Manj je več – zakaj 3 boljši od 4-cilindra (del 1)

Manjši, lažji, manj: avtomobilski industriji pozna besede za to pravilo treh &Downsizing; # 8222&# 8220;. Izraz pomeni manjših in lažjih še zmogljivih motorjev z manjšo porabo goriva in nižje emisije izpušnih plinov. Ustvarjalne umi so odkrili prednosti tri-cilinder, ki je v razponu od 1,0 do 1,5 litra motorjev približno prekiniti prevlado štirivaljni.

<> V delu 2, imamo pregled vseh aktualnih 3 valja na trgu za vas <>

imajo tri valjni motorji Prvak strošek iz Romunije imajo tri-valjni o prodaji: za Dacia Sandero.© Dacia

Manj je več - zakaj 3 boljši od 4-cilindra (del 1)
Copyright: Proizvajalec

v mikro in majhnih avtomobilov ima besedo. Z EcoBoost v Ford Focus so vstopili v kompaktni razred 2012. BMW je razvil prvo premium proizvajalca, da ponudijo tri-valjni in jo presadili v novi Mini, ki se začne, da bo uvedla v teh dneh na koncesijske. Enak motor bo naredil v 2014 2er v novem BMW Active Tourer storitev od jeseni. VW je opremljen novi Polo s še bolj ekonomična delajo tri valje. Citroen, Peugeot in Toyota dal letos v svojih majhnih avtomobilov tudi na posodobljenem veljavnosti treh loncev. Tudi Poceni prvaki Dacia prihaja z troje. Kaj se dogaja v motorju? Lahko tri jeklenke res tisto, kar je bilo prej štiri dobro in poceni?

Manjši, lažji, bolje

Sodoben avtomobilov je značilna ne le številne sisteme pomoči za večjo varnost predvsem s prizadevanji za zmanjšanje teže iz. Tako proizvajalci motorjev podpirajo prizadevanja za zmanjšanje porabe goriva, kar posledično vodi do nižje emisije CO2. Ker tri-valjni motor tehta manj kot primerljivo Pride ven s porabo 4,3 litra: EcoBoost treh valja Ford Fiesta.© Ford

Manj je več - zakaj 3 boljši od 4-cilindra (del 1)
Copyright: Proizvajalec

Štiri valjni motor, prinaša želenega zmanjšanja teže. Hkrati, njegov manjši strukturni volumen zavzame manj prostora, ki koristi predvsem majhne avtomobile.

In notranje vrednote? Ležijo v sodobnih treh valjev s tistimi iz konvencionalne štirivaljni. Zanje je značilno razmeroma veliko moč in visok navor že pri nizkih vrtljajih motorja. tako da so podobni značaj dizelskih motorjev. In poraba goriva se nagiba v isto smer. Strokovnjaki pravijo temu razvoju &Downsizing; # 8222&# 8220;.

Geni iz 6-valja

glej razvijalcem motor prednosti treh valja v primerjavi s primerljivim štirivaljnik v potencial za varčevanje z gorivom za pet do 15 odstotkov in v boljši odziv.V Mini Cooper tri-valjni motor je dizel in bencin uporablja.© BMW

Manj je več - zakaj 3 boljši od 4-cilindra (del 1)
Copyright: Proizvajalec

Prav tako prihaja z geni iz šestvaljnega, ki je postala za srednjega in višjega razreda postala simbol nemoteno delovanje, prijetne akustiko, visoko zmogljivost in opazen navora. Polovica šestvaljni izgubila to malo, saj bi streljanje tri cilindre povzroča tudi ni motečih vztrajnostne sile prvega in drugega reda. Z bilanco gredi sprostiti moment mase lahko obvladujejo. Njegov zvok se nagiba k Krčati, ki lahko, če je to potrebno, spremeniti današnjo zvočno oblikovanje v glasbi za ušesa. Turbopolnilnikom je del dodatne opreme sodobne tri-valjni, kakor tudi neposredno vbrizgavanje goriva, zaradi česar ji fino nadzorovati upravljanje motorja mogoče želenih učinkov.

pionirski Smart

Prve tri-valjni motor novejše zgodovine zgrajena Smart od leta 1997. To je bil odklon pomanjkanje prostora, ki je prisilil manj v valj. Ta motor je res doživela razvoj, ne pa eden od najboljših izdelkov iz svoje obrti. Trenutne motorji tri-valjni 900 cc 1,5 litra, najbolj zanašajo na 1,0-litrskih motorjev. Poraba bencina v normalnih okoliščinah običajno med štiri in pet litrov na 100 km, približno 100 g na 115 g CO2 / km. To so vrednote, ki so bili prej rezervirani za dizelske motorje. Sodobni dizelski motorji tri-valjni da bi ga na standardne vrednosti porabe precej pod štiri litre dizelskega goriva in manj kot 100 g CO2 / km.

<> V delu 2, imamo pregled vseh aktualnih 3 valja na trgu za vas <>

Bookmark the permalink.