Koning van zijn klasse – BMW 3 Serie Facelift

Het is moeilijk als je een keuze hebben. Met name als het gaat om de facelift van de nieuwe BMW 3 Serie. Aan de linkerkant, de nieuwe 330d aangekondigd met 245 pk. Een compleet nieuwe motor optie op Euro 6. Aan de rechterkant van de eenheid, die de mensen de blijde efficiëntie van twee opwaartse bochten op de lippen, de 335i brengt.

Met pijn in het hart, de keuze gaat naar de bi-turbo benzinemotor. En natuurlijk, alleen maar omdat de Bluewater metallic is gloednieuw. Wie wil sterk, zelfs met een 306 pk Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

Twin-Turbo dwalen door de kronkelende Bayern Highway? Kort antwoord: I!

Efficiency - dat is het woord dat nu vaak wordt geassocieerd met BMW, meer specifiek effficiënt Dynamics. Ecologische Opnamen maken in tijden van CO₂-besmetting is, in ieder geval het is om het geweten te kalmeren.

Echter, de efficiëntie en unweltschonende mij één staan ​​netjes op voet van oorlog. Mijn voet op het gaspedaal domineert de betonnen dynamische rijeigenschappen op zeer inefficiënt Level absoluut foutloos. Wat klinkt goed ook nodig zijn, namelijk brullen.

De concurrentie slaapt niet

Maar zodra we komen tot de meest belangrijke feiten. De nieuwe facelift kan ausschauen de drie frisser dan ooit. Hij was hard nodig, want de competitie momenteel op de gas. Mercedes heeft de huidige C-Klasse nette plooien in de carrosserie Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

gehamerd en de Audi A4 kan terughoudend te duwen van de linkerbaan met agressieve oorlog verlichting en hebzuchtig Grill keel.

De drie acts volwassen en opgeleid in zijn lijn vorm. Van zijn voorganger, moet duidelijk worden onderscheiden. In de frontale aspect, de nieuwe Moto kap door hun pijlvormige lijnen (BMW German: karakter lijnen) dynamischer dan ooit. Het loopt door de onderste geplande nieren en komt uiteindelijk in de sportieve voorspoiler brede benadrukt de uiteindelijke efficiencyslag in de linker rijbaan.

De meer uit gemodelleerde dynamische opwaartse lijn loopt van beneden en Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

Trek boven de centrale luchtinlaat in de pagina's die het speciale teken ondersteunen. De gemiddelde inname werd opnieuw verhoogd. De nieuw geaccentueerd dubbele ronde koplampen met hun "donkere kringen corona dagrijlicht" een beroep doen op linkerbaan blockers, onmiddellijk veranderen de baan.

De zijlijn het dragen van een of andere manier in de richting van volwassen silhouet. De design-elementen werden zo ingesteld dat de drie acts veel meer uitgerekt. De kap lijkt langer trok, het algehele beeld ziet er vlakker en sportief. De achterzijde wordt gedomineerd door grote twee-delige LED-achterlichten. Volgens de fabrikant moeten zij L-vormig zijn. In dit geval, maar ik moet toegeven dat ik hou van de ongeletterde, voor de L lijkt mij meer als een chique ontworpen V out.

Vervolg op pagina 2: video &# 8211; Nieuwe serie motor voor de 3-serie; I-Phone, I-Drive&# 8230;

{PAGE}

Video: Nieuwe serie motor voor de 3-serie

BMW versterkt haar 3-serie met een unieke driving range. Tien verschillende motoren zijn nu beschikbaar voor de sedan en de Touring om uit te kiezen: vier benzinemotoren en vijf diesel. Alle modellen zijn standaard uitgerust met geoptimaliseerd verbruik met EfficientDynamics maatregelen. Echter, niet alleen onder de motorkap veranderingen zijn. Ook het uiterlijk van de nieuwe drie-act onderscheidend en sportief.

{VIDEO}

De beeldweg is aan de achterlichten eens duidelijk richting E46 en moet worden beschouwd als hoge lof. Afhankelijk van de motor is ook een graadmeter uitbreiding tot 24 mm. Vooral in combinatie met de uitlaatpijpen van de 335i symmetrisch lekkernijen die leidt tot een goed einde ontstaat hier. Als je goed kijkt, zelfs als een klein sardonische "Vang me" Grins herkennen in de kofferbak lijn. Met zo veel fijn werk werd hem toegekend.

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

De I-Phone zingt, de I-Drive flits

Het interieur is opnieuw opgewaardeerd, wat er gaande is om te upgraden. Dat de haptische elementen op BMW op het hoogste niveau bewogen, wordt verstaan. Controles werden voorzien gematteerd chroom. De chronoscale werd verfijnd, op voorwaarde dat de middenconsole met meer opslagruimte en "Yippie Yippie Yippie Yeah Yeah", mijn I-Phone wordt nu erkend als een telefoon en I-Pod ook bij BMW eindelijk compleet en zonder dat iemand mopperen. Dus de rel en Remmi Demmi is dus niets in de weg.

Maar het absolute hoogtepunt is de thuisbasis van de middenconsole. De I-Drive is voor het laatst herzien. Hoe ik haatte het! Niet minder dan duizend vloeken werden uitsluitend overgedragen door mij op deze ondoordachte en veel te traag "turn en push-wheel". Elke vloek moet hebben gewerkt, want nu is er de belangrijkste functies direct perKnopfdruck in Finger in de buurt van de knop. Daarnaast is er een krachtigere hardware voor een waargenomen Warp 10-snelheidsverhoging op de hoge resolutie 8,8 inch maakt Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

Display. Dank BMW, die lange tijd nodig had.

Een vast tarief voor mobiel internet Junkie

Maar dat was nog niet alles. Door Edge snelheid is afkomstig van het internet. De browser kan ongelooflijk goed worden bediend. Met een beetje technische vaardigheid om twee minuten voorbij moet "man" begreep het systeem. Een 80 GB harde schijf biedt snelle toegang tot het digitaal voorbereid kaartmateriaal en kan bovendien worden gecoat muziek vullen tot je erbij neervalt.

Moet ook worden opgemerkt dat de fun soepel 3.970 euro kosten (Navi Professional met Bluetooth-interface). Voeg daar nog een maandelijkse vergoeding voor de "flat rate". Dit is BMW's optimisme zoals wij die kennen. Wie is er onder degenen die nog steeds niet begrepen waarom BMW is open en direct de presentatie van de drie als een premium product, zou het nu eindelijk ingecheckt.

Vervolg op pagina 3: video &# 8211; Rijden scènes BMW 3-serie; Kan het zonde nummer?

{PAGE}

video &# 8211; Rijden scènes BMW 3 Serie

{VIDEO}

Kan zijn zonde ingesteld?

Over de 225 kW / 306 pk zescilinder Men moet niet veel te zeggen. High Precision Injection, Aluminium crankcase en twin-turbo, Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

Dat klinkt al heerlijk zonder directe data. De "Engine of the Year 2007" niet eens beginnen om een ​​probleem met de 1,6 ton leeg gewicht van de sedan. Hiervoor is de combinatie van drie liter en twee turbo elk aanvoercilinder 3 met perslucht. Het traagheidsmoment, ook wel turbo-lag, lost in rook.

En zo komen we terug bij de reeds genoemde EfficientDynamics. Op papier, BMW geeft het verbruik met zeer bescheiden 9.1 liter. Dat zou moeten zijn om te maken en als je op reis bent met de lente-voet en houdt goed en zorgvuldig aan elkaar voorgesteld verschuiving in de digitale display.

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

In werkelijkheid wordt de benzinemotor toch uitdrukt linksaf bij de "drankje". 12 tot 13 liter zijn de regel en dat is een waarde waarbij nauwelijks fabrikant kan concurreren in dezelfde vermogensklasse, zeker niet met een twin-turbo in de bagageruimte.

Als het roadbook van de pers event als een plezier met het bekijken track met scherpe bochten,
het aanbieden van hellingen en snelle rechte stukken, heeft dan eenvoudig worden geballert. Voeg daarbij de firma, maar zeer comfortabel ophanging, die nauwelijks biedt zwakke punten. Achter tandwielen roept de BMW 335i 100 kilometer per uur in 5,6 seconden op de snelheidsmeter. Deadline is pas wanneer traditioneel afgesloten van 250 km / h.

De tandwielen flutschen getand en zonder klacht via de transmissie. De prompt Gasanahme is een traktatie en kan nauwkeurig uit te voeren. Direct en met veel feedback, de besturing is op de weg naar de bestuurder. Bij het onderzoeken van manoeuvres of stuurfouten Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

de elektronica snel reageren, maar zacht.

Wie wil om meer plezier te rijden riskeren, schakelt de elektronica in twee fasen. Ook in deze toestand, de drie-weg met een zeer vriendelijke en neutrale rupsen gepresenteerd. Het duurt een zekere provocatie naar de BMW op de hoogte van de bladeren te brengen.

Al met al kan men niet zeggen dat het anders, BMW is er veel verbeterd en maakt daardoor nauwelijks een zwakte. Niettemin is een kleine kritiek voor het laatst. De Run Flat banden rollen merkbaar harder. Je went zo snel te doen, maar het lawaai van de weg is niet te missen op oudere asfalt.

Turbo fans zijn de tweeling-turbocharged veel geluid zwaluwen uit R6 gebruikelijk. Eerlijk, valt Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift

Koning van zijn klasse - BMW 3 Serie Facelift
Copyright: auto.de

heel moeilijk om er hier een echte kritiek op de tafel te brengen. De gepresenteerde 335i wordt geleverd met alles wat leuk maakt.

Conclusie: Een auto voor altijd jong van hart

BMW heeft beantwoord met de drie eisen van de klant. Hij is dynamischer dan ooit en worden daarbij terloops gebruikt in het dagelijks leven. Zwakke punten kan nauwelijks worden geïdentificeerd. De nieuwe triple is nog steeds de beste oplossing voor een mix van dagelijkse bruikbaarheid en rijdynamiek-vreugde te brengen op het hoogste niveau.

De I-Drive is eindelijk mogelijk keer geweest, het chassis is evenwichtig en de motor bereik belooft ook in de kleinste motor "rijplezier". Zo zou het niet stationair BMW ondanks de concurrentie om te slagen om door te gaan naar de bovenste positie in het premium segment claimen voor zichzelf.

Bookmark the permalink.