Test Ford Fiesta EcoBoost – De 1,0-liter kanonskogel

Het is al een paar jaar geleden dat ik had het genoegen van tijd met een Ford Fiesta. Ondertussen is er veel gebeurd, de kleine Keulen heeft een facelift en een nieuwe gekregen &# 8211; geprezen drie cilinders aan boord. Redenen zijn nog meer genoeg om de Ford Fiesta wederom nemen keer aan de borst.

Met de introductieTest Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

het huidige model generatie Fiesta heeft de kleine auto een echte blikvanger Ford. Slanke proporties, dit sassy kleuren. Voor Facelift Ford Fiesta opnieuw geslepen dit en miste de serie Fiesta de look van de sportieve Ford Focus ST. Duidelijk dat de Fiesta zijn polish in "Race Red" is goed extreem. Verzet zich tegen een, op het eerste gezicht, de motor bereik van 65 &# 8211; 125 pk trim blik Gutbürgerlich &# 8211; van 182 pk Fiesta ST apart tijden. Voor degenen die niet helemaal willen het als sportief &# 8211; en vooral op de vijf deuren waarde &# 8211; heeft de 1,0-liter driecilinder Eco boost rijk aan 125 pk. En precies luieren in mijn test auto.

Niets is veranderd

In het interieur, heeft zich de Fiesta voor facelift &# 8211; tenminste herkenbare &# 8211; niets veranderd. Nog onduidelijk is de Sony radio met een overvloed aan knoppen en (nu) veel te klein beeldscherm aan boord. Technisch gezien is dit &# 8211; Afhankelijk van de apparatuur &# 8211;Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

Echter, nu uitgerust met voice-activated communicatietechnologie Ford SYNC-technologie. In combinatie met een Bluetooth mobiele telefoon, zodat u al een noodsituatie assistent aan boord en kan comfortabel eigen muziek bibliotheek of internet radio stroom over de verrassend goed het voertuig systeem. De ruimte is voldoende in de kleine Fiesta klasse, achter slechts de index is vrij beperkt door de kleine achterruit. De compacte afmetingen, maar ik echt nodig heeft na een korte ook uitgerust achteruitrijcamera eigenlijk niet meer.

rijeigenschappen

Tot zover de vrij eenvoudig, maar functioneel interieur. Veel gespannen Ik was de Ford Fiesta op de ingebouwde 1.0-liter EcoBoost met 125 pk. Bij dubbele over de &# 8222; Engine of the Year&# 8220; Ik heb veel van het goede en slechts een paar minuten verder in de aandacht te lezen. In een uitgebreid weekend van de drie-cilinder moet nu laten zien wat hij kan, wat mij vooral interesseert, zoals de inkrimping van de Ford heeft een impact op de consumptie. Voor veel kleine Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

Aggregate act snel overweldigd en zijn daardoor snel van de "penny pincher" tot "Saufkuh". Vrijdag Ik laat na het werk om 17:30 uur het kantoor en zitten aan het stuur van de Fiesta. Met de sleutel in zijn zak, kunnen de deuren van de kleine auto gemakkelijk te openen via een knop op het handvat van het bestuurdersportier en sluit het weer. Zelfs na die kunnen blijven in de zak van de sleutel, omdat de Fiesta ook keyless druk op de knop start.

De eenheid klinkt hard, dan men zou verwachten van een vier-cilinder. De onaangename drukte een ander drie-cilinder Ford echter heeft hem uitgezet. Bij het derde stoplicht, stop de motor in de Ford Fiesta heeft bedrijfstemperatuur bereikt en kan nauwelijks worden gehoord. Het verbruik, de on-board computer is in eerste instantie duidelijk in de dubbele cijfers aangegeven na de reset &# 8211; Typisch Koude start &# 8211; daalt ook snel en gaat na het verlaten van de bebouwde kom blijft dalen. Kort voor de snelweg, benadert hij met 4,7 liter per 100 km, zelfs de standaard verbruik, met vermelding van de Ford met 4,3 l / 100 km.

dynamische kwaliteitenTest Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

Ik plaats mezelf in de doorstroming van het verkeer en het versnellen van de aanbevolen snelheid. Met 130 km / h spinnen ik gezellig in het weekend het verkeer op de A9 naar het zuiden. Aangezien de Fiesta is geïsoleerd klasse verrassend goed tegen geluid van buitenaf, die ook bovengemiddelde geluidssysteem binnenkomt Fiesta goed effect. Na bijna 80 kilometer op de snelweg ik de oogkleppen en checke kort verbruik: 6,1 l / 100 km en hoewel ik op reis was echt gezellig. Highway niet echt lijken de Fiesta, vooral omdat Ford Fiesta gedoneerd slechts 5 gangen zijn. Hoewel ze goed zijn vertaald, maar een 6e versnelling te glijden langs de Fiesta zou alleen maar goed zijn om het gezicht op de snelweg passages. Overland zijn de 5 gangen echter weer meer dan voldoende om de Fiesta spaarzaam te verplaatsen. Tenminste als je wilde omdat. Omdat in een snel benaderd S curve ontdekte I dynamische eigenschappen van de kleine Keulen, die frisse zirkeln zelfs rond scherpe bochten kunnen worden. Bovendien, een krachtige meerkernige motorgeluid, dat door een geluidsgenerator in het inwendige van Fiesta passeert.

