Test Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D 4WD: Geen zin Van?

Je weet wel spontaan, dat is de meest succesvolle plug-in hybride voertuig in Duitsland? Het komt uit Japan, in het bijzonder van Mitsubishi en de Outlander. Welke is het nog steeds goed als benzine en diesel.

Toch blijft het aanbod aangenaam beheersbaar, want voor elke aandrijving is slechts een vermogenstrap, die in beide gevallen 110 kW / 150 pk is nog steeds hetzelfde. Wij reden met de 2.2 Di-D 4WD, waarbij de capaciteit is dichter tot 2,3 liter.

Mitsubishi Outlander.

Mitsubishi Outlander.
Copyright: Auto-Medienportal.Net/Mitsubishi

Facelift 2016

De serie is opnieuw ontworpen voor dit jaar. Van de ongeveer 100 verandert, vooral de nieuwe frontindeling bijzonder boemerang-vormige chromen balk aan weerszijden van de gemodificeerde bumper opvallend. rug en de SUV draagt ​​nu een beetje meer glans. Al met al, gebeurt zowel nobel en dynamiek op de Outlander.
Het interieur is ook verbeterd. mooi om te zien zijn de afzettingen op het dashboard en de deur interieurbekleding die waarschijnlijk het graan van bamboe zal herinneren. Er is ook een beetje piano. maar voor de rest gaat het om iets meer rustieke ondanks de facelift. Dit geldt vooral voor vrij onopgesmukte ontworpen middenconsole. Er vindt u ook op de knop voor de keuze van all-wheel drive, bij ons heeft veel beter vond de draaiknop van de vorige generatie, het was in staat om te zien waar het wiel draait, terwijl de sleutel niets onthullen, maar alleen de Bordcomputeranziege maar gelijk. Drie modi: Eco-modus (achteras wordt ingeschakeld wanneer nodig), permanente vierwielaandrijving en rijden met differentieel slot op de grond.

rit

Na een pauze voor de diesel springt om de druk op de startknop. De zes-snelheid automatisch (1800 euro kosten) verandert tandwielen zeer zacht en reageert snel om de gas commando wens kan handmatig worden aangegrepen via schakelhendels. De Outlander ook opgewekt door een exacte besturing en comfortabele vering met niet stevigere demping. In termen van hulpsystemen biedt Mitsubishi een pakket. Het bevat voor 1.400 euro, een adaptieve cruise control en een Collision Warning met remingreep en een Lane Departure Warning-systeem dat relatief betrouwbaar werkt, maar meldt zich een beetje laat naar onze mening.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander
Copyright: Auto-Medienportal.Net

binnenland

Een van de grote troeven van de Outlander is zijn ruimte. Zo kunnen passagiers klagen gebrek geen toets of knie kamer niet te kort been afsteunt op de tweede rij. Zelfs met outworked achterbank - het heeft een verstelbereik van 25 cm - het nog te kommod. Eng echter in serie drie, die standaard bij de diesel is aangebracht (de benzinemotor is alleen vijf plaatsen). De twee extra zetels zijn echt alleen goed als een korte-termijn noodoplossing, maar staan ​​voor de grote variabiliteit van de Japanners. Het is zelfs niet zozeer de hoge gehoekte knie of het been, maar vooral het gebrek aan hoogte van de kop, die in het gebied van de achterklep beugel vereist opheffing. De bagageruimte is natuurlijk geen kwestie van een bijna 1.70 meter lang last oppervlak en meer dan 1.754 liter opslagvolume beschikbaar voor wanneer nodig.

De Outlander heeft ook relatief grote ramen, die niet langer vanzelfsprekend. Zelfs de derde zijruiten achter de C-stijl zorgt ondanks dikke D-stijl bij het manoeuvreren vrij nog eens schuin achter. Hoe dan ook, de afmetingen van het voertuig bij het betreden of verlaten van een parkeerplaats kan relatief goed worden geschat.

Conclusie: De Outlander, door de manier, niet het typeplaatje te dragen, maar als de Land Rover Discovery modelnaam op de motorkap, is een van die SUV die wordt aanbevolen als een alternatief voor degenen die op zoek zijn naar ruimte en flexibiliteit, waarbij een busje, maar zeer beeld van de familie auto hecht. En vijf jaar garantie, zijn er ook. (Ampnet / JRI)

Specificaties Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D 4WD Aut.

Lengte x breedte x hoogte (m):4,70 x 1,81 x 1,68
engine:4-cyl diesel, turbo, 2268 cc
power:110 kW / 150 pk bij 3500 U / min
Max. Koppel:360 Nm bij 1.500-2.750 omw / min
ECE-verbruik:5.8 liter
CO2-uitstoot:154 g / km (Euro 6)
efficiëntie:B
maximumsnelheid:190 km / h
De acceleratie van 0 naar 100 km / h:11,6 sec.
Bij het rijklaar gewicht / laadvermogen:min. 1736 kg / max. 524 kg
Trunk size: 145-1754 l
Max trekvermogen .:2000 kg
Draaicirkel:10,6 m
banden:225/55 R18
Prijs:35.290 €
Bookmark the permalink.