Kymco av Grand Dink 300i: Enkel og økonomisk

Den nylig facelifted Kymco av Grand Dink 300i er en hverdagslig komfort scooter som kan gjøre uten superlativer. Han har ved første øyekast, den lave prisen på 4,399 euro å tilby som den viktigste salgsargument. Legg til dette kontinuerlig drift styret som også støvler komfortabel hvile i størrelse 48 og som ellers har tilbyr ingen konkurrent i denne forskyvning klassen. Men med disse egenskapene alene er ingen kunder å vinne. Det er summen av mange enkeltkomponenter som til slutt gjør denne scooteren interessant.

Den ensylindret motor 271 cm og en maksimal effekt på 16 kW / 22 hk ikke har noen overstrømmende temperament. Men han driver 173-kilo scooter, men jevn fremgang og gir akselerasjon bare en når Kymco av Grand Dink 300i: Enkel og økonomisk

Kymco av Grand Dink 300i: Enkel og økonomisk
Copyright: produsent

nesten 130 km / t nås. Slik at rullen er på reise raskere enn lovet av produsenten, fordi papirene er registrert som hastighet beskjedne 109 km / t.

dette &Undervurdert, # 8222&# 8220; passer Grand Dink fordi han er best egnet for en sjåfør som er også ganske rolig gate. Chassiset er reflektert i denne type bevegelse på de fleste hersker, overbevise bremsene, holder suspensjonen de to Wheeler alltid er stabil. Ved høyere hastigheter, er Kymco litt bråkete, spesielt i strammere svinger og på ujevnt underlag. I tillegg, med økende hastighet på grunn av sterkere vibrerende speil uklart utsikten bakover. I bytrafikk og ved manøvrering i gangfart scooteren er veldig hendig takket være sin brede styret.

God sjåfør Rejoice Grand Dink via frodige plass for sko, kan de også dele med en kasse, men heller sitte trangt på Taiwan scooter. Den lave setehøyde på 78 cm, skal, sammen med den høye styre stilling selv på ca 1,80 meter høy drivere på tid for en ubehagelig sittestilling.

fortjener ros av scootere for den klare og informativ cockpit og faste bearbeidede og brønn-til-bruk fittings. Lagringsplass under setet er sannsynlig å være noe frodig, fordi i store intergral hjelmer i trange rom. for at Kymco av Grand Dink 300i: Enkel og økonomisk

Kymco av Grand Dink 300i: Enkel og økonomisk
Copyright: produsent

er i håndtaket deksel en ytterligere, ikke-låsbare oppbevaringsrommet finnes der en 12 volts uttaket er plassert. Standard utstyr inkluderer et nødblink og en bagasjehylle.

Når drevet moderat, Grand Dink 300i var fornøyd med 3,5 liter Super per 100 kilometer. I gjennomsnitt, målte vi et forbruk på 4,2 liter, som fortsatt tillater stadier av over 200 kilometer mellom bensinfylling, til tross for de relativt små 9,5-liters tanker. ble unnfanget at Grand Dink 300i en allsidig scooter for daglig bruk, er reflektert i heller beskjeden maksimal nyttelast på 163 kilo. Men de som velger denne modellen, enten en rask idrettsutøver eller en behagelig reise dampbåt, men en scooter som deltar alt og forbereder moro, selv uten superlativer ønsker.

Datablad: Kymco av Grand Dink 300i

motor:Comfort scooter Væskekjølt en-sylindret firetaktsmotor; 271 cc; 16 kW / 22 hk ved 7500 / min; maksimalt dreiemoment 23 Nm ved 6500 / min; to ventiler; styrt katalysator; elektronisk injeksjon
chassis:Sentrifugal tørrlamellkobling; trinnløs variator
Mål og vekt:Fordekk: 120 / 70-13; Bakdekk: 140 / 70-12; Toppfart 109 km / t; Egenvekt: 173 kg; tillatte totalvekt: 336 kg; Nyttelast 163 kg; Setehøyde: 78 cm; Tankvolum: 9,5 l; Forbruk: 4,2 liter Super per 100 km
Pris:4399 €
Bookmark the permalink.