Auto Shanghai 2011: Wereldpremière Mercedes A-Klasse concept – compacte klasse in de 21e eeuw

Met het concept van de A-Class, Mercedes op Auto Shanghai vanaf 21 &# 8211; 28 april 2011 voor de visie van een nieuwe compacte klasse model. Dynamisch design, een nieuw ontwikkelde viercilinder turbo benzine motor, transmissie met dubbele koppeling en op radar gebaseerde Collision Warning-systeem met adaptieve Brake Assist zijn technologieën die worden overwogen voor het nieuwe model.

Lange motorkap, een laag silhouet en slank venstergebieden: de verhouding van het concept van de A-Klasse dynamisch getekend. Het sportieve uiterlijk wordt gegeven specifieke diepte van de wisselwerking tussen lijnen en vlakken. Het maken van golven en wind en het vliegtuig waren de bronnen van inspiratie van de ontwerpers.

aggregaat

de voorwielaandrijving van een vier-cilinder benzinemotor in de nieuwe serie M270 wordt aangedreven. Het werd ontworpen voor dwars installatie, en dankzij directe inspuiting en turbo een hoog prestatiepotentieel samen met minimale emissies en het brandstofverbruik. Onder de motorkap van het concept, twee-liter variant werkt Auto Shanghai 2011: Wereldpremière Mercedes A-Klasse concept - compacte klasse in de 21e eeuw

Auto Shanghai 2011: Wereldpremière Mercedes A-Klasse concept - compacte klasse in de 21e eeuw
Copyright: auto.de

de nieuwe motor, die 155 kW / 210 pk ontwikkelt. Gekoppeld de BlueEFFICIENCY motor op de nieuwe dual-clutch transmissie van Mercedes-Benz.

hulpsystemen

Als een wereldprimeur in de compacte klasse, de concept car is voorzien van een radar op basis van Collision Warning-systeem met adaptieve Brake Assist, die het gevaar van een botsing vermindert. De bijstand systeem Collision Prevention Assist waarschuwt de mogelijk onoplettende bestuurder visueel en hoorbaar en bereidt Brake Assist voor de meest nauwkeurige remmen. Dit zodra de bestuurder klem werkt het rempedaal ingeleid.

lijnen

De A-klasse concept, de combinatie van kanten en vlakken, bekend van de F 800 Style, voortgezet. Drie lijnen structureren zijaanzicht: De voorfront van de spatbordrand bovengenoemde terugvalt licht (dropping lijn). Spanning wordt geproduceerd door een tweede stijgen naar het achterschip inbegrip Auto Shanghai 2011: Wereldpremière Mercedes A-Klasse concept - compacte klasse in de 21e eeuw

Auto Shanghai 2011: Wereldpremière Mercedes A-Klasse concept - compacte klasse in de 21e eeuw
Copyright: auto.de

Line. De tekening van de schijven is een coupe-achtige silhouet.

werkplaats

De concept car is voorzien van LED High Performance koplampen. Voor dagrijlichten werden 90 optische vezels voorzien van aluminium mouwen aangebrachte vleugelvormige in de kijker. In het ontwerp van het instrumentenpaneel, de ontwerpers gericht op een vliegtuigvleugel. In dit geval wordt het instrumentenpaneel bedekt met een doorschijnende, rekbare stof. De vorm van de ventilatieopeningen in het dashboard doet denken aan een straalmotor. Rode de weergave in het instrumentenpaneel, de vorm vergelijkbaar met die van de naverbrander van een straalmotor. De centrale besturingseenheid is uitgevoerd als een vlucht paneel met een schakelhefboom in de vorm van een "push lever".

multimedia

Volledig in de operationele concept van de A-Klasse concept is een tablet PC. Alle toepassingen, diensten en de inhoud van de digitale lifestyle kan daardoor worden bediend via COMAND Online. Vooral het grafisch ontwerp van schermelementen Dynamisch groeien glaselementen worden verlicht door magentakleurige licht driedimensionaal aangebracht navigatieniveaus vormen.

video: Mercedes Concept A-Class Trailer

{VIDEO}

Bookmark the permalink.