Volvo V40 T5 R-Design – knal in de compacte klasse

Sportiviteit is een eigenschap die niet zo gemakkelijk te verzoenen in de context van de Zweedse auto's. Met de R-modellen Volvo probeert om traditioneel de topmodellen van de individuele serie te plaatsen als een atleet. Nu is er een R-lijn voor de compacte V40. In combinatie met de 187 kW / 254 pk turbo vijfcilinder het resultaat is een een van de heetste auto's, die op dit moment in de compacte klasse bieden heeft. Natuurlijk is hij opvallend lichtgevend &# 8222; Rebel Blue&# 8220; geschilderd.

Een beetje ongewone gebeurtenis wellicht al, als de compacte Volvo V40 concurreert in de nieuwe sportkleding. De beschikbare sinds vorig jaar herfst compact-serie uit Zweden is nu met de sportieve insigne onder de naam &# 8222; R-Design&# 8220; te hebben. Deze versie kan eenmaal met drie diesels met 82 kW / 115 pk, 110 kW / 150 pk of 132 kW / 180 pk te bestellen, en in de bovenste versie met een supercharged 5-cilinder directe injectie benzinemotor, bestaande uit 2,5 liter 187 kW / 254 pk trekt. De andere twee benzine concurreren met 110 kW / 150 pk en 132 kW / 180 pk.

Het topmodel in de compacte klasse momenteel de heetste zijn, wat de markt te bieden heeft; afgezien van de Opel Astra OPC jou. Maar dat is een twee-deurs coupe en vijfdeurs sedan in de no Mittelklasse.Die vloeiende lijnen die de V40 overtuigt vanaf het begin en Volvo V40 T5 R-Design - knal in de compacte klasse

Volvo V40 T5 R-Design - knal in de compacte klasse
Copyright: auto.de

de A-Klasse van Mercedes blijkt duidelijk waar stilistisch long te gaan, heeft onder het label &# 8222; R-Design&# 8220; leert alleen discreet retoucheren: een aerodynamisch geoptimaliseerde voorbumper met grotere luchtinlaten, bijvoorbeeld; of een rooster met pianozwarte en een achterbumper en dubbele verchroomde uitlaatpijpen van roestvrij staal.

Die werkt in combinatie met standaard 17-inch wielen niet opdringerig maar harmonieus en elegant in plaats van sportlich.Diese twee attributen Ook het interieur verdient. De vier zetels Volwassenen traveling kommod in de achterzijde. Qua sportief, zou de voorstoelen duidelijker vormige gebruiken zijwangen en een langere zitting. Van instellingen voor een optimale zitpositie voor piloten tot ongeveer 1,9 meter, is er geen tekort. De centrale instrumentenpaneel is goed in het zicht van de bestuurder. Geschaald in een modieuze blauwe geen gebrek aan leesbaarheid. De vier draaischakelaar op de middenconsole zijn gegroepeerd rond een centrale toetsenbord dat netjes op het eerste gezicht, maar niet ontslagen nog de operatie.

Dat verandert niet de kwaliteit algemene indruk van de sfeer. Zowel wat betreft de kwaliteit van de gebruikte materialen en de kwaliteit van de afwerking die geen IFS zijn en maren het predicaat &Premium; # 8222&# 8220; verdient.Nach achter de vloot met Volvo klasse gemeenschappelijke verwarring die kan compenseren voor Park beeper en achter de camera vrij schijnt. Onder de motorkap, een vijf cilinder turbo zitten met 2,5 liter. De direct ingespoten benzinemotor draait heerlijk licht, trekt sterk, blij met sonore, maar nooit opdringerig geluid en brengt de 1,5-ton lading in elke situatie vertrouwen bewegen.

Bijzonder verrassend is de tractie de voorwielaandrijving. Het elektronische stabiliteitsprogramma, in de taal van Volvo &# 8222; DSCT&# 8220; geroepen, slaagt erin om de krachtige V40 te maken zonder te slippen en draaiende wielen hoge snelheden. Zelfs vocht brengt niet de elektronica in verlegenheid gebracht. Een automatische zesbak beheert de prestaties voorbeeldig en onopvallend. Zelfs met hartige moed gas met behulp van de stroomonderbreker vervalt niet in gedoe. De sportieve ontworpen chassis bespaart Volvo V40 T5 R-Design - knal in de compacte klasse

Volvo V40 T5 R-Design - knal in de compacte klasse
Copyright: auto.de

geen compromissen hardheid, maar geeft de grenzen aan stootvoegen. In ruil daarvoor de precieze besturing zijn ook in een vaste pas weg feilloos.

Een versnelling van een stilstand tot 100 kilometer per uur in 6,1 seconden, een legitieme ticket naar de League of sportieve heren, en de 250 km / h in ieder geval. Een Volvo V40 in jurk van de R-Design heeft geen bepaalde mainstream denken in de compacte klasse na te streven. Hij is te individueel en uiteindelijk te duur. 35.580 Euro basisprijs voor het topmodel zijn al een echte mannen woord voor een sedan in de compacte klasse. Zijn alle optionele lekkernijen aan boord, de V40 T5 R-Design breekt ongedwongen merk van 50 000 euro.

Volvo echter de prestatie wordt bereikt, om zijn R-Design modellen redelijk en geschikt voor dagelijks gebruik genoeg dat de hoge prijs kan worden gerechtvaardigd door een praktische waarde voor uw geld en een hoge plezier factor in een of andere manier te maken.

waardering

plus: Inaugurele krachtige motor, nauwkeurige besturing, goede kwaliteit, schone afwerking.
minus: Slecht zicht naar achteren, chassis zwakheden dwarsverbindingen, hoge prijzen.

Fiche Volvo V40 T5 R-Design
Vijfdeurs, vierzits sedan in de compacte klasse,
Lengte / breedte / hoogte / wielbasis (m):4,37 / 1,8 / 1,44 / 2,65 mm
tarra:1574 kg
. Bruto gewicht:2010 kg
Bagageruimte min / max:335/1 032 liter
Brandstoftank:70 liter
prijs:vanaf 35 580 Euro
motor:Vijfcilinder motor uit lichtmetaal, directe injectie, turbo
verplaatsing:2497 cc
macht:187 kW / 254 pk bij 5400 U / min
max. koppel:360 Nm bij 1800-4200 U / min
versnelling 0-100 km / h:6,1 seconden
topsnelheid:250 km / h
standaardverbruik gecombineerd:7.9 l / 100 km
CO2-uitstoot:185 g / km
Norm van de emissie:euro 5

 

Bookmark the permalink.