Zo vind ik mezelf altijd bij de hand Ik draai alleen vrij hoog de Fiesta motor op elk lokaal afslag en geniet van de robuuste geluid voordat ik verschuiven naar de vijfde versnelling en cruise op 100 km / h. Toch is de cursus is zeer negatieve invloed op de consumptie. vandaar mijn saldo na ongeveer 160 km val van 7,4 l / 100 km ontnuchterend. Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

Zoals het er nu naar 21 uur, maar ik heb nog steeds meer dan 100 km afstand te gaan voor mij en de A71 helemaal leeg is, schakel ik tijdelijk mijn groen geweten, en wilt zien waar de grenzen van de drie-cilinder leugen. Dus indicatoren op de trein, de linker en geef hem.

Op de steile weg, de Fiesta is snel bewegende. Niet alleen ben ik verbaasd, maar ook de bestuurder van een Mercedes E-Klasse stationwagen, zoals ik liever met een grommende motor op bijna 190 km / h langs hem heen. Ik ben onder de indruk. Zelfs bergopwaarts de kracht van de kleine motor, moet de tachometer naald bereikt boven 170 km / h gehouden. Maar zelfs bij dergelijke hoge snelheden van de Fiesta is de rust zelf, blijft onaangedaan door slecht wegdek en is zeer goed op schema. Zoveel macht, ik kon echt niet de 1.0-liter benzinemotor verwacht.

conclusie

Anticiperen op de negatieve: Jammer dat de facelift van de Fiesta niet zo ver ging om al te kopen van de kleine auto van Keulen, een nieuw infotainmentsysteem. Rijden dynamiek van Fiesta toont zo veel concurrenten de achterlichten, de kleine Keulen is nog steeds extreem moe op de weg en schijnbare te hard. Ik was door de 125 pk driecilinder. Bij het consumeren van het was in mijn test naar verwachting boven de normale consumptie. (6,1 l / 100 km in plaats van 4,3 liter / 100 km). Echter, de schuld van de onverwachte dynamiek die de motor met de juiste snelheid ontwikkeld, in combinatie doet denken aan de 5-cilinder in grote broer Focus van weleer met een robuuste geluid. Het zwakke punt in mijn test was zo duidelijk de menselijke factor. Omdat je houd je Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel

Test Ford Fiesta EcoBoost - De 1,0-liter kanonskogel
Copyright: auto.de/Ford

Gasfuss beetje beter onder controle dan ik dit deed, het gemiddelde verbruik kan nog steeds los pers met 1,0 liter naar beneden.

Mijn conclusie van de veelgeprezen Motor: Zo efficiënt als de drie-cilinder willen zijn, is hij niet. Toch is het duidelijk waarom zo Ford kon twee keer de titel van "Engine of the Year" voeren hetzelfde. Want in tegenstelling tot de andere twee en drie cilinders, de Ford Fiesta is eigenlijk een &# 8211; hoewel kleiner &# 8211; erkennen het brandstofverbruik ten opzichte van vergelijkbare vier cilinders. Voeg daaraan toe dat de 125 pk-versie ook nog verrassend pittig en consumptie niet ontaardt zelfs met een snelle rijden. Alleen op de snelweg, is de motor te dorstig, maar waarschijnlijk ook omdat Ford Fiesta misgunnen geen zesde versnelling hier. Afgezien van de vers-opgetild Fiesta is een echte aanrader, bovendien een erg handig.

Beoordeling Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

Exterieur design

1.7

Interior ontwerp2.2
multimedia2.6
aandrijving1.8
verbruik2.2
  
Kosten per jaar * 
  
Aankoopprijs testvoertuig19.230 €
Brandstofkosten **1.509,75Euro
belastingen20,00 euro
waardevermindering2884,50 €
De totale jaarlijkse kosten:   
4414,25 €
  
Testresultaten / Eindcijfer:  
1.7
  

* De kosten per jaar zijn opgebouwd uit brandstofkosten, wegenbelasting, de toegerekende waarde verlies (15 procent p A.).
** De brandstofkosten op 1,65 euro / liter super benzine en een jaarkilometrage van 15.000 kilometer

Specificaties Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

Vijfdeurs, vijfzitter kleine auto
  
Lengte / breedte / hoogte (m):3,97 / 1,97 / 1,50
Wielbasis (m): 
  
motor:Driecilinder benzinemotor
verplaatsing:1.0 liter
macht:92 kW / 125 pk bij 6.000Umdrehungen per minuut
max. koppel:170 Nm 1400 &# 8211; 4500 tpm
topsnelheid:196 km / h
versnelling 0-100 km / h:9.4 s
  
Test-Consumption:6,1 l / 100 km
Verbruik Fabrikant:4,2 l / 100 km
CO2 Fabrikant:99 g / km
Norm van de emissie:euro 5
Energie-efficiëntie klasse:B
  
uitrusting
(Series selectie):
Antiblokkeersysteem ABS met elektrische. Remkrachtverdeling elektrisch verstelbaar (EBD), spiegels en verwarmd, Berganfahrassistent, Electr. Stabiliteitsregeling (ESP) met traction control (TCS), elektronische. Fensterhebr voorste, centrale vergrendeling
  
Gewicht / payload 
Leeg gewicht:1091 kg
. Bruto gewicht:1555 kg 
bagageruimte:295 &# 8211; 979 l
  
prijsvanaf 8850 €
Prijs testauto:19.230 €
Bookmark the permalink.