Presentasjon Citroën C4 Cactus: Magic Carpet for kompaktklassen

Fransk kjærlighet et blomstrende språk, og så er den nye bæresystem som Citroën i den nye C4 Cactus introduserer ikke bare noen innovative komfort element, men kan mutere den kompakte modellen i det minste en "magiske teppe", som ble introdusert med DS i 1954 hydropneumatiske erstatter.

20 patenter for suspensjon med progressiv hydraulisk pute

Citroen C4 Cactus.

Citroen C4 Cactus.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

I tider med plattformstrategier, ikke lenger passer den hydrauliske fjæring i det totale konseptet av gruppen, som nå omfatter alle tiltak som "Citroën Avansert Comfort", som er å gjøre livet om bord mer behagelig. Konkret betyr dette at nye C4 Cactus, som vil erstatte C4 serien neste år, ved siden av den nye suspensjon og innføring av nye seter med "avansert komfort", som ifølge en talsmann for merkevaren, en "unik høy sitteplasser og kjørekomfort" å bringe, men dette kan ikke bli ytterligere bekreftet ved stående stilling i Paris. Dette gjelder også for de "suspensjon med progressiv hydraulisk pute" for ingeniører i merke har arkivert 20 patenter.

Som med så mange ting i livet, er det nye bæresystem basert på et enkelt prinsipp - men man må først ha ideen og deretter implementere. Mens en vanlig fjærende element demper, fjær og kombinert mekanisk stopp, ingeniørene supplert i Paris, systemet for to hydrauliske puter, som bringer på begge sider av trykk og trene inn i bildet, slik at suspensjonen fungerer avhengig av lasten, i to trinn.

Ved lav belastning fjær og demper i fellesskap å styre de vertikale bevegelser av kroppen, slik at de kan gjøre uten støtte av de hydrauliske puter. Men de tillater en større fjæringsvei og bilen som lover Citroën ingeniører, flyter som en "flygende teppe" over asfalten og selv svakhetene i infrastruktur.

I C4 Cactus kan bli funnet for det nye fjærteknologi

Citroen C4 Cactus.

Citroën C4 Cactus med ryddig og romslig interiør som utstråler mye innovative ånd.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wolfgang Groeger-Meier

I kombinasjonen av større og sterkere fjærtrykkavlastning og slutter å virke sammen med de hydrauliske puter, som er ansvarlig for trykk og tog. Mens en mekanisk stopper absorberer fullstendig energi og bare delvis reflekterer den hydrauliske pute for å absorbere energien og bærer den av, slik at det ikke etterpå. Samtidig er det imidlertid ingen differensierte kjøreprogrammer mer som hydropneumatisk. Sammen med de nyutviklede seter som lindrer blant annet ryggen, løfter den splitter overlegen komfort i kompaktklassen.

Tilbys er suspensjonsteknikken å begynne med bare i C4 Cactus. Senere vil andre modellserier følge, men "sannsynligvis ikke vil bli tilbudt flygende teppe i små serier," sa en tekniker av merkevaren. Luksusmerket DS vil dra nytte av bæresystem. SUV Aircross C5, som for tiden blir solgt eksklusivt i Kina, allerede sprunget ut som en "flygende teppe". Etter Paris Motor Show i oktober neste år, vil modellen rulle i Europa på gata.

Revisjonen har imidlertid mister C4 Cactus noe av sin originalitet. en klassisk kompakt modell der bare "Cactus" i modellnavnet til den opprinnelige "Street Cowboy" forteller er nå ute av den særegne urbane crossover. De Airbumps som beskyttelse mot parkerings støt, men likevel umiskjennelig tegn på anerkjennelse er krympet til et designelement. Det som gjenstår er en ryddig og romslig interiør som utstråler mye av innovative ånd, men igjen er ikke sant for de bakre sidevinduer som kan åpnes bare. "Våre kunder har så langt ikke klaget, så vi har ikke forandret seg," forklarer Citroën sjef Linda Jackson, de hengslede vinduer.

Som en kjøretur på tre bensin og fire diesel å velge mellom, som ennå ikke er besluttet hvilke motorer er valgt som marked. Det 4.14 meter C4 Cactus (akselavstand 2,60 m) var også utstyrt med dagens konvensjonelle tilkobling løsninger og hjelpesystemer.

Bookmark the permalink.