Fahrbericht rupsvoertuig Pleintinger Track 500: bijna niet te stoppen

Vijf auto's in een - dat wil het merk Pleintinger bieden met hun nummer 500 Het voertuig moet ATV zijn, dienen als lef, ter vervanging van een kleine tractor, indien nodig, om zich te bewijzen als de bodem Buggy, en - indien nodig - om te dienen als een boot. Dit is mogelijk een tweekleppige ontwerpen kettingaandrijving. Met deze ongebruikelijke terrein en amfibievoertuig Lada Duitsland breidt nu haar verkoopprogramma.
Geen vraag, de kleine rupsvoertuig maakt, zelfs bij stilstand nieuwsgierig. Ziet de open en onopgesmukte Standard versie met name nuttig voor de luxe versie met stof cabine, extra verlichting Flays op het dak en lier op de boeg krachtige indruk. Gemeenschappelijk voor beide is de motor achter. Hij komt uit de Chinese fabrikant Chery. De drie cilinders 812 cc produkt onder vlezige uitlaatgeluid 42 kW / 57 pk en overvloedig met warmtestraling richting van de achterste bank. De Pleintinger Track 500 accelereert naar een topsnelheid van 35 km / h.

Uitzonderlijke off-road capaciteiten

Echter, veel belangrijker dan snelheid, de karakteristieken van het terrein van de vier tot vijf zitplaatsen, die echt een paar obstakels kunnen maken in de weg, dankzij het harde rubber ketens. De bodemvrijheid is 28 centimeter. En ook voor de meren of rivieren, de bijna 900-kilogram Russisch-rounder niet stopt, waarin het nummer staat op de type-aanduiding voor de breedte van de ketting in millimeters (er is ook een 380-size model). Het brandstofverbruik wordt gegeven als acht liter per uur.

Tinger spoor.

Tinger spoor.
Copyright: Auto-Medienportal.Net

Een beetje eigen klit vaardigheden vaardigheid kan geen kwaad om dichter kennis te maken met het voertuig. Een staalstaaf van de voet vergemakkelijkt door de kettingrollen komen; als de bestuurder vervolgens overwint de brede achterklep en draait op de zitting, iedereen heeft om uit te vinden voor jezelf. Voordat de bestuurdersstoel een motorfiets stuur stijgt en links op de zijkant van een shift hefboom voor de extra reductie en de achterzijde van de CVT-transmissie. Gas wordt gegeven als de motorfiets met een recht draaigreep en controle over het stuur links of rechts kettingaandrijving nogal abrupt geblokkeerd afhankelijk van de gekozen richting. Tijdens het afremmen vanuit een rechte lijn, maar het effect van de linker remhendel en de motorrem niet worden overschat. Stop de ATV kan in elk geval het beste als een zijketen geremd en 90 graden rotatie. Zelfs degenen die tot nu toe geen kennis hebben gemaakt met een rupsvoertuig, wordt geleverd met de Pleintinger langs goed meteen.

Tinger is een jonge Russische bedrijf dat het voertuig voorziet in acht jaar met toenemend succes. Momenteel in de Steel City Cherpovitz tussen Moskou en St. Petersburg, ongeveer 60 van de ongebruikelijke ATV per maand worden gebouwd. Het programma ook geschikt trailers zijn uit. De verbinding met Lada Duitsland is geen toeval. De ploeg uit Buxtehude heeft uitstekende contacten in Rusland en is de "Niva" (nu officieel slechts 4&# 215; 4's) al in offroad business.

Makkelijk is het ook met de Pleintinger, zo fascinerend als het is, maar niet in dit land - omdat, helaas (nog) niet over de street legal. Dat moet veranderen met de model Armor, die ook beschikbaar in Duitsland zal vanaf volgend jaar, front-motor, zes wielen. Een uitvoering met twee andere wielen wordt nog getest. Het drijfvermogen wordt behouden, zelfs bij vermoeidheid model, topsnelheid 45 km / h overwegend hoger.

Lada komt slechts een keer in ongeveer 50 voertuigen per jaar. Behalve voor de landbouw en de bosbouw, de Pleintinger geschikt voorbeeld, als nood-voertuig voor de THW, DLRG of bergredding. Het aantal kopers die kiezen voor een Pleintinger als een recreatief voertuig is waarschijnlijk bescheiden zijn - de startprijs van 14.990 euro aantrekkelijk maakt, is waarschijnlijk het minst obstakel.

Terug naar overzicht

Specificaties Pleintinger Track 500

Lengte x breedte x hoogte (m):3,00 x 1,82 x 1,43
Bodemvrijheid:280 mm
engine:3-cilinder benzinemotor, 812 cc
power:206 kW / 57 PS
Max. Koppel:K.A.
maximumsnelheid:35 km / h
verbruik:8 l / h.
Norm van de emissie:euro IV
Bij het rijklaar gewicht / laadvermogen:900 kg / 500 kg
Base Price:14.990 €
Bookmark the permalink.