Test Honda Civic 1.8 i-VTEC Lifestyle – De vorige eeuw

Een van de Honda Civic is zeker: anders. Dit begint met de futuristische uiterlijk, de bijpassende cockpit en eindigt met de motor die zich liften met variabele kleptiming tegen de trend van de turbo dwong.

optica

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC Lifestyle - De vorige eeuw

Net zo sportief als de Civic is beschikbaar, de 1.8 i-VTEC is het niet.
Copyright: auto.de

De Honda Civic ik hier op de proef fungeert als gevallen geen tijd meer. Eerder, kan styling van het exterieur en de cockpit futuristisch hebben geleken, nu het werk geeft de Civic met mij hetzelfde gevoel als gevolg van "Star Trek: The Next Generation"; dus hebben daarom op dat moment presenteerde de toekomst. Maar terwijl Picard en Co. flikkerde 27 jaar geleden voor het eerst op het kleine scherm, de Honda Civic ziet alleen sinds 2006 als dit, aangezien het vandaag eruit ziet. Aan de buitenkant is het negende generatie toch onschadelijk, iets dat voorheen continue lichteenheden maakt voor en achter tamelijk conventioneel. Dus de Civic, terwijl nog steeds heel anders dan de rest, maar het bekijken waard.

binnenland

In tegenstelling tot het interieur. Hoewel, besef je dat Honda zich inzet voor gebruiksgemak in de huidige modellen, maar de ongewone verschijning verduistert dit. Te veel advertenties en te veel verschillende vormen en kleuren gewoon verwarren te veel naar Honda nieuwkomer, die ook de zeer beheersbaar verkoop zou kunnen verklaren. Want na alles wat is een gezegde? De boer niet beweegt, weet hij niet. Of zoiets &# 8230; Daarom is de zelfde oude Duitse modellen zo goed verkopen, waarbij een generatie lijkt op een milde facelift van de voorgaande.

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC Lifestyle - De vorige eeuw

Look en feel van de cockpit niet meer geschikt zijn.
Copyright: auto.de

Dit alles maakt een tweede blik vrij veel in de cockpit van Honda Civic zin. De grote gebogen scherm op het dashboard, wordt de snelheid om digitaal weergegeven. Omdat de advertentie tot nu toe naar boven werd verplaatst, moet het uitzicht nauwelijks te worden gehouden van de weg. Een head-up display zou onnodig zijn. De kleurrijke licht strip ernaast verandert afhankelijk van de rijstijl, de kleur van groen ( "voorbeeldige zuinig rijden") - naar de diepe rode ( "oude leidende voet!"). Zelfs de boordcomputer, die anders ergens is ingeklemd tussen de snelheidsmeter en toerenteller, wordt teruggevonden. Of het nu dringend noodzakelijk was, de ronde instrumenten met blauwe schubben, witte cijfers en symbolen in de kleuren rood, wit en groen run is discutabel.

Platzangbeot

Hiervoor is de Honda Civic Square, en ook als dat niet eens andere fabrikanten voor de geest. Aldus kan de zetel van de achterbank worden opgeklapt, waardoor voldoende ruimte voor twee fietsen gemaakt indien de voorwielen verwijderd. Toch staan ​​achter de Honda Civic - achter een niet onaanzienlijke laadrand - 467 liter opslagruimte beschikbaar is; Top waarde in de compacte klasse. Als u past de rug van de achterbank klassiek tot een totaal van 1.378 liter passen in de vijfdeurs Civic.

rijeigenschappen

Test Honda Civic 1.8 i-VTEC Lifestyle - De vorige eeuw

Geniaal: de Magic Seats
Copyright: auto.de

De 1.8-liter i-VTEC benzinemotor in mijn tekst auto past perfect bij mijn indruk van het interieur. Want terwijl de hele wereld is in gevaar van de inkrimping en geforceerde ventilatie, waarbij de eerste drie-cilinder turbo's zijn zelfs in business class in de vleugels, kan Honda blijven vrij ademen de Civic. In de 1.8-liter motor, de Japanse afhankelijk variabele klepregeling plaats van een turbo. Als gevolg daarvan moet de motor in theorie minder onderhoud nodig (die in 14 dagen was niet echt getest) en zelfs in de vermogensafgifte. Bovendien zou de motor lager piekvraag te hebben wanneer het tijd is goed to the point. In feite, echter, de benzinemotor ontwikkelt zijn vermogen heel harmonieus, de maximaal bereikte Pas bij 4300 omw / min

Toch is de Civic maakt een grote benzinemotor dynamisch gedreven heel leuk. Want terwijl de Japanse duwen met 132 kg zware diesel onder de kap scherpe bochten in plaats van de voorwielen, de benzinemotor voelt veel flexibeler. Het chassis heeft een goede baan hier, en zou ook de vijfdeurs goed op het adaptieve schok uit de combinatie kijken. In het algemeen Honda moet een aantal schroeven te zetten, zodat de veteraan Japanners niet te veel krijgt allemaal achter. Omdat de concurrentie in de compacte klasse is harder dan ooit. En terwijl veel concurrenten schitteren met moderne technologie en optica, de Honda Civic ziet er een beetje over van de vorige eeuw.

Specificaties Honda Civic 1.8i-VTEC

Vijf-deurs compacte auto
Lengte / breedte / hoogte (m):4,32 / 1,77 / 1,47
Wielbasis (m): 2.60
motor:Vier-cilinder-in-lijn benzinemotor
verplaatsing:1798 cc
macht:104 kW / 142 pk bij 6500 U / min.
max. koppel:174 Nm bij 4300 omw / min
topsnelheid:215 km / h
versnelling 0-100 km / h:9,6 s
Test-Consumption:7.5 l / 100 km
Verbruik Fabrikant:6,1 l / 100 km
CO2 Fabrikant:145 g / km
Norm van de emissie:EURO 5
Energie-efficiëntie klasse:D
Gewicht / payload
Leeg gewicht:1336 kg
. Bruto gewicht:1750 kg
laadvermogen:414 kg
bagageruimte:467 &# 8211; 1.368 l
basisprijsvanaf 16.950 euro
Prijs testauto:30.550 €
Geschatte kosten per jaar
tax:106,00 euro
brandstof:1767,00 €
afschrijvingen:4582,50 €
De totale jaarlijkse kosten:   6455,50 €
* De kosten per jaar zijn opgebouwd uit brandstofkosten, wegenbelasting, de toegerekende waarde verlies (15 procent p A.).
** De brandstofkosten op 1,55 euro / liter super benzine en een jaarkilometrage van 15.000 kilometer
Bookmark the permalink.