De vanligste tuning synder

The Moment of Truth for ikke-rettslige tuning tiltak slår ofte i hovedtesten. Deretter motorkjøretøy overvåking organisasjon freelance automotive ekspert gjort E.V. (CTW) ta hensyn nå.

Mangel på dekk og hjul utgjør den høyeste prosentandel på 65 prosent. Vanlige testsertifikater av delene ikke er brakt til hoved etterforskningen.

Fatal kan også være rask kjøp på Internett. Billige felger er her, men dessverre ofte uten noen bevis papirer. Av denne grunn forsiktighet med produkter fra USA eller Asia er oppmerksom på at i dag blir stadig skyve inn det tyske markedet. Kus CEO Peter Schuler: &# 8222; Det mangler ofte styrken test. På felgene er tonnevis og vi har høye dynamiske krefter på rattet. Hvis utholdenhetstester mangler, er da representerer dette en økt risiko for ulykker.&# 8220; Dette problemet kan også påvirke den planlagte frihandelsavtale med USA. Størrelse og offset må også oppfylle kravene nøyaktig. Fri bevegelse av komponentene kan bli berørt her, kan det føre til dekkskade.

Sportfahrwerke

20 prosent av de stemme synder som blir lagt merke til i de viktigste test av Kus, gå til kontoen til sportssuspensjoner. I måneders testing, for eksempel på Nordschleife av Nürburgring, produsentene rette sitt landingshjul ned til den aktuelle bilen. Sikker kontakt med veien, men også trøste her inkluderer oppføringene i spesifikasjonene. Hvis et annet chassis installert som serien, desperat trenger den en test sertifikat. Det bør bemerkes fremfor alt at &# 8222; generell drifts&# 8220; (ABE) ikke automatisk dispensering av en endring aksept av test ingeniør med en etterfølgende innføring i bilens dokumenter. ABE er alltid utstyrt med puter.

Den beste beskyttelsen mot dårlig kjøper er den forrige samtale med testen ingeniør som vil gjennomføre tiltak etter gjenoppbygging også. Test ingeniører er ikke fiender av Tuning-venner, men kan gi verdifull hjelp. Er plassert på de delene ingen unike ID funksjoner, deretter holde seg borte! Er kjennetegn (tall, bokstaver, etc.) er til stede, kan testen ingeniør søke i omfattende database over Kus testsertifikater. Så hvorvidt delene kan gjenkjennes, selv om kunden ikke kan vise det aktuelle deler sertifikat. Aksept av endring er mulig.

Bookmark the permalink.