Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude

Ingo Koecher &# 8212; Kostenoptimalisatie speelt een belangrijke rol in alle fabrikanten. Dus elke autofabrikant heeft zijn eigen kit, gebouwd op hetzelfde chassis altijd met verschillende constructies van nieuwe modellen. Met de compacte monovolume EVALIA Nissan presenteert zijn nieuwste model. De auto is gebaseerd op het B-platform, dat al in de Nissan Juke de Groep is geïnstalleerd.

Beyond alle Premium Attitude

Premium of niet, er zijn nogal een aantal mensen die gewoon behoefte aan een auto. Het is betrouwbaar, ruim en niet duur in de afmetingen van een vrijstaand huis. gewoon stoppen met slechts één auto, niet meer en niet minder.

Het is met deze vraag begint Nissan Met zijn compacte monovolume EVALIA. Hier is echter de Japanse een stap verder gaan en de vraag stellen waarom de titel "family car" is synoniem vandaag met een auto die weinig meer te bieden dan alleen vier wielen en een stuur heeft. Met de EVALIA zal zich verzetten tegen in het segment van betaalbare gezinsauto's Nissan deze "verarming". Zo is de compacte monovolume, uitgerust begint met een vermogen van 81 kW / 110 pk benzine, op 19.480 euro. Het is duidelijk dat als de prijs is ook de optielijst. Op welke de navigatie en multimedia pakket Nissan Connect Zoek USB, iPod en Bluetooth-interface Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude

Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude
Copyright: auto.de

evenals cruise control en snelheid, twee extra enkele zitplaatsen voor het vouwen van de derde zitrij en aparte ventilatie voor 800 euro en metallic lak voor 350 euro extra. dat was&# 8217; s.

powertrain & uitrusting

De serie omvat stuurbekrachtiging, Electronic Stability ESP, ABS-remmen, zes airbags, verschuifbare achterbank aan beide zijden en airconditioning en centrale vergrendeling. Onder de motorkap viercilinder motoren. De 1,6-liter benzinemotor onze test auto rijdt zijn 81 kW / 110 pk met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en twee 1,5-liter turbo-dieselmotor met 66 kW / 90 pk en 81 kW / 110 pk met manuele vijf- of zes-versnellingsbak.

aandrijving

De wortels van de werkpaard NV200 Nissan EVALIA niet ontkent. Niettemin zijn de verschillen te zien zijn als een upgrade met een aluminium bar grille, ramen lettertype van de flank en de achterklep dat het de compacte monovolume van de serie en niet het busje. De gedetailleerde werk gaat door in het interieur. Terwijl de NV200 voldoet aan alle functionele eisen, de middenconsole van het dashboard en de deuren met toepassingen die moeten worden opgewaardeerd in aluminium blik op de EVALIA. Bovendien is het driespaaks stuurwiel omgeven door een eveneens uitgevoerd in aluminiumlook sluiting.

De all-round zichtbaarheid in het Japans is goed voor alle zitplaatsen. Fijn enigszins verhoogde zitpositie. in verband met de compacte afmetingen van 4400 mm lang en 1695 mm breed licht Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude

Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude
Copyright: auto.de

Behandeling binnen stedelijk wonen gegarandeerd omgevingen. Bovendien is de flexibele inrichting is gelijk aan een praktijkvoorbeeld. Met zeer weinig inspanning, het laadvolume te zijn door vouwen en vouwen naar voren van de achterbank van 900 tot 3.100 liter breiden. In de payload, moet echter voor worden gezorgd dat het maximum van 490 kg niet wordt overschreden. Vanaf Van concept, het laadvermogen is onder het gemiddelde laag. Want zelfs met zeven passagiers à 70 kg gewicht is geen ruimte meer voor bagage.

Ingericht was onze testauto met het enige benzinemotor. De in-lijn viercilinder met 81 kW / 110 pk gekoppeld met de handmatige vijfversnellingsbak. Binnen de grenzen van de benzine op voorwaarde dat voldoende prestaties stad. Toegegeven, sprints derhalve niet mogelijk omdat de gemiddelde snelheidsgebied moet dan snel omhoog laten. Dit zal onvermijdelijk leiden tot een hoger dan gemiddeld verbruik. Maar laten we eerlijk zijn: wie je wilt zijn een Nissan EVALIA stelt wanneer lust in zijn kuipstoel om druk brute? Hier biedt Nissan de gerapporteerd over de straaljager van de weg GT-R, auto.de.

Maar terug naar de familie van. Tijdens de EVALIA maakte een redelijk goed figuur in de stad, zouden we hopen op een beetje meer macht voor cross-country reizen, in het bijzonder wilden voor een zesde versnelling. Omdat de Japanners begint met vijf versnellingen snel buiten het middelste toerentalbereik werken. Oplossing biedt hier de diesel met zes-versnellingsbak.

In aanvulling op de verfijning van de consumptie toneelstukken bij het kopen van een auto een steeds belangrijkere rol. Vooral als er een familie voertuig. Want dan men niet de auto te rijden Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude

Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude
Copyright: auto.de

om gezien te worden, maar van A naar B. En de bar alle premium Attitude, maar altijd het bijhouden van de kosten in het achterhoofd.

topic consumptie

Nissan is de consumptie van EVALIA een gemiddelde van 7,3 liter tot 100 kilometer. Deze waarde we niet bereiken. Ter verdediging moet worden opgemerkt dat de winter van zijn kant heeft gedaan om iets in het luchtverbruik te duwen. Want het is geen geheim dat de warmte kost geld. Maar zelfs als de zetels Passagiersstoel was maximale en optimale werd genomen uit het verwarmen, het verbruik van 9,8 liter per 100 kilometer door ons bepaald moeten iets lager. Vooral omdat we de auto verplaatst voor het beoogde doel en het leeggewicht is 1490 kg met die van een normale compacte auto à la Toyota Auris of Hyundai i30.

Hier kon de Nissan EVALIA niet te overtuigen. Op dit punt lijkt auto.de achterstand. Omdat de doelgroep heeft bijzondere kosten, in het bijzonder het verbruik en onderhoud, in het achterhoofd. En 2,5 liter verbruik per 100 kilometer niet in orde zijn, in onze inschatting.

conclusie

Nissan zelf wijst de EVALIA de sector bedrijfsvoertuigen. Echter, de fabrikant wordt niet moe te wijten aan de compacte monovolume tal van kenmerken van auto's. Bijvoorbeeld, de eenvoudige bediening door compacte Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude

Test Nissan EVALIA 1,6 Goedkoop familie auto buiten de huidige Premium Attitude
Copyright: auto.de

Dimensions of een rijervaring die niet "bussig", maar "kompaktig" Nissan noemt het auto-achtig, ook niet. auto.de gaat met in alle opzichten: in het bijzonder, verdient de titel "Affordable Family Car" Nissan EVALIA naar onze mening terecht. Hier, de Japanse stoeit in de markt tussen een Peugeot Tepee of de Fiat Doblo, die het proberen als Nissan de Vankonzept koppelen aan licht rijgedrag van de auto.

En de compacte MPV biedt nog veel meer dan vier wielen en een stuur. Met de Japanse, de familie ontvangt een multi-purpose vehicle, zodat een compacte MPV die zijn naam verdient. Zodat het kan worden fünfsitzig, als een gewone compacte auto in het dagelijks invoegen. Opgewaardeerd zevenzitter met twee extra enkele zitplaatsen op de derde rij, de familie gemakkelijk plaats en achterbank neergeklapt, kan de EVALIA snel worden omgezet in een volledige vrachtwagen met weinig inspanning. Dus in feite een multi-purpose vehicle. En het geheel is er nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs.

Het enige nadeel lijkt auto.de de aanzienlijke stijging van het verbruik van benzine enkele van de serie. Dat moet iets verslechteren, de algehele enthousiasme voor toekomstige Evaliisti. En niet in het minst omdat het in de doelgroep is een bijzonder prijsgevoelig segment. In alle andere gebieden Auto.de de Nissan EVALIA echter gewaardeerd, met een goede.


waardering &# 8211;
Nissan EVALIA 1.6


Exterieur design2.1
Interior ontwerp2.1
multimedia2.1
navigatie2.2
aandrijving2.3
  
Kosten per jaar * 
  
Aankoopprijs testvoertuig21,330.00 €
Brandstofkosten **2263,80 €
belastingen150,00 euro
waardevermindering3199,50 €
De totale jaarlijkse kosten:   
5613,30 €
  
Testresultaten / Eindcijfer:  
2.3
  

* De kosten per jaar zijn opgebouwd uit brandstofkosten, wegenbelasting, de toegerekende waarde verlies (15 procent p A.).
** De brandstofkosten op 1,54 euro / liter E10-premium benzine en een jaarkilometrage van 15.000 kilometer

Datasheet Nissan EVALIA 1.6
  
vijf- of zevenzitter Van de compacte klasse, glijden achter aan beide zijden, voorwielaandrijving
  
Lengte / breedte / hoogte:4400 mm / 1695 mm / 1850 mm
wielbasis:2725 mm
  
motorInline vier cilinders
verplaatsing:1598 cc
macht:81 kW / 110 pk bij 6000 omwentelingen per minuut
max. koppel:153 Newtonmeter bij 4.400 omwentelingen per minuut
maximumsnelheid:165 km / h
  
verbruik 
test (Gemiddelde):9,8 l / 100 km
Test de CO2-uitstoot:297,7 g / km
Fabrikant informatie Verbruik:7.3 l / 100 km
Specificaties van de fabrikant de CO2-uitstoot:169 g / km
Norm van de emissie:euro 5
  
uitrusting
(Series selectie):
zes airbags, electronic stability ESP, antiblokkeersysteem ABS, stuurbekrachtiging, achter schuifdeuren aan beide zijden, air conditioning, centrale vergrendeling
  
Gewicht / payload 
Leeg gewicht:1490 kg (als zevenzitter)
. Bruto gewicht:1980 kg
payload:490 kg
Aanhangergewicht geremd:1100 kg
Gewicht aanhanger ongeremd:640 kg
Toegestane kogeldruk .:44 kg
Toelaatbare dakbelasting .:100 kg
bagageruimte:900-3100 l
  
prijzen 
Basismodel:van 19.480 EUR (incl. 19 procent BTW.)
testauto:21,330 EUR (incl. 19 procent BTW.)
topmodel:van 21.870 EUR (incl. 19 procent BTW.)
Bookmark the permalink.