Test Ford Fiesta EcoBoost- – Den 1,0-liters kanon

Det har vært et par år siden jeg sist hadde gleden av gangen med en Ford Fiesta. I mellomtiden, mye har skjedd, har den lille Köln fikk en ansiktsløftning og en ny &# 8211; anerkjente tre-sylinder om bord. Årsakene er mer så nok ennå til å ta Ford Fiesta nytt ganger til brystet.

Med innføringenTest Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

den nåværende modellgenerer Fiesta har gjort den lille bilen en ekte blikkfang Ford. Slank proporsjoner, denne frekke farger. For Facelift Ford Fiesta igjen skjerpet dette og tapte serien Fiesta utseendet på den sporty Ford Focus ST. Klart at Fiesta sin polsk i "Race Red" er vel ekstrem. Utelukker, ved første øyekast, motoren området fra 65 &# 8211; 125 hk trim utseende gutbürgerlich &# 8211; fra 182 hp Fiesta ST hverandre ganger. For de som ikke ønsker det fullt så sporty &# 8211; og mest spesielt på fem dører verdi &# 8211; har 1,0-liters tre-sylindret Eco boost rik med 125 hk. Og akkurat det putte i min test bilen.

Ingenting har endret seg

I det indre, har selv Fiesta for ansiktsløftning &# 8211; minst gjenkjennelig &# 8211; ingenting forandret. Fortsatt uklart er Sony radio med en mengde knapper og (nå) altfor liten skjerm om bord. Teknisk sett dette &# 8211; Avhengig av utstyret &# 8211;Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

Men nå er utstyrt med taleaktivert kommunikasjonsteknologi Ford SYNC teknologi. Sammen med Bluetooth mobiltelefon slik at du allerede har en nødsituasjon assistent om bord og kan godt eget musikkbibliotek eller internettradio stream over overraskende godt redskap system. Plassen er tilstrekkelig i den lille Fiesta Class, bare indeksen tilbake er ganske begrenset av den lille bakvinduet. De kompakte dimensjoner, men jeg virkelig trenger etter en kort også montert ryggekamera faktisk ikke mer.

kjørbarhet

Så mye for den heller enkle, men funksjonelt interiør. Mye spent jeg var Ford Fiesta på den inne 1,0-liters EcoBoost- med 125 hk. For dobbel over &# 8222; Engine of the Year&# 8220; Jeg har lest mange gode og bare noen få minutter nedover fokus. I en omfattende helgen i tresylindret skal nå vise hva han kan, noe som interesserer meg spesielt, da nedbemanning av Ford har en innvirkning på forbruk. For mange små Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

Aggregate handle raskt overveldet og er dermed raskt fra "penny pincher" til "Saufkuh". Fredag ​​la jeg etter jobb kl 17.30 på kontoret og sitte ned ved rattet i Fiesta. Med nøkkelen i lommen, kan dørene i den lille bilen åpnes lett med en knapp på håndtaket på førerdøren og lås den igjen. Selv etter at du kan bo i lommen nøkkelen, fordi Fiesta vil også starte nøkkelfri trykke på en knapp.

Enheten høres hardt, enn man kan forvente fra en fire-sylinder. Den ubehagelige buzz en annen tre-sylindret Ford har imidlertid utvist ham. Ved det tredje lyskrysset, stoppe motoren i Ford Fiesta har nådd driftstemperatur og kan neppe bli hørt. Forbruket, om bord datamaskinen har innledningsvis antydet klart i den doble sifre etter tilbakestillings &# 8211; Typisk Kaldstart &# 8211; også faller raskt og går etter å ha forlatt det urbane området fortsetter å synke. Kort tid før motorveien, nærmer han med 4,7 liter per 100 km, og med standardforbruk, noe som indikerer Ford med 4,3 l / 100 km.

dynamiske kvaliteterTest Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

Jeg setter meg selv i flyten av trafikk og akselerer til anbefalt hastighet. Med 130 km / t purr jeg koselig i helgen trafikken på A9 syd. Siden Fiesta er isolert for klasse overraskende godt mot støy fra utsiden, noe som også er over gjennomsnittet lydsystem kommer i Fiesta god effekt. Etter nesten 80 kilometer på motorveien jeg sette skylapper og checke kort tid forbruk: 6,1 l / 100 km, og selv om jeg var på reise veldig koselig. Highway egentlig ikke synes å være Fiesta, særlig fordi Ford Fiesta donert bare fem kurs. Selv om de er riktig oversatt, men et sjette gir for å gli langs Fiesta ville bare være god til å møte på motorveien passasjer. Overland er 5 kurs, men igjen mer enn tilstrekkelig til å flytte Fiesta sparsomt. I hvert fall hvis du ønsket å fordi. Fordi i en hurtig nærmet S-kurve oppdaget I dynamiske kvaliteter av den lille Køln, som kan være skarp zirkeln selv rundt krappe svinger. I tillegg er en kraftig flerkjernet motor lyd, som passerer gjennom en lydgenerator inn i det indre av Fiesta.

Dermed finner jeg meg selv alltid for hånden Jeg bare ganske høy snu Fiesta motoren ved hver lokal avkjørsel og nyte den robuste lyden før jeg skifte til femte gear og på cruise i 100 km / t. Likevel er det selvsagt svært negativ innvirkning på forbruket. derav min saldoen etter omtrent 160 km fall på 7,4 l / 100 km tankevekkende. Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

Som det nå å gå til klokken 21, men jeg har fortsatt mer enn 100 km avstand å gå før meg og A71 er helt tom, jeg bytte midlertidig min grønn samvittighet, og ønsker å se hvor grensene for tresylindret løgn. Så indikatorer opp på toget, til venstre og gi ham.

På den bratte motorveien, er Fiesta rask bevegelse. Ikke bare er jeg overrasket, men også føreren av en Mercedes E-klasse stasjonsvogn, som jeg foretrekker med en growling motor på nesten 190 km / t forbi ham. Jeg er imponert. Selv oppoverbakke kraften i den lille motoren, må turteller nålen når holdes over 170 km / t. Men selv med så høye hastigheter på Fiesta er rolig selv, forblir uberørt av ujevnheter i veibanen, og er svært godt i rute. Så mye makt, jeg kunne ikke ha forventet 1,0-liters bensinmotor.

Konklusjon

Forutse negative: Synd at facelift av Fiesta ikke så langt gikk til allerede kjøpe den lille bilen fra Köln, en ny infotainment system. Kjøring dynamikken i Fiesta viser så mange konkurrenter baklysene, er den lille Köln fortsatt ekstremt sliten på veien og tilsynelatende for hardt. I ble overrasket over 125 hk tresylindret. Ved inntak var det i min test forventes å være over det normale forbruket. (6,1 l / 100 km i stedet for 4,3 l / 100 km). imidlertid, skylde den uventede dynamikk som utvikles av motoren med passende hastighet, kombinert minner om 5 sylindre i stor bror Fokus av tidligere tider med en kraftigere lyd. Det svake punktet i min test var så klart den menneskelige faktor. Fordi du holder Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule

Test Ford Fiesta EcoBoost- - Den 1,0-liters kanonkule
Copyright: auto.de/Ford

Gasfuss litt bedre under kontroll enn jeg gjorde dette, det gjennomsnittlige forbruket kan fortsatt løs trykk av 1,0 liter ned.

Min konklusjon til den anerkjente Motor: Ganske så effektiv som den tresylindrede ønsker å være, er han ikke. Likevel er det klart hvorfor så Ford kunne gå inn to ganger tittelen "Engine of the Year" det samme. Fordi i motsetning til de to og tre andre sylindere, er Ford Fiesta faktisk en &# 8211; selv om mindre &# 8211; gjenkjenne drivstofforbruk versus sammenlign fire sylindere. Legg til at den 125 hk-versjonen er også overraskende frisk ennå, og forbruket ikke utarte selv med rask kjøring. Bare på motorveien, er motoren for tørst, men trolig også fordi Ford Fiesta unner ingen sjette gir her. Bortsett fra ferske løftet Fiesta er en ekte anbefaling, dessuten en veldig praktisk.

Omtale Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Titanium

utvendig design

1.7

interiør~~POS=TRUNC2.2
multimedia2.6
kjøring1.8
forbruk2.2
  
Kostnadene per år * 
  
Kjøpesum test kjøretøy19,230 €
Drivstoffkostnader **1.509,75Euro
skatter20.00 euro
avskrivninger2884.50 €
Totale årlige kostnader:   
4414.25 €
  
Testresultater / Endelig karakter:  
1.7
  

* Kostnadene per år består av drivstoffkostnader, veiavgift, tilregnede verdi tap (15 prosent p A.).
** Drivstoffkostnader på 1,65 euro / liter super bensin og en årlig kjørelengde på 15.000 kilometer

Spesifikasjoner Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Titanium

Fem-dørs, fem-seters liten bil
  
Lengde / bredde / høyde (m):3,97 / 1,97 / 1,50
Hjulavstand (m): 
  
motor:Tre-sylindret bensinmotor
forskyvning:1,0 liter
makt:92 kW / 125 hk ved 6.000Umdrehungen per minutt
max. moment:170 Newton meter fra 1400 &# 8211; 4500 rpm
toppfart:196 km / t
akselerasjon 0-100 km / t:9,4 s
  
Test-forbruk:6.1 l / 100 km
Forbruk Produsent:4,2 l / 100 km
CO2 Produsent:99 g / km
Utslippsstandard:euro 5
Energiklasse:B
  
utstyr
(Series utvalg):
Blokkeringsfrie bremser ABS med elektrisk. Bremsekraftfordeling elektrisk justerbar (EBV), speil og oppvarmet, Berganfahrassistent, Elektr. (ESP) med sjon (TCS), elektronisk. Fensterhebr foran, sentrallås
  
Vekt / nyttelast 
Tomvekt:1091 kg
. Bruttovekt:1555 kg 
Boot kapasitet:295 &# 8211; 979 l
  
prisfra 8850 €
Pris testbil:19,230 €
Bookmark the permalink.