00 euro
avskrivninger3199.50 €
Totale årlige kostnader:   
5613.30 €
  
Testresultater / Endelig karakter:  
2.3
  

* Kostnadene per år består av drivstoffkostnader, veiavgift, tilregnede verdi tap (15 prosent p A.).
** Drivstoffkostnader på 1,54 euro / liter E10-premium bensin og en årlig kjørelengde på 15.000 kilometer

Datablad Nissan Evalia 1.6
  
fem eller syv-seters Van kompaktklassen, glir bak på begge sider, forhjulsdrift
  
Lengde / bredde / høyde:4,400 mm / 1,695 mm / 1,850 mm
akselavstand:2725 mm
  
motorIn-line firesylindret
forskyvning:1598 cc
makt:81 kW / 110 hk ved 6000 omdreininger per minutt
max. moment:153 Newtonmeter ved 4.400 omdreininger per minutt
maksimal hastighet:165 km / t
  
forbruk 
test (Gjennomsnittlig):9,8 l / 100 km
Test CO2-utslipp:297,7 g / km
Produsent informasjon Forbruk:7,3 l / 100 km
Produsentens spesifikasjoner CO2-utslipp:169 g / km
Utslippsstandard:euro 5
  
utstyr
(Series utvalg):
seks kollisjonsputer, elektroniske sta- ESP, antiblokkeringssystem ABS, servostyring, bakre skyvedører på begge sider, luftkondisjonering, sentrallås
  
Vekt / nyttelast 
Tomvekt:1490 kg (som syv-seter)
. Bruttovekt:1980 kg
nyttelast:490 kg
Tilhengervekt bremset:1100 kg
Tilhengervekt uhemmet:640 kg
Tillatt nese vekt .:44 kg
Tillatt taklast .:100 kg
Boot kapasitet:900-3100 l
  
priser 
Basismodell:fra 19 480 EUR (inkl. 19 prosent moms.)
test~~POS=TRUNC:21,330 EUR (inkl. 19 prosent moms.)
toppmodell:fra 21 870 EUR (inkl. 19 prosent moms.)
Bookmark the permalink.