Oldtimer: De kostenbeheersing en verzekering

Oude metalen op vier wielen is trendy. Dit maakt niet alleen in zijn populariteit, maar ook in prijs meer dan ooit gevoeld. "Niet langer alleen de usual suspects zoals grote katten uit Coventry, snel Schwaben pijlen of ster cruiser verdwijnen onhaalbaar prijs regio's", die onlangs het vakblad schreef "klassieke auto markt," en klaagde, "Bullis onbetaalbaar zijn geworden, eenden hoog vlucht, en in de staten er is nauwelijks een veiling die geen vroege Toyota land Cruiser vereist. "
In feite: "Voor oldie dringt er bij de oldie maar hangt alles," Johann Wolfgang von Goethe zou waarschijnlijk vertrekken zijn Gretchen vandaag zeggen, zou hij bewerken aanpassing van de "Faust" van de moderne tijd. En het is niet langer alleen verzamelaars met diepe zakken of hobbyisten met zwarte nagels die hun liefde voor vier wielen antiek hebben ontdekt. Ondertussen, speculanten profiteren van de voorbije tijdperken voor de vlucht in echte waarden lichamen.

Goedkope verzekering voor klassieke auto's

Enorme kosten voor belastingen en verzekeringen zijn allemaal niet te worden gevreesd. Integendeel. Dus de jaarlijkse kosten voor de belasting aanvankelijk zeer bescheiden, mits het voertuig de begeerde H-platen voor en achter op. Door deze kentekenplaat het historische voertuig is geclassificeerd als een cultureel en gunstige fiscale behandeling. Maar alleen als het minstens 30 jaar oud, de technische keuring heeft ondergaan, kan origineel of een modern interieur en een goede staat van onderhoud te hebben. Bovendien moet de motor ten minste uit dezelfde serie zijn bijgewerkt 30 jaar of in de eerste tien jaar. Het rapport stelt voor een auto met 100 euro. 191,73 euro worden jaarlijks als gevolg van controle dan - het maakt niet uit of het een Mercedes SSK of een Volkswagen Kever. Voertuigen met H-platen kunnen ook milieuzones anders passen voorwaarden worden bewogen, wordt een milieusticker niet vereist.

Volkswagen Kever (1966).

Volkswagen Kever (1966).
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Wikipedia

Omdat het doorgaans mag worden aangenomen dat de nodige voertuigen zijn bijzonder voorzichtig en zelden beweegt, veel verzekeringsmaatschappijen bieden speciale vintage tarieven op gunstige voorwaarden. Echter, meestal onder bepaalde aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld, vereist dat de gespecialiseerde OCC Assekuranzkontor uit Lübeck zoals de meeste van zijn concurrenten, in aanvulling op de klassieke auto's, een auto een dagelijks gebruik van oldies is beschikbaar voor dagelijks gebruik in het huishouden uitgesloten en dus voor een eigen garage of een carport aanwezig zijn. Zijn bestuurder moet ouder zijn dan 23 jaar, de snelheid kan niet hoger zijn dan 10 000 kilometer in het jaar. De aansprakelijkheidsverzekering is afgestemd op het voertuig en begint om 59.50 euro per jaar, hetzelfde geldt voor de gedeeltelijke dekking met 150 euro eigen risico, te beginnen bij 47,60 euro, met volledige verzekering&# 8230;

Bookmark the permalink.