Predstavitev Citroën C4 Cactus: Magic Carpet za kompaktni razred

Francoska ljubezen cvetličnih jezik, in tako je nov sistem vzmetenja, ki Citroën v novem C4 Kaktus predstavlja ne le vsak inovativno udobje element, vendar lahko mutirajo kompakten model, vsaj "čarobno preprogo", ki je bil uveden z DS leta 1954 Hidropnevmatske nadomešča.

20 patentov za suspenzijo s postopnim hidravličnim blazine

Citroen C4 Kaktus.

Citroen C4 Kaktus.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

V času strategij platforme, hidravlično vzmetenje ni več prilega celotnega koncepta skupine, ki sedaj vključuje vse ukrepe, ki so "Citroën Napredno Comfort", ki je, da bi življenje na krovu bolj udobno. Konkretno to pomeni, da novi C4 Cactus, ki bo nadomestil C4 vrsto prihodnje leto, poleg novega vzmetenja in uvajanje novih sedežev z "napredno Comfort", ki je v skladu z predstavnik za blagovno znamko, ki je "edinstven visoko sedenje in udobje vožnje" da bi, vendar to ni bilo mogoče nadalje preverila na stoječem položaju v Parizu. To velja tudi za "suspenzije s postopnim hidravlično blazino" za inženirji blagovne znamke vložena 20 patentov.

Kot pri mnogih stvareh v življenju, je nov sistem vzmetenja, ki temelji na preprostem principu - vendar mora najprej imeti idejo in izvedbo. Medtem ko običajni vzmetni element loputa, spomladi in v kombinaciji mehanske stop, inženirji dopolnjena v Parizu, sistem za dva hidravlična blazine, ki prinašajo na obeh straneh pritiska in usposabljajo v igro, tako da deluje opustitev odvisno od obremenitve v dveh fazah.

Pri nizki obremenitvi vzmeti in blažilnika skupaj obvladujejo vertikalne premike telesa, tako da ne morejo storiti brez podpore hidravličnih blazin. Vendar pa omogočajo večjo vzmetenja in vozilo, ki obljubljajo Citroën inženirji, plava kot "Leteča preproga" čez asfaltu in celo pomanjkljivosti infrastrukture.

V C4 Kaktus je mogoče najti nove spomladanskega tehnologije

Citroen C4 Kaktus.

Citroën C4 Kaktus z elementarno in prostorno notranjost, ki izžareva veliko inovativnega duha.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

V kombinaciji večje in močnejše tlačna vzmet in prenehajo delovati s hidravličnimi blazine, ki so odgovorni za tlak in vlakom. Medtem ko je mehansko postaja popolnoma absorbira energijo in le delno odraža hidravlično blazino, da absorbira energijo in jo nosijo off, tako da ni odboj. Hkrati pa obstaja ni diferencirane potni programi več kot v hidropnevmatičnim. Skupaj z na novo razvitih sedežev, ki sprostijo med drugim nazaj, blagovna znamka obljublja vrhunsko udobje v kompaktnem razredu.

Offered je tehnika suspenzija sprva samo v C4 Cactus. Kasneje bo drug model serije sledili, vendar "po vsej verjetnosti ne bo na voljo, ki plujejo pod preprogo v majhnih serijah," je povedal tehnik blagovne znamke. DS je luksuzno blagovno znamko bodo imele koristi od sistema vzmetenja. SUV Aircross C5, ki se trenutno prodajajo izključno na Kitajskem, že vzmetene kot "leteči preprogi". Po pariškem avtomobilskem salonu oktobra prihodnjega leta, se bo model roll v Evropi na ulicah.

Revizija pa je C4 Cactus izgubi nekaj svoje izvirnosti. klasičen kompakten model, ki samo "kaktus" v imenu modela na prvotno "Street Cowboy" opozarja, je zdaj iz razlikovalnega urbane crossover. V Airbumps kot zaščito pred parkirnih udarci, še nezmotljiv znak priznanja se skrčil za oblikovanje element. Kar ostane, je urejeno in prostorno notranjost, ki izžareva veliko inovativnega duha, ampak spet ne velja za zadnji stranski stekli, ki jih je mogoče odpreti samo. "Naše stranke doslej ni pritožil, tako da niso spremenile," pojasnjuje Citroën šef Linda Jackson, na tečajih okna.

Kot pogon tremi bencinskimi in štirimi dizelskega goriva na izbiro, ki se še ni odločila, kateri so motorji izbrani za kateri trg. 4.14 m C4 kaktus (medosna razdalja 2,60 m) je bil opremljen tudi z današnjimi konvencionalnimi rešitvami povezljivost in asistenčnih sistemov.

Bookmark the permalink.