Mercedes-Benz Night vision systemen – verlicht voor de veiligheid

Night vision systemen zijn in de hogere klasse nu een van de meest populaire opties &# 8211; de apparatuur tempo als de S-klasse van Mercedes-Benz is dan 50 procent. De bestuurder krijgt een getrouw beeld van een bestraald zo licht door externe omgeving voertuig in de zogeheten actieve systemen. Deze systemen zenden zelfs dimlicht infrarood licht, dat vervolgens wordt gereflecteerd door de camera en weergegeven in de auto. Passieve systemen, hoe ze gebruik maken van Audi of BMW, vangen de aanwezigheid van thermische straling en produceren zo een als een foto negatief beeld te zien zijn: warmer lichaam lichter weergegeven als het milieu.

Beide systemen hebben hun zwakheden, dat is de reden waarom fabrikanten en leveranciers van software-oplossingen die worden gebruikt om voetgangers detecteren en in kleur gemarkeerd op het scherm of afgezet met een rand hebben ontwikkeld. bij BMW Een nieuw systeem ontwikkeld door Mercedes straalt voetgangers nu direct

Mercedes-Benz Night vision systemen - verlicht voor de veiligheid
Copyright: auto.de

een symbool wordt gereflecteerd in de voorruit indien nodig. Echter, nog steeds van toepassing: je moet eerst kijken naar het scherm aan te voelen waar de voetganger.

Nu Mercedes-Benz heeft de technologie uitgebreid met één niveau: door het systeem herkend voetgangers angeblinkt met een spotlight tot vier keer kort. We probeerden het in de weg worden getest: Dus u kunt een mens eigenlijk niet meer het hoofd worden gezien. Zelfs de voetganger ziet de gefocusseerde spot light, mits het niet verplaatsen van de wagen &# 8211; waardoor het waarschuwde voor een mogelijke bron van gevaar. Dit werkt zo goed dat het een baanbrekende technologie kunnen vormen voor nachtzicht systemen. Zelfs als de systemen commercieel succesvol in de luxe klasse zijn geweest: Uw voordeel was veel meer decoratieve in de natuur.

De Mercedes systeem werkt vanaf 45 km / h &# 8211; Helaas, alleen als de normale nachtzicht scherm wordt geactiveerd, de maar maakt het overbodig. Zodat de tachometer verdwijnt bij de S-Klasse volledig en snelheidsmeter verandert in een smalle band. Een verblinding van tegenliggers te reizen vooruit zal niet plaatsvinden &# 8211; voor een multi-purpose camera die bewaakt de omgeving biedt. Er zijn ook slechts voetgangers op De wizard kijkt verder dan de kegel van het licht is genoeg

Mercedes-Benz Night vision systemen - verlicht voor de veiligheid
Copyright: auto.de

Geeft het beeld van de night vision camera in de cockpit

Mercedes-Benz Night vision systemen - verlicht voor de veiligheid
Copyright: auto.de

rechterrand van de rijbaan angeblinkt.

Mede mogelijk gemaakt door nauwkeurige spotlighting van de voetganger een specifieke opening in een koplamp met een gefreesde sleuf. Dit is een variatie van het Intelligent Light System met adaptieve grootlichtassistent. De bezel scharniert snel in de juiste positie. Overigens kan gebeuren tijdens het terugtrekken van het dimlicht positie afhankelijk van de positie van de apertuur niet uitgesloten dat een korte tijd een lichtpunt aan de hemel. Dit is te wijten aan de mechanica, is het niet een overlast.

Mercedes-Benz is de ietwat onpraktisch naam &# 8222; Active Night Vision Medical Assistent PLUS&# 8220; luisteren systeem vanaf medio 2011 in de Coupe S-Klasse, de CL aanbod. Er vervangt het momenteel voor ongeveer 1.850 euro night vision systeem aangeboden. De verbeterde versie zal naar verwachting achtereenvolgens te houden als een optie in andere series feeder.

Bookmark the permalink